BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Odklejajacy sie material na podsufitce e36 coupe

MrKrYH_e34 - 2008-06-17, 22:25
Temat postu: Odklejajacy sie material na podsufitce e36 coupe
Witam ostatnio zczailem ze odkleja mi sie material na podsufitce nad glowami kierowcy i pasarzera, nie mam szyberka!! i moje pytanie jest nasepujace ..

Czy podklejaliscie to kiedys ?? ( jak tak to czym )

Czy mozna cala podsufitke wyjac z auta przez drzwi ??

Czy moze zastosowaliscie jakies inne mocowanie tego materialu /?? pozdraiwam

casus maximus - 2008-06-17, 22:28

A czy czyściłeś może karcherem podsufiteczkę?
U mnie też sie odkleja, podobno już się nic z tym nie da zrobić. Trzeba zmienić ten materiał.

MrKrYH_e34 - 2008-06-17, 22:41

Dobra wymiana materialu czy calosci ?? ? podsufitka od 100 zl do 300 :) nie wiem czy bylo czyszczone czy nie bynajmniej sie odkleja ;D pozdro
orzel811 - 2008-06-17, 23:05

MrKrYH_e34 napisa³/a:
Czy mozna cala podsufitke wyjac z auta przez drzwi

niestety ale podsufitki w ten sposób nie wyciągniesz :(
A to z tego względu że podsufitka jest po części "zakleszczona" szybą tylnią i przednią, czyli reasumując byś musiał wyjmować szyby aby ją zdemontować

Czy podklejaliscie to kiedys ( jak tak to czym )

Podkleić też się jej nie da bo za mocowana jest na stalowych prętach, czyli czy chcesz czy nie konieczne jest jej zdjęcie

ps. u mnie wyszycie nowej podsufitki to koszta u krawcowej czyli 45 zł + materiał ( nie mam pojęcia jaki dobrać na marginesie mówiąc, bo u siebie w projekcie auta chcem ją zmienić bo stara sparciała już)
pozdrawiam :)

MrKrYH_e34 - 2008-06-17, 23:15

okey podsufitka sie trzyma cala tylko material od niej odchodzi ... powiedzmy podsufitka to jakas plyta plastikowa czy drewniana i do niej material przyklejony tak wiec ten material sie odrywa ;)
orzel811 - 2008-06-17, 23:17

MrKrYH_e34 napisa³/a:
okey podsufitka sie trzyma cala tylko material od niej odchodzi ... powiedzmy podsufitka to jakas plyta plastikowa czy drewniana i do niej material przyklejony tak wiec ten material sie odrywa

niestety podsufitka to sam materiał trzymający się na " prętach"
nie ma mnie teraz w domu, ale jutro postaram się wkleić zdjęcie już zdiętej że by można było zobaczyć na czym się ona trzyma :)

Gepard - 2008-06-18, 00:55

Orzel ogarnij temat ze to e36 jest wiec pretow tam nie ma. Podsyfitke powinienes dac rade wycianac ewentualnie sciagnij drzwi zadna wieka filozofia :P szkoda ze nie masz szyberka bo bym Ci sprezentowal za friko w bardzo dobrym stanie. Kumpel kleil sobie cala na czarno jakims materialemjutro spytam co stosowal ale z tego co pamietam to na bytelce bylo klej tapicerski czy jakos tak drugi sezon i nic nie odpada.
orzel811 - 2008-06-18, 09:34

Gepard napisa³/a:
Orzel ogarnij temat ze to e36

kurcze sorki wielkie bo na prawde nie zauważyłem tego w temacie :oops:
jeszcze raz sory i pozdrawiam :)

nommad86 - 2008-06-18, 10:10

Kolego nie wiem jak to dokładnie u Ciebie wygląda ale u mnie delikatnie przy przedniej szybie odchodziła i zastosowałem taśme dwustronna i jest ok.
Bandit - 2008-06-19, 17:02

W nawiÄ…zaniu do tematu o podsufitce w E36...
Czy każde czyszczenie na mokro podsufitki maszyną do prania tapicerki pociąga za sobą pewność, że materiał odklei się? Jeżeli tak to jaki jest dobry sposób na wyczyszczenie brudnej podsufitki?

rifresz - 2008-06-20, 13:39

To jka to w koncu jest z sufitem e36 coupe ?? ?? Sprawialem sobie zcarny sufit od M3 i teraz zwatpilem ze da sie stary wyjac a nowy wsadzic przez drzwi...... i czy da sie zdemontowac bez rozwalania szyb...... <wow>
Piter_325i - 2008-06-20, 14:35

szukałem, ale nie znalazłem, co trzeba rozmontować, żeby zdjąć podsufitówkę w E30?
Wiem, że szyber trzeba rozmontowywać, a co więcej? :)

pozdr