Pietrek - 2008-06-21, 22:25 Temat postu: [E30] PietrekMoje pierwsze w życiu auto ...
Chciałem od zawsze 6 garków w e30 i jest
Eta z 85 roku w sedanie
Z wyposażenia el. lustra , central zamek i radio kasetowe BMW Bavaria
Kolor to Gazellenbeige - czyt "majonez"
Z czasem dojdzie gleba , oklepane borbeciaki , sportsitze i kanapa z podłokietnikiem - chciałbym w jasnej skórze ale to daleka przyszłość.
Będe starał się zbierać wyposażenie , jak fundusze będą pozwalać
Chciałbym też wydech z 325i (chyba był taki sam jak w nowej ecie )
Może na zime odnowie lakier
Jak narazie założyłem kierownice Mtecha , podkładke pod tylną tablice , czarny znaczek z tyłu , czarny znaczek w kierownicy , zostało przerobić znaczek na masce
WIKTOR - 2008-06-21, 22:50 No klasyk jak sie patrzy, wiesz co robic, chetnie zobacze postepy, a kolorek elegancki.Yakuzatti - 2008-06-21, 22:51 ja powiem jedno.
Gratuluję spełnienia marzeń. Wiem, jakie to ważne... Tasior_KRK - 2008-06-21, 23:03 Ładna sztuka, baza do dalszych modyfikacja jak złoto.Rafal_e30 - 2008-06-21, 23:28 Widac, że ładnie utrzymany egzemplarz. Eta- moim zdaniem bardzo dobry wybór, to świetne silniki. Gratuluje zakupu i powodzenia w modyfikacjach. PozdrawiamGasper - 2008-06-22, 00:05 Gratuluję! Bardzo ładny egzemplarz Życzę przyjemnego użytkowania marojbl - 2008-06-22, 09:27 no to Ci się spełniło marzenie, gratulacje !
ładnie utrzymana, świetny silnik - życze przyjemnej jazdy.lesiek - 2008-06-22, 10:03 Ładna etka Widziałem na żywo w tarnowie i jestem mile zaskoczony.
Dobrzez Dżakuzi powiedział, gratuluje spełnienia marzeń slawo - 2008-06-22, 10:09 sliczny klasyk...strasznie podoba mi sie ten kolor!!!
i dobry wybor silnika
bedziesz ja dlubal? czy 122km zostaje ? Tymon - 2008-06-22, 10:16 Pietrek, też widziałem na żywo i naprawdę ładna sztuka
Gratuluje zakupu no i przyczepności życzę FAHER 13 - 2008-06-22, 10:32 ładna ładna jakie masz plany dla niej pozdro.MaRio-sKaTe - 2008-06-22, 10:38 Super kolor, taki klasyk...
Dobrze, że tak zadbany klasyk trafił w Twoje ręce.. Nie trzeba się martwić o jej przyszłość
Życzę bezawaryjnej jazdy i fundyszy na szybką realizację wszytskich Twoich planów.ChriS - 2008-06-22, 11:15 Gratuluję.Moje zdanie jest takie: tylko seria -wtedy będzie to prawdziwy klasyk,ale to Twój samochód więc zrobisz jak będziesz chciał
Jak Ci się jeździ?Silnik zdrowy?lesiek - 2008-06-22, 11:42
Cytat:
bedziesz ja dlubal? czy 122km zostaje ?
a ja znam goscia (i Wy z resztą też) który twierdzi ze z ety da sie wykrzesać MAX 135KM mattim_bmw - 2008-06-22, 11:56 Piekne auto,
jak szukałem swojej, ogladałem podobna tylko 2d
super kolor, bardzo mi sie podoba
ale czarne znaczki do takiego klasyka to
p.s. czemu nie coupe
p.s.2 silnik najodpowiedniejszy
pozdro i powodzonkaPawel735 - 2008-06-22, 12:00 A nie myślałes pietrek zeby zamiast Borbetów rzucic BBS skoro ma byc oldskul ?
Pietrek - 2008-06-22, 14:48
Pawel735 napisał/a:
A nie myślałes pietrek zeby zamiast Borbetów rzucic BBS skoro ma byc oldskul ?
Cały czas nad tym myśle Jacek E30 - 2008-06-22, 15:47 Fajna seryjka-eee ja bym został przy orginale Cypisek - 2008-06-22, 16:32 No nareszcie ją pokazałeś. Auto piękne, piękne w swojej klasycznej prostocie i przedpotopowej linii. BMW 125p hehehe.
Co do Borbetów to jakoś nie jestem przekonany. Może lepiej jakaś szeroka stalówka? może z 10 cali Piotrw85 - 2008-06-22, 21:31 No to gratulacje zakupu no i spełnienia marzeń coś o tym wiem powodzenia w dalszych planach PozdrawiamStammek86 - 2008-06-22, 22:45 Mi sie podoba jak bym tylko połozył ja na glebie i dał tak jak kolega pisze szeroką czarną stal i wtedy bedzie mega kozak
P.s Wiem jak to jest z tym spełnianiem marzeń bo moje tez sie spełniły(e30 cabrio )G-R-Z-E-Ś - 2008-06-23, 10:04 Widziałem ją wczoraj na żywo i powiem że jest ŚLICZNA jest tam parę drobiazgów do poprawienia ale trafiła w odpowiednie ręce i napewno zostanie to poprawione
pozdrawiamPietrek - 2008-06-23, 13:39 Sprężyny HR 50/50 już czekają, zastanawiam się jakie amory do tego kupić Bilstein B6 czy coś innego ?
Pietrek napisał/a:
bedziesz ja dlubal? czy 122km zostaje ?
Zostaje 122km , nie będe grzebał przy silniku , narazie wole doprowadzić blacharke do ideału, pewnie będzie malowana dookoła bez dachu.
Musze kupić nowe halogeny bo w tych ruda zjadła odbłyski ...
Musze kupić 2 korbki szyb i wewnętrzną klamke drzwi od kierowcy
I najchętniej zmieniłbym wydech na dwururke z nowej ety lub 325i ,
Robiłem przegląd i zawieszenie jest ok , jedyny mankament to mały luz na sworzniu wachacza przedniego , ale nic wielkiego z tego co mówił diagnosta.
Będe musiał ekonomizer doprowadzić do ładu bo albo pokazuje zerowe spalanie albo max spalanie ...
Brakuje mi lewej osłony przed chłodnicą (te które są dookoła chłodnicy i kierują powietrze w jej strone.
Mam jeszcze problem z check control , po przekreceniu kluczyka zapala się Bremslicht , i gaśnie po naciśnięciu hamulca ... wszystkie światła działają , płyn w zbiorniczku jest.
Ma ktoś rozpiske check control na poski język ?slawo - 2008-06-23, 13:55
Pietrek napisał/a:
Mam jeszcze problem z check control , po przekreceniu kluczyka zapala się Bremslicht , i gaśnie po naciśnięciu hamulca
Piotrus to prawidlowy objaw,wlasnie po to to jest zeby system sprawdzil przed wyruszeniem w droge czy swiatal stopu sa ok
kazde e30 tak ma Pietrek - 2008-06-23, 14:00 tzn za kazdym razem powinno to zaświecić ? myślałem że dioda się zapala jak jest coś nie tak Jeden problem z głowy.slawo - 2008-06-23, 14:03 tak za kazdym razem Stammek86 - 2008-06-23, 16:50
slawo napisał/a:
tak za kazdym razem
Potwierdzam ze jest wszytsko ok u ciebie z checkiem Pietrek - 2008-06-24, 14:28 Potrzebuje lewej strony tej części !
Ma ktoś na zbyciu ?
bono20002 - 2008-06-24, 15:38 Jak ja się cieszę że to auto trafiło w odpowiednie ręce...
bałem sie tylko że pójdzie do jakichs debili i kolejna wąska umrze...
a tak...proszę bardzo..
pewnie zastanawiacie sie czego tak sie ciesże.....
Chciałem mieć TO autko ale niestety fundusze nie pozwoliły a byłem napalony na nie jak szczerbaty na suchary (przysłowiowo)
Ale...nie jest źle, chociaż popatrzec jeszcze mogę, i mam nadzieję że je na żywo zobaczę gdzieś na jakimś spocie zlocie itp itd...
takie auto.
pozdro.Pawel735 - 2008-06-24, 22:36 Pozdrawiam Cię Bono serdecznie i oczywiścię Ciebie Pietrek takżeAbarth - 2008-06-30, 09:25 Naprawde gratuluje Ci spełnienia motoryzacyjnego marzenia, bo dla faceta chyba nic lepszego sie spełnić nie może To teraz nowy pochłaniacz kasy Betka naprawde świetna i wygląda na utrzymaną, powodzenia w realizacji planów, może spotkamy sie kiedyś na zlocie to zobaczę ją na żywo Bartas - 2008-06-30, 09:29 Kurcze no jak bym widział ete mojego barciaka identyko, nawet kołpaki macie identyczne Bardzo ładna beemka Pietrek tylko jakbyś wnętrza trochę więcej przedstawił High-Tech - 2008-06-30, 10:15 Pietrek - trzymam za Ciebie kciuki.
BORBET A OLD SCHOOL RZĄDZI ! ! ! NIE ZAPOMINAJ!
Powoli do przodu, a o efekt końcowy nie trzeba się martwić.
W plastiku robiłeś cuda i na pewno w realu będzie też KOZAK.Pietrek - 2008-06-30, 15:08 Wnętrze jeszcze ze starą kierownicą.
Mam na oku wnętrze do sedana , sportsitze + kanapa z podłokietnikiem + boczki ... tylko nie wiem czy wyrobie finansowo do konca miesiąca jak się na to skusze ...
[ Dodano: 2008-06-30, 16:11 ]
High-Tech napisał/a:
Pietrek - trzymam za Ciebie kciuki.
BORBET A OLD SCHOOL RZĄDZI ! ! ! NIE ZAPOMINAJ!
W plastiku robiłeś cuda i na pewno w realu będzie też KOZAK.
No własnie powoli do przodu , jak narazie bardzo powoli ... Cały czas szukam brakujących pierdółek , szperam allegro codziennie , ale co z tego jak nie wyrabiam z kasą mattim_bmw - 2008-06-30, 19:52 Dasz rade, Pietrek chyba ci sie nie spieszy? Najwazniejsze ze masz dobra baze, ze masz juz w co pchac kase. Znam ten bol kiedy zbierasz grosz do grosza na kazey drobiazg, ale dasz rade. Na spokojnie pomału dojdziesz do wszytkiego. Tylko zebys jej nie sprzedał
pozdroookamil.k - 2008-06-30, 22:04 jak by to było moje auto to dopóki bym nie zrobił chociaż minimalnej gleby i nie zdjął kołpaczków to bym sie nigdzie nim nie pokazal
e30 bez gleby i na kołpakach wogule nie wyglada.normalnie to każdy inny polonez/łada/duży fiat jest ładniejszy
może za nie długo bede miał do sprzedania spreżynki m technik.mysle że to byłby o wiele lepszy zakup niż fotele czy cos innego lesiek - 2008-07-01, 12:31
kamil.k napisał/a:
e30 bez gleby i na kołpakach wogule nie wyglada
Wygląda pięknie, mam takie ciche marzenie, zeby miesc kiedys takie e30 w waskiej coupe, z R6 pod maska, na terenowym zawiasie i na takich kołpaczkachPietrek - 2008-07-01, 12:59
kamil.k napisał/a:
e30 bez gleby i na kołpakach wogule nie wyglada.normalnie to każdy inny polonez/łada/duży fiat jest ładniejszy
HR 50/50 czekają aż upoluje odpowiednie amory bo na seryjnych troche niebardzo glebe robić ... Cooba - 2008-07-01, 14:01 Pietrek gratuluje pieknego wozu.
Baza jest wysmienita. Tylko zebys nie przedobrzyl...
Gleba i felunek... i tyle na zewnatrz....
A taka ładna kiera M technik I sobie w garazu lezy....
PozdroTymon - 2008-07-01, 17:47
Pietrek napisał/a:
kamil.k napisał/a:
HR 50/50 czekają aż upoluje odpowiednie amory bo na seryjnych troche niebardzo glebe robić ...
Dokładnie, ale może lepiej cosik dedykowane, właśnie jak M-Technic albo jakiś inny używany dedykowany.
Przy takim dobieranym, nigdy nie będzie tego co jest przy dedykowanym ale namieszałem krzysiek e34 - 2008-07-02, 18:35 Gratulacje bez komentarza pikna ta Bawarka,tylko dbać i jeszcze raz dbać fil - 2008-07-04, 11:25 Pietrek, blotnik juz zrobiony? Pietrek - 2008-07-04, 13:55 Wiec pozdejmowałem zderzaki , rozebrałem je , wyczyściłem od środka z rdzy , zakonserwowałem , wymieniłem pas przedni bo stary zjadała ruda ... Nowy (używany) wczoraj pomalowałem barankiem , Zdjąłem maske , błotniki itp będe usuwał początki korozji pod maską
Kupiłem litr akrylowej farby - 210 zł
Pistolet lakierniczy 200zł
Pistolet do baranka i jeszcze troche szpargałów ...
Potrzebuje zawias maski ! Pilne !
Na zawiasie są takie jakby plastikowe oringi/slizgacze i jeden jestety był zniszczony przez co zawias troche się wytarł z jednej strony i złapała go rdza ...
Ma ktoś zawias na zbyciu ? Pilne Melis - 2008-07-08, 13:30 GRATULUJE Trzymam kciuki i życze powodzenia w planach. Nic nie bede pisał/mówił bo jak patrze na Twój avatar to uważam że nie trzeba.
PS.
Zawias też sie znajdzie pewie
Pozdro!jaqub - 2008-07-08, 14:14 podoba mi sie jedno... TY '88 ONA '85
fajowo ze malolaty wiedza co dobre i chca takie auta... wg mnie dzieki temu ze istnieje takie forum jak to gdzie kazde pokazane auto od razu dostaje komentarze w stylu:
na glebe
fele 3tlg 10"
ori mtechniki zakladaj
itp itd mamy w tej chwili w kraju coraz wiecej ciekawych i ladnych projektow...
GRATULUJE i mysle ze strachu przed komentarzami na forum nie zrobisz jej krzywdy Melis - 2008-07-08, 14:21 ja bym MT nie zakładał.... o ile na przodzie wyglada spoko o tyle tył jest lepszy czysty... piekna waska lampa i tyle !... bez plastikonów Miro - 2008-07-08, 20:29 Powodzonka. Fajna jest dbaj dbaj i jeszcze raz dbajPietrek - 2008-07-08, 21:31
Melis napisał/a:
ja bym MT nie zakładał....
Jaqub pisząc o Mtechnicu raczej nie miał na myśli żebym go zakładał
Cytat:
podoba mi sie jedno... TY '88 ONA '85
3 lata różnicy , co to jest
Melis napisał/a:
Zawias też sie znajdzie pewie
Amorów brakuje mi do szczęścia Melis - 2008-07-08, 23:17
Pietrek napisał/a:
Amorów brakuje mi do szczęścia
chodziło mi o zawias maski
dostałes mojego maila???G-R-Z-E-Ś - 2008-07-09, 10:56 Piotrek wiedziałem że to co dostałeś w swoje ręce czyli tą piekną wąską lampe to zrobisz z niej coś pięknego i cały czas idziesz w odpowiednim kierunku oby tak dalej Mauser - 2008-07-14, 21:00 Brawo Pietrek!
A mówiłeś jakiś czas temu, że o aucie nie myślisz, że fundusze, że w przyszłości dalekiej itd . .
W każdym razie super że kupiłeś 4-drzwiową skarbonkę
Sporo rzeczy do zrobienia, tzn tak jak bedziesz chciał, to pewnie większość elementów do wymiany.Bob(E)k(30) - 2008-07-17, 09:40
Pietrek napisał/a:
Wnętrze jeszcze ze starą kierownicą.
Mam na oku wnętrze do sedana , sportsitze + kanapa z podłokietnikiem + boczki ... tylko nie wiem czy wyrobie finansowo do konca miesiąca jak się na to skusze ...
W plastiku robiłeś cuda i na pewno w realu będzie też KOZAK.
No własnie powoli do przodu , jak narazie bardzo powoli ... Cały czas szukam brakujących pierdółek , szperam allegro codziennie , ale co z tego jak nie wyrabiam z kasą
Pietrek, wydaje mi się że stara kierownica najlpeiej pasuje według mnie jest dodaje wnętrzu starości,przez co przynajmniej ja się czuje jakbym w limuzynie jechał, trójramienna doda jej bardziej sportowego charakteru, a do lansowozu to ta jest idealna, tylko ladnie obszyć ja w skorce Pietrek - 2008-07-20, 18:35 Puki nie mam twardszych amorów i HR'y leżą w pudełku poprawiam drobiazgi.
Wyczyściłem silnik , odmalowałem bagnet
Przed
I po:
Założyłem nowy pas przedni (używka w BDB stanie bez grama rdzy) bo mój zjadała korozja ... pomalowałem barankiem , potem polakierowałem
Wyczyściłem z nalotów rdzy wzmocnienie czołowe (tak to się nazywa ?) zakonserwowałem i polakierowałem, zostało mi jeszcze wymienić zawias maski...
Pomalowałem też błotniki przednie , lewy był maźnięty pędzlem a prawy lekko wgiotłem co mnie denerwowało ... Pierwszy raz w zyciu coś lakierowałem , nie ma tragedi jak na pierwszy raz ale musze sie jeszcze wiele nauczyć, na wiosne planuje oddać bude do lakiernika więc te pare miesięcy przejeżdze
Fotka z dzisiejszego BMW Drift Day w Wyrazowie O 5 rano poszedłem dziś do garażu podłączać radio żeby po drodze coś grało
Mauser - 2008-07-20, 19:50 No no Piotrek, widać że sie starasz .. . . jak Ci się chce . . . .Michał89 - 2008-07-26, 15:47 Śliczna e30 Gratuluje ładnej sztuki i spełnienia marzenia też wiem jakie to ważne Pietrek - 2008-09-17, 20:11 Troche się zmieniło przez te półtora miesiąca
Obniżyłem auto na sprężynach HR 50/50 + Bilstein B6 ( z tyłu narazie seria niestety )
Wymieniłem sworznie z przodu
Znalazłem Borbet A 16x9" et 15 w całkiem ładnym stanie, z tyłu opona 225/40 , z przodu 215/40 , niestety przednie do wymiany bo juz mocno wytarte od wewnątrz tylne też z czasem zmienie na 215/40, przednie koła siedzą na dystansach 5mm z centrowaniem Podziękowania dla Pana Zbycha za wytoczenie.
Wjechały Yellow Hella , stan niestety taki sobie , lampy spłowiałe, kazda w innym odcieniu , na zywo az tak bardzie sie nie rzuca w oczy , nafotkach to widać niestety. Może kiedys trafie takie w lepszym stanie.
Założyłem rozpórke na przód , i na tył - obydwie od nakrętki
Wymieniłem osłona akumlatora bo moja była połamana. Musze jeszcze sie z kims zamienić na akumlatory bo mój jest zaduży i nie miesci sie pod osłoną
Dodatkowo założyłem listwe na krawędz bagaznika , tapicerke na ściane w bagazniku - nie było.
Wymieniłem świece
Wyregulowałem zawory
wymieniłem popielniczke bo była poprzypalana kiepami, mało widoczne ale jednak
wymieniłem niektóre listwy przy szybach we wnętrzu , na takie w lepszym stanie
Wyprałem całe wnętrze
Pospawałem oparcie fotela kierowcy bo było pęknięte
Założyłem wygłuszenie maski bo nie było
Na montarz czekają halogeny w BDB stanie, niestety mam z mocowaniami do pasa przedniego z 86 roku i nie pasują Ale mam plan założyć taki pas razem z dokładką.
Mam też elektryke szyb na 4 furtki , wiązki mam w wszystkich 4 drzwiach , niestety wiązka w aucie juz nie ma wyjść pod przełączniki trzeba będzie sztukowac No i narazie nie mam przełączników ...
W planach jeszcze sporo żeczy, niestety finanse mnie hamują ... zadłużyłem się u jednego z kolegów z forum - Ziomek wielkie dzięki za części !
Yakuzatti - 2008-09-17, 20:18 gleba i felga zmieniły auto niesamowicie...Stammek86 - 2008-09-17, 20:19 Mi sie bardzo podoba,Borbety pasują tu idealnie i kolorek też taki fajny,inny niz wszystkie
Ja bym ją tylko jeszcze bardziej posadził na ziemie kafarek - 2008-09-17, 20:20 Kawał dobrej roboty odwaliłeś..
Ale jak się tak przyglądam.... to Borbet A nie pasuje do wąskiej.. No chyba, że gleba jest miażdżąca...
I tłumik widzę nieoryginalny? Poza tym eta, to eta Swojej nigdy ni sprzedam Abarth - 2008-09-17, 20:24 Elegancko z tymi "dodatkami", światełka na fotce rzeczywiscie widać ze różne odcienie ale najwazniejsze ze są, w felgach przydało by sie odświerzyc ranty na lustro. Kurde masz 9J et15 i tak wąsko siedza Ja u siebie w astrze dałem schmidt 9J et15 to masakrycznie wystawały i zamieniłem na Borbety 9J et30 i juz da sie jeździć. Kombinuj dalej, ważne ze wszystko idzie wg projektu.
PS. Wybierasz sie nią ma MTK?mackillus316i - 2008-09-17, 20:25 Oj długo czekałem na foty i się wreszcie doczekałem
Dla mnie GIT Bardzo mi się podoba Twoje Eta i ten kolor Rewelka!
Byle tak dalej!
PzdrBob(E)k(30) - 2008-09-17, 20:28 Pietrek, Piękne auto według mnie czarna nera by bardziej podeszła ... Nie ma to jak ETA Kamill - 2008-09-17, 20:28 Podoba mi sie......i to bardzo
Lampy przednie....aż takiej tragedii to nie ma,przynajmniej wg.mnie.
ta czarna podkładka pod tablice to z wersji na rynek us. czy coś innego?Pietrek - 2008-09-17, 20:34
Stammek86 napisał/a:
Ja bym ją tylko jeszcze bardziej posadził na ziemie
Narazie mi wystarcza, w przuszłości pewnie będzie niżej, ale to napewno nieprędko No i już nie wjechałbym wtedy do garazu , teraz mam próg centymetr od wydechu ...
kafarek napisał/a:
I tłumik widzę nieoryginalny?
Stara eta była na pojedyńczym wydechu, tak jak 2.0 na początku produkcji bodajże.
Chce dwururke ale nie moge spotkać w małych pieniądzach kompletnego wydechu
Abarth napisał/a:
w felgach przydało by sie odświerzyc ranty na lustro.
W swoim czasie będzie polerka rantów, narazie są pokryte klarem.
Na MTK raczej się nie wybieram
Bob(E)k(30) napisał/a:
Pietrek, Piękne auto według mnie czarna nera by bardziej podeszła ...
Przymierzałem ... nie podobało mi się
Kamill napisał/a:
ta czarna podkładka pod tablice to z wersji na rynek us. czy coś innego?
Na europe też były te podkładki pod tablice, swego czasu na allegro sporo tanich e30 je miało Adi - 2008-09-17, 20:38 No stary majonez wygląda wyśmienicie
Ciekawe czyja będzie niższa
Jak potrzebujesz jakieś teile do wąskiej zagadaj z Romkiem z Zabrza. Jego e30 idzie chyba na żyletki a wiem, że ma elektryke szyb wiec może coś tam wyskubiesz.Pietrek - 2008-09-17, 20:42
Adi napisał/a:
Twoja Ja mam jeszcze spory prześwit między oponą a błotnikiem
Który to ten Romek z zabrza ? Nie kojaże ...Adi - 2008-09-17, 20:46
Pietrek napisał/a:
Adi napisał/a:
Twoja Ja mam jeszcze spory prześwit między oponą a błotnikiem
Który to ten Romek z zabrza ? Nie kojaże ...
Ja też mam prześwit
Ten Romek http://beemka-klub.pl/for...wprofile&u=5179
Wcześniej jeździł czarnym e21 na szerokiej stali. Był nim w zeszłym roku na BMW Manii.
Wiem, że auto jest rozbite a on przymierza się do sibena wiec pisz i pytaj a nóż coś się trafi.Pietrek - 2008-09-17, 21:00 Dzięki Już sobie przypomniałem kolege kafarek - 2008-09-17, 21:23
Pietrek napisał/a:
kafarek napisał/a:
I tłumik widzę nieoryginalny?
Stara eta była na pojedyńczym wydechu, tak jak 2.0 na początku produkcji bodajże.
Chce dwururke ale nie moge spotkać w małych pieniądzach kompletnego wydechu
Wiem, że była na pojedyńczej rurce. W mojej 325e z 86r wymieniałem wydech na oryginalny ety, jednak tłumik jest bardziej płaski. U Ciebie widzę bardziej owalny. Coś w stylu fordów. Czy aby na pewno ostatni tłumik jest pod ety? Weź no kulnij się pod auto i obadaj.. Średnica rurki też wydaje się coś mała jak na etę..slawo - 2008-09-17, 21:37 Piotrek...tak jak Ci pisalem na gg ,eta wyglada oblednie!!!
strasznie mi sie podoba...lekka nizej bym ja widzial i jednak mt1
co by nie bylo jest sliczna!!! piekny kolor!!!
RESPECT!!!
patrzec i uczyc sie jak powinna wygladac waska!!mattim_bmw - 2008-09-17, 21:40 Ta podkładka z tyłu pod tablice mi sie nie podoba pozatym jest majonezowo Cypisek - 2008-09-17, 21:43 No Pietrku, zmiany idą w bardzo dobrym kierunku. Nie zakładaj czarnej nerki bo ludzie na ulicy będą myśleli że to fiat 125p. Zrób coś lepiej z chromami na uszczelce przedniej i tylnej szyby, wyblakłe bardzo szpecą auto. No i jak dla mnie podkładka pod tablicę out.
Ale najgorsze z tego wszystkiego jest to.............. że mogło to być auto mojego ojca.
Tak czy siak auto jest wypaśne, mówiłem to od samego początku kiedy zobaczyłem ją jeszcze u Pawła735. Tak trzymaj !! kavka - 2008-09-17, 21:47 No Piotruś bardzo ładnie Fakt gleba by sie przydała jeszcze większa ale w porównaniu do początkowego stanu jest miodzio Byle tak dalej Miro - 2008-09-17, 21:51 ukradłeś mi felgi Piękne autko się szykuje. hmm w sumie juz jest piękneMelis - 2008-09-17, 21:52
Prace ida w świetnym kierunku!!! Tez jestem za wieksza gleba, ale znajac Twoje podejscie do tego samochodu i dobry gust wiem ze bedzie full miazga majonez- kwestia czasu...
GRATULUJE wiechue30 - 2008-09-17, 23:25 Pietrek - widać ogrom prac wlożonych w auto - wygląda rewelacyjnie - jednak co sedan to sedan można by zarzucić spoilerek MT I na klape z tylu i będzie ideal bono20002 - 2008-09-18, 07:23 No no..... wiedziałem że auto trafiło w dobre ręce
Pietrek co do lampek...
czy to nie są dwa komplety?? tylko że wyglada to jakby (patrząc od przodu) lewe długie powinno być przy prawym mijania a prawe przy lewym
ogólnie.... respect brawo. tak dalej Adi - 2008-09-18, 08:05 Deine Pussy Wagon ist sehr schön! Tymon - 2008-09-18, 08:14 Czyli z tyłu masz zawias na seryjnym amorku, tak
Nie obciera nic
Ślicznie wygląda G-R-Z-E-Ś - 2008-09-18, 08:29 Piotrek wiedziałem że ETA w twoich rękach zacznie świetnie wyglądać
Teraz jest MIODZIO ogolny - 2008-09-18, 10:16 Nic dodać nic ująć Kawał dobrej roboty.
P.S.
Skrzynie podrzucę przy okazji.Piotrw85 - 2008-09-18, 10:34 No widać sporo pracy w nią włożyłeś i efekty są świetne powodzenia w dalszych modyfikacjach dziś daleko jutro blisko Pietrek - 2008-09-18, 11:57 Tymon, jak w miescie jade szybciej niz 50 na godzine to obciera Musze trafić coś twardego ... Na nowe mnie nie stać narazie ...lesiek - 2008-09-18, 12:06 No no no Pietrucha Zaczyna być coraz lepiej mi sie w tej chwili strasznie podoba Łukasz - 2008-09-18, 12:46 jest GIT, negatyw chyba niezamierzony, trzeba by zająć się tyłem trochę.
Kolor Majonez - jeden z moich ulubionych w wąskiej - jest extra. Wnętrza bym nie wymieniał bo jest kultowe. Mam u siebie taką samą kierę i zaczęła mi się podobać, a miałem założyć 4 ramienną Hartge...
Widać, że masz czas i serce na doprowadzanie jej do super stanu.
PowodzeniaPietrek - 2008-09-18, 12:57
Łukasz napisał/a:
trzeba by zająć się tyłem trochę.
Tzn ?Łukasz - 2008-09-18, 14:15 a jak myślisz? dlaczego masz taki negatyw? Co może być zużyte? Chyba, że chcesz, żeby tak zostało.slawo - 2008-09-18, 14:21 Lukasz nie pij tyle Łukasz - 2008-09-18, 15:02
slawo napisał/a:
Lukasz nie pij tyle
wale od rana mocną herbatę urbi - 2008-09-18, 16:41 niezle cie sponiewieralo
az tez sobie zrobie
negat musi byc i sadze ze nie zalezy to od zadnych zuzytych elementow - poprostu nizsze zawieszenie = negatStammek86 - 2008-09-18, 16:46
urbi napisał/a:
poprostu nizsze zawieszenie = negat
Dokladnie tak,konstukcja wachacza wymusza negatyw przy glebie w e30Mateusz - 2008-09-18, 19:47 ja pierdziuuu majonez nie do poznania Kruczek - 2008-09-18, 20:25 piękna jest Cooba - 2008-09-19, 06:44
Mateusz napisał/a:
:shock: ja pierdziuuu majonez nie do poznania
ani do krakowa
A tak serio to ladna sztuka sie zrobila.
Powodzenia w dalszych modach.
Pozdro.lesiek - 2008-09-19, 07:11
Tak na szybko Pietrek - 2008-12-05, 19:37 Z jakiś miesiąc temu ktoś mi obił auto na parkingu i uciekł ... Potłuczona lampa, i wgnieciona blacha. Na szczęście udało się wyklepać tak że ilości szpachlu były znikome. I tak oto zamiast klasyka mam szpachlowóz Do wiosny może uda się uzbierać kilka złotówek i pomalować auto... a jak nie to ... nie ma że nie , musi sie udać
na pocieszenie Majonez dostał Tweetery w trójkąty lusterek , dymione kierunkowskazy Hella z pomarańczowymi wkładkami, i podbitke tylnej klapy
Na dniach może jeszcze coś dostanie
WIKTOR - 2008-12-06, 01:27 Podbitka klapy i oswietlenie z osłon tylnych lamp........ no no bagaznik na wypasie Pawel735 - 2008-12-06, 01:30 Pietrek bardziej jednak widziałbym pomarańczowe kierunki przy pomarańczowych lampachPietrek - 2008-12-07, 13:20 Na mikołaja zakupiłem jej lusterko Mtechnic z lampkami
Takie jak to
cichecki0511 - 2008-12-07, 20:28 Kurde, gdzie że ś to lustro wyrwał, ja szukam już z pół roku i nie mogę trafić MAJSU - 2008-12-07, 20:36
Kurde, gdzie że ś to lustro wyrwał, ja szukam już z pół roku i nie mogę trafić
na allegro sa chyba co tydzien cichecki0511 - 2008-12-08, 20:09
kamil.k napisał/a:
cichecki0511 napisał/a:
Kurde, gdzie że ś to lustro wyrwał, ja szukam już z pół roku i nie mogę trafić
na allegro sa chyba co tydzien
No wczoraj się dwa pojawiły - obserwuje. Ale jak babcię kocham wcześniej nie było sorry za OTkamil.k - 2008-12-08, 20:28 taniej jak za 150-170zl to chyba nie ma co marzyc że sie wyrwie takie lustro prawda cichecki0511 - 2008-12-08, 20:35 I jak takie lustro podłączyć - mam wersje z checkiem.slawo - 2008-12-08, 20:51
cichecki0511 napisał/a:
I jak takie lustro podłączyć - mam wersje z checkiem.
najszybije pod zasilanie checka cichecki0511 - 2008-12-08, 21:11
slawo napisał/a:
cichecki0511 napisał/a:
I jak takie lustro podłączyć - mam wersje z checkiem.
najszybije pod zasilanie checka
No tak tylko jak je przykleje na szybie tak jak jest standardowe lusterko to będzie widać kable idące z lusterka do checka a coś mi się wydaje że jak samochód wyjeżdżał z takim lusterkiem z fabryki to kabli na wierzchu nie było.Cypisek - 2008-12-08, 21:13
kamil.k napisał/a:
taniej jak za 150-170zl to chyba nie ma co marzyc że sie wyrwie takie lustro prawda
Chyba że ma się strasznego farta i wyrywa się takie lusterko za 30 zł na złomie slawo - 2008-12-08, 21:16
cichecki0511 napisał/a:
No tak tylko jak je przykleje na szybie tak jak jest standardowe lusterko to będzie widać kable idące z lusterka do checka a coś mi się wydaje że jak samochód wyjeżdżał z takim lusterkiem z fabryki to kabli na wierzchu nie było.
zadnych kabli tam nie widac bo jest tam taka oslonka to raz
dwa ze lusterko sie wpina a nie klei kolego Paul - 2008-12-08, 21:27 hmm a przy okazji - do wersji z przyklejanym lusterkiem (np cabrio) idzie to zamontować jakoś sensownie?kamil.k - 2008-12-08, 21:45 cala strona nie na temat Pietrek - 2008-12-08, 23:00
Cytat:
No tak tylko jak je przykleje na szybie tak jak jest standardowe lusterko to będzie widać kable idące z lusterka do checka a coś mi się wydaje że jak samochód wyjeżdżał z takim lusterkiem z fabryki to kabli na wierzchu nie było.
Żadnych kabli nie widać ! mocowanie lusterka jest pod tą blendą na Check Control ,
Ja lusterko podłączyłem pod zasilanie Checka ( i nawet działa ), nie pamiętam dodkładnie ale chyba czerwony i zółto niebieski kabel, Check ma 2 zasilania, jedno 12V drugie mniej ...tigre0070 - 2008-12-09, 16:27 bajka cichecki0511 - 2008-12-09, 21:31
Cytat:
zadnych kabli tam nie widac bo jest tam taka oslonka to raz
dwa ze lusterko sie wpina a nie klei kolego
zwracam honor zatem
Pietrek napisał/a:
Żadnych kabli nie widać ! mocowanie lusterka jest pod tą blendą na Check Control
dzisiaj się dokładnie przyjrzałem i faktycznie tak jest - gafa z mojej strony
Więcej OT z mojej strony nie będzie
Auto pierwsza klasa a i zapału ci nie brakuje także gratulacje.Tymon - 2008-12-09, 21:33 Pietrek, krótko i na temat BOSKA JEST Pietrek - 2008-12-11, 11:54 Kolejne gadżety
Org gaśnica z mocowaniem do fotela kierowcy
Jakaś tam apteczka z wyposażeniem
kamil.k - 2008-12-11, 17:47 gdzie wyrwałes gasnice i ile mniej wiecej kosztowała bo szukam czegos takiego do siebie i nie chcialbym przeplacic mafia - 2008-12-11, 18:10 a to nie ma jakiejś daty ważności czy czegoś? nie sprawdzaja tego w czasie kontroli?alexil - 2008-12-11, 18:19 Na pewno ma datę ważności ale spokojnie można ja przedłużyć w zakładzie zajmującym się sprzętem BHP i mamy nadal oryginalną i sprawną gaśnicę z E30 CyRyL - 2008-12-11, 18:22 wyrwałeś zapewne na alledrogo pare dni temu
do ilu doszło bo nie patrzyłem do końca
dla mnie już na dwa czy trzy dni przed końcem było za dużo
apteczka full Pietrek - 2008-12-11, 22:36 Apteczka full , gaśnica zaplombowana ale co z tego jak już dawno straciła ważność , trzeba będzie podjechać do odpowiedniego zakładu i zalegalizować
cena doszła do ok 70 zł czyli nie ma źle Szajbaa - 2008-12-12, 19:37 a znany jest moze koszt takiego napełnienia??kamil.k - 2008-12-12, 20:12
Szajbaa napisał/a:
a znany jest moze koszt takiego napełnienia??
mi sie wydaje że cos koło 9 zl ale to pewnie zalezy od miasta.ja akurat robilem to u takiego znajomego to nawet nei wiem jak on to policzył ale wydało mi sie smiesznie tanioalexil - 2008-12-12, 20:34 Normalnie cały serwis gaśnicy wraz z legalizacją i nowym proszkiem ok 15-20 zł.Szajbaa - 2008-12-13, 00:18 jestem w sioku myślałem że to kosztaMiro - 2008-12-14, 12:00 Coraz fajniejsza się robi. Co dalej planujesz jak w ogóle blacha, lakier Pietrek - 2008-12-14, 14:14
Miro napisał/a:
Co dalej planujesz
Założyć wspome , tempomat, 4x l szybki bo czekają na montaż , coś będe kombinował z wnętrzem, chce sportsitze i kanape z podłokietnikiek , fajnie by było trafić brązowe, czyli w takim kolorze jak mam teraz. Ogólnie zbieram wyposażenie powolutku - mam golasa Poluje na OBC II , jak się trafi za grosze małe OBC to też nie pogardzę. Planuję wydech 2 rurke z M20B25 , mam pojedyńczy wydech ...
Blachy , w całkiem dobrej kondycji , na jadnym nadkolu wyszła rdza . trzeba pospawać.
Lakier to najsłabszy element niestety Dlatego chce pomalować ją na nowo.
Jakby ktoś miał jakieś wypasy niech da znać alexil - 2008-12-15, 00:52 Ja mam wspomę do m20
Pozdrawiamkamil.k - 2008-12-15, 07:29 ale jak wsadzac wspome to juz lepiej dac magiel od e36 alexil - 2008-12-15, 11:18 Tylko, że dobry magiel z E36 kosztuje 400-500 zł czyli tyle co całe wspomaganie od e30...Pietrek - 2008-12-15, 16:01 ale wspome to ja już mam czeka na założenie
[ Dodano: 2009-04-03, 18:42 ]
Zima już się skończyła, a że ja jestem zacofany to wrzucę fotki zrobione w styczniu kiedy to zrobiło się w miare sucho na drodze, to przegoniłem pająki z cylindrów
Wygląda na tych zdjęciach przeokropnie , cała ufajdolona
W tle elektrownia , placyk już poskoblowany , nikt tam nie wjedzie
[ Dodano: 2009-04-12, 16:09 ]
Nadszedł czas aby się zająć budą.
Wyprułem wnętrze żeby ocenić ile podłogi zostało
2 narożniki standardowo do spawania , ściana grodziowa po stronie kierowcy , ściana grodziowa po stronie pasażera, w miejscu gdzie łączą się blachy grodzi, zakola i półki akumulatora - tam jest wielkie dziursko
Zatyczka pod nogami pasażera też skorodowała
Jeszcze próg będzie do roboty , przegnił aż do wewnątrz z zewnątrz dziór nie ma Przynajmniej nie widać.
Mocowanie fotela też kiedyś sie zapadło ktoś to już wcześniej spawał.
Narożniki i dziury w grodzi też ktoś łatał jakimś czarnym silikonem
Bagażnik jest zdrowy, drzwi też.
Teraz musze na spokojnie przemyśleć czy jest sens remontować majoneza czy szukać czegoś innego ... Do remontu skłania mnie ten dziwaczny kolor który jakiś piękny nie jest, ale przywiązałem się chyba
[ Dodano: 2009-04-13, 11:18 ] urbi - 2009-04-13, 11:03 no powiem Ci ze tragediii nie ma ! jesli wiesz na 100% ze nie byla bita to chyba jednak kalkuluje sie dolozyc troche i miec cacuszko
pozdrawiam !Long - 2009-04-13, 11:08 widze ze troche pracy trzeba wlozycale nie sprzedawaj jej tylko a wyremontuj bo naprawde kupisz inna i tez moze ja trza bedzie robic wiec lepiej zrobic to co sie ma i wiedziec co jest i bawic sie tak zeby byla igla zycze powodzenia w modach i oby dalej powoli lae do przodu Mauser - 2009-04-13, 11:18 Wyciągnij akumulator, i zobacz co w tej wnęce się dzieje.
To samo z nadkolami, czy jak to nazwać - tam, koło mocowania amortyzatora tylnego zdarza się, że z małej dziury robi się spora korozja.orzel811 - 2009-04-13, 11:19 hehehe jak miał bym płakać przy takim stanie podłogi co ty masz to bym wogóle się pociął u siebie e 30 miałem 10 x gorszą podłoge i budę i nie lamentowałem więc polecam zabrać się za tą bo moim zdaniem nie jest źle i warto ratować to auto "dla potomności"
pozdroLong - 2009-04-13, 11:20 no wlasnie zeby ogladnal i spawnal cala bude polakierowal na nowo albo zeby odswiezyli ci ten lakier i polozyli na niego bezbarwna prełe aby sie swiecil Pietrek - 2009-04-13, 11:44
Mauser napisał/a:
Wyciągnij akumulator, i zobacz co w tej wnęce się dzieje.
Pod aku nie ma grama rdzy to samo po drugiej stronie bagażnika , zdrowiutko przy mocowaniach amortyzatorów już lekko ruda atakuje , ale do opanowania , nie jest przegnite
Najbardziej przeraża mnie grodź , będzie troche gimnastyki żeby to ładnie pospawać
Cytat:
no wlasnie zeby ogladnal i spawnal cala bude polakierowal na nowo albo zeby odswiezyli ci ten lakier i polozyli na niego bezbarwna prełe aby sie swiecil
Będzie nowy lakier + bezbarwny , ale żadnej perły Melis - 2009-04-13, 12:14 Piotrek Ty nie świruj tylko bierz sie za robote
Nie widze tam nic czego nie dałoby sie zrobić (nie ma w tym wieku normalnie eksploatowanej E30 w której nie byłoby nic do roboty!!!).
Ja mam bezwypadkowego Touringa od pierwszego właściciela i tam też było troche rdzy (nie była konserwowana).... na podszybiu, przy narożnikach i kawałek progu po lewej stronie z przodu (wina złego podłożenia podnośnika). Wyprułem wszystko i też lamentowałem troche, że tu i tam rdzawka, dziura itd.
Zawziąłem sie i ide w tym samochochdzie centymetr po centymetrze i nie raz sie pukałem w głowe- po co mi to było...
Na dzień dzisiejszy mam zrobione podwozie które wygląda teraz tak:
Cieprliwości samozaparcia, którego Ci przecież nie brakuje widząc jak działasz z majonezem, troche czasu i bedzie git Pietrek - 2009-04-13, 12:23 U mnie spód jest zakonserwowany jakaś masą bitumiczną , smołopodobną także tego już nie zedre
Melis u Ciebie grodź też była skorodowana ? Coś kojaże że zrzucałeś deske ...Pawel735 - 2009-04-13, 12:38 Zobacz Pietrek co upolowałem 50 km od miejsca gdzie mieszkam jak leciałem w trase
Majonez z 85 roku, 324d, 140 tysiecy przebiegu,kupiona od pierwszego właściciela w Niemczech Na pytanie do właściciela ile go to kosztowało powiedział koło 10 tys zł w Niemczech. Stan naprawdę niezły.
Mam nadzieję, że wyprowadzisz Etę na prostą i będzie wyglądać rewelacyjnie jak ta ze zdjęć. Myślę, że nie zajmie Ci to dużo czasu.
Melis - 2009-04-13, 13:17
Pietrek napisał/a:
U mnie spód jest zakonserwowany jakaś masą bitumiczną , smołopodobną także tego już nie zedre
Melis u Ciebie grodź też była skorodowana ? Coś kojaże że zrzucałeś deske ...
musisz dokładnie sprawdzić czy w każdym miejscu ta masa się odpowiednio trzyma bo czasami jest tak że z wyglądu i nawet w dotyku jest ok a jak dłubniesz mocno np wkrętakiem to okazuje się że jest powietrze miedzy masą a blachą lub rdza pod nia. Dobrych miejsc nie zdzieraj bo nie ma to sensu, tylko przygotuj i uzupełnij w tych miejscach masą gdzie jest taka potrzeba.
U mnie grodz idealna tylko zewnętrzna strona w podszybiu po prawej stronie (na samym rogu) zaczeła mi korodować ostro, wydaje mi się że było tam jakieś małe uszkodzenie (bo była wgniotka i nie było to zabezpieczone)pojawiła się dziurka i poprostu to wyciąłem. Wspawany został tam kawałek tego panelu od innej E30, bo nie widze sensu rzeźbić w takich miejscach jeśli auto się robi dla siebie i dokładnie a nie na od....ol
Pawel ta z fotek faktycznie szpila
Pomęcz się jeszcze troche Piotrek a zobaczysz jak Ci się misa bedzie uśmiechać na widok tego co sam zdziałałeś... Stammek86 - 2009-04-13, 16:03 Nie ma tragedii Pietrek wiec bierz sie szybko za ciecie,krzesanie iskier i spawanie Tymon - 2009-04-13, 18:31 Pietrek, bierz się za majoneza ANDRZEJ-BIELAK - 2009-04-13, 18:42 Nie ma tragedii. Swoje lata przeżyła, czas zrobił swoje. Kilka spawów i będzie ok.Łukasz - 2009-04-13, 18:48 majonez to kolor niepowtarzalny i jak masz kupić drugą i działać znów od nowa to baw się z tą powodzeniaKruczek - 2009-04-13, 20:03 nie jest tak źle, idealnej e30 nie da się już chyba kupić, trzeba ją samemu budować Melis - 2009-04-13, 21:41 teraz to już wyjścia nie masz... zlinczujemy Cię jakby co... Miki - 2009-04-14, 14:11 nie próbuj nawet inaczej niz zrobic tą bude jak należy, bo jak na wiek auta to jest całkiem nieźle, niektóre e36 sa w dużo gorszym stanie Pietrek - 2009-04-17, 15:33 Stało sie ....
8 Czerwca eta wjeżdża do blacharza-lakiernika na odnowe biologiczną kamilino19 - 2009-04-17, 16:26 no to ładnie Pietrek...sąsiedzie do którego SPA wysyłasz Majoneza?mackillus316i - 2009-04-17, 23:16 Słuszna decyzja
Tak trzymać.
Powoli do przodu
PzdrAdi - 2009-04-18, 04:04 Świetnie:)
Ale Ci zazdroszczę
A i chyba będę miał dla Ciebie tylny zderzak jeśli jeszcze szukasz
Pozdro!Pietrek - 2009-04-18, 04:14
Adi napisał/a:
A i chyba będę miał dla Ciebie tylny zderzak jeśli jeszcze szukasz
Szukam szukam kupiłem z allegro , przez telefon gość mówił że jest bardzo ładny itp , jak go odpakowałem to nie wiedziałem czy mam zabić kuriera czy gościa co mi wysłał to żelastwo Chrom niby ładny z zewnątrza a od środka dzióry wyżarte na wylot , tak że nie ma mocowań w kłach a mocowania poprzecznej części cięte diaksem
Dzisiaj jade do Strzelec Opolskich , moze coś znajde
PS. Ranny ptaszek z Ciebie Adi - 2009-04-18, 04:31 Jedziesz do Strzelec Opolskich czy dokładnie do Suchodańca?
No ten mój nie jest super ale przynajmniej w ciemno nie kupisz w razie czego
A te mocowania mam u jeszcze całe jak coś
Jak jutro będziesz wracał to może do mnie zajechać i go zobaczyć, cały dzień będę na garażu
Nie wiesz może ile by kosztowało pochromowanie takiego zderzaka?
Hmm ranny to samo można o Tobie powiedzieć Ja po imprezie jak zwykle hehePietrek - 2009-04-18, 04:42
Adi napisał/a:
Jedziesz do Strzelec Opolskich czy dokładnie do Suchodańca?
Nie wiem , zanim wyjade to zadzwonie o adres
Chyba że Ty masz to poprosze o sms 515-625-665 swój też mi podaj to podjade jak będe wracał
Adi napisał/a:
Nie wiesz może ile by kosztowało pochromowanie takiego zderzaka?
nie wiem ale pewnie w chooj. jak zdejme swój to zaniose do zakładu, jest kilkaset metrów od mojej chaty zakład galwanizerski
Adi napisał/a:
Hmm ranny to samo można o Tobie powiedzieć Ja po imprezie jak zwykle hehe
A ja po robocie Adi - 2009-04-18, 04:48 Ten szrot plac, który mam na myśli jest za Strzelcami, jedziesz drogą nr 94 w kierunku Opola i jak wyjedziesz ze Strzelec to kawałek (nie pamiętam ile bo ostatnio rok temu tam byłem) drogi i skręcasz na wioskę w lewo w dosyć wąską uliczkę(~ 5,5m). Zabudowania będą trochę oddalone od DK 94. Musisz szukać dość wypaśnej chałupy ( z frontu na bogato ale z tyłu góry części i dość dobre ceny, mam nr tel do gościa 692-159-479, 889-154-229)
[ Dodano: 2009-04-18, 05:52 ]
Kurcze Zumi nie pokazuje dokładnej mapy ale to jest jakieś 6,5 km od mostu jak wyjeżdżasz ze Strzelec Opolskich.
Uważaj na fotoradary i przed wjazdem do Strzelec jest stacja Orlenu, lubią tam stać.
Jak coś to dzwoń 506-16-26-27, 88-88-94-655 Tymon - 2009-04-18, 10:02 Pietrek, szacun że Majonezik idzie do zakładu "odnowy"
Pozdrawiam.Pietrek - 2009-06-01, 17:12 Żeby nie było że nic się nie dzieje ... już dawno miałem ogarnąć jakieś zdjęcia , ale albo nie było czasu bo do ostatniej chwili siedziałem w garażu, a potem szybko do roboty na nockę, Albo baterie w aparacie padły , albo jeszcze coś innego
Tak wyglądał majonez już bez sporej ilości wnętrza , silnika, skrzyni , częściowo wiązki , zderzaków listwę , listewek , itp itd ...
W tej chwili nie ma całkowicie wiązki elektrycznej w samochodzie, trzeba pospawać ściane grodziową pod puszczą bezpieczników, a że nie dało się wciągnąć puszki do środka to wiązka wyleciała w przeciwnym kierunki
nie ma też nagrzewnicy , deski, podsufitki,szyby przedniej i tylnej (boczne zostały) miałem je zostawić do wyciągnięcia blacharzowi, ale chciałem uprać podsufitkę więc wyciągnąłem szyby poza tym
Dzisiaj znów pada więc na szybko pstryknąłem foto w garażu...
Przy okazji przymierzyłem sobie baranki które trafiłem na aukcji Z tego co wiem zrobiła je firma rochhausen z niemiec www.rochhausen-rc.com/ Trzeba trochę przy nich posiedzieć , ktoś odciął rury przy flanszach i będę musiał dorobić z jakiś starych portek :)Których zresztą nie mam , jak i całego wydechu zresztą Już chyba pół roku ktoś coś oferuje i kontakt potem się urywa ...
Tak samo z osprzętem z b20, miałem dobrą oferte, pojechałem po wiązke silnika, głowice, przepływke, przewody węże itp, wpadam do gościa a ten, że graty które mi oferował właśnie sprzedał
Cały czas szukam gratów, bo czasu coraz mniej , z ważniejszych rzeczy , brakuje mi lewego błotnika, zawiasu maski, wygłuszenia ściany grodziowej od strony silnika.
W poniedziałek auto odstawiam do blacharza a potem odrazu lakiernik , jak dobrze pójdzie auto za miesiąc zacznę składać
Stammek86 - 2009-06-01, 17:51 jak bys chcial to mam calą gore od b20 na sprzedaz:glowica,kolektor,pokrywa.brakuje wtryskow,wiazki elek i kompa,przepustnicy.Pietrek - 2009-06-01, 17:54 głównie chce zrobić tak
głowica z 2.0
kolektor z przepustnicą z 2.5
przepływka , wiązka , komp z 2.0 lub 2.5 zależy co się trafi
No i u mnie jest złącze wiązki komputera starego tupu , nie okrągłe , tylko prostokątne... z tym też będe musiał pomysleć Tymon - 2009-06-01, 20:41
Pietrek napisał/a:
Etrzydziestka jest powietrzem bez którego nie mogę oddychać, ratunkową liną bez której spadam w dół, krystalicznie czystą wodą która daje mi życie i słońcem które ogrzewa moją twarz. Bez tego nie ma mnie
Bez komentarza Łukasz - 2009-06-01, 21:07 chłopaki - mam adres do dobrego psychoterapeuty
ja tam wolę kobiety
P.S ile portfel ucierpi na tych całych operacjach?Pietrek - 2009-06-01, 21:11
Łukasz napisał/a:
chłopaki - mam adres do dobrego psychoterapeuty
A masz coś dobrego na stawy ? Bo mnie łupie w biodrze
Cytat:
P.S ile portfel ucierpi na tych całych operacjach?
Łukasz boje sie podliczać ... ale i tak obawiam się ze mi braknie Pewnie wcześniej niż na jesień nie wyjade
Na szczęście (albo i nie) podliczam wszystkie koszty jakie tylko pamiętam ... ostatnio jak podliczyłem to wyszła całkiem spora sumka na graty Nigdy sie to nie zwróci, to jest chore , ale nie chce sie z tego leczyć
Jakby sie ojciec z matka dowiedzieli ile złotych polskich pakuje w "ten staroć" to by chyba padli w przeciągu pięciu minut Adi - 2009-06-01, 21:13 Pietrek normalnie Ci zazdroszczę mafia - 2009-06-01, 21:29
Pietrek napisał/a:
Na szczęście (albo i nie) podliczam wszystkie koszty jakie tylko pamiętam ... ostatnio jak podliczyłem to wyszła całkiem spora sumka na graty Nigdy sie to nie zwróci, to jest chore , ale nie chce sie z tego leczyć
Jakby sie ojciec z matka dowiedzieli ile złotych polskich pakuje w "ten staroć" to by chyba padli w przeciągu pięciu minut
ja mam identycznie, czyli jest z tobą w porządku. Albo z nami obydwoma jest grubo nie w porządku mocno to irytujące ale fakt, włożonej kasy nigdy nie odzyskasz, bo satysfakcja jest nieprzeliczalna na walutę. Lokalne polactwo jeszcze się nie nauczyło jaką wartość mają odrestaurowane samochody. Moja kosztowała ponad 34tys zł, za 5 tys euro w de było pełno chętnych, a w polszy jak chce 16,5 to czasem ktoś zadzwoni
Co do samego majoneza Mauser - 2009-06-01, 22:04 Zamiast psychoterapeuty:
A wydatki w notesie zapisuj, bo jak ja zapisywałem na kompie, to po awarii twardego wszystko poszło w cholere . . . no ale to bez różnicy i tak przy sprzedaży niewiele z tego by było. . .kamil.k - 2009-06-01, 23:00 Pietrek, spisz dokładnie co potrzebujesz od b20 i nie tylko to może sie dogadamy bo powoli musze sie pozbyc czesci gratów bo nie mam gdzie ich trzymac itd.misza - 2009-06-01, 23:35
Pietrek napisał/a:
Łukasz napisał/a:
chłopaki - mam adres do dobrego psychoterapeuty
A masz coś dobrego na stawy ? Bo mnie łupie w biodrze
na biodro to okład z młodych piersi proponuje
pozdrourbi - 2009-06-02, 10:50 na biodro to tylko z mlodego biodra ! Cooba - 2009-06-02, 11:20 A z młodych piersi to na twarz Łukasz - 2009-06-02, 12:52
Cooba napisał/a:
A z młodych piersi to na twarz
tylko tutaj muszą być młode ale i odpowiedniej wielkości i najlepiej mocno przyciśnięte do twarzy.
Pietrek nie denerwuj się cały czas temat dotyczy twojej wąskiej KwitoE30 - 2009-06-02, 14:56
Łukasz napisał/a:
Cooba napisał/a:
A z młodych piersi to na twarz
tylko tutaj muszą być młode ale i odpowiedniej wielkości i najlepiej mocno przyciśnięte do twarzy.
dokładnie,cos typu jajek sadzonych moze tylko pogorszyc sytuacjeogolny - 2009-06-02, 18:18 Piotrek- pełen szacunek dla TWOJEJ pracy i zapału. Pietrek - 2009-06-04, 17:48 Pare zdjęc z rozbiórki , pare zdjęć rudej szmaty + bonus
Ogólem ogołocony dziadzio , jeszcze kilka gratów zrzucić i w poniedziałek wio na lawecie w siną dal
Rude ścierwo !
BONUS
Zaschnięta Biedronka znaleziona pod podsufitką, jakaś taka duża jest ... pewnie Niemiecka
Cukierek wygrzebany z nagrzewnicy... kij wie ile lat tam był Cukierek cie rozpuścił i wyciekł z papierka, zafajdał nagrzewnice ...
Santasapina A. Vogel
Mimo wszystko e30 warto reanimować... to już ... Oldschool BARABUS - 2009-06-04, 17:54 w sumie to dlaczego ją tak ogołociłeś całą będziesz malować czy tylko łatanie dziur Pietrek - 2009-06-04, 18:04 łatanie dziur , a potem malowanie całości ... troche przez te lata dostała wgniotek, troche obita z przodu była itp ... chyba poważnych dzwonów nie było , podłużnice i wzmocnienie dolne są proste To dolne wzmocnienie w sumie itak chyba wytne w każe wspawać nowe ... to już dosyć mocno skorodowane jest Mysle też czy nie kazać obspawać kielichów przy okazji spawania grodzi i pod puszką bezpieczników...Dziku-ehh - 2009-06-04, 22:51 fajna sesja na Grodźcu Szajbaa - 2009-06-05, 07:56 co do wzmocnienia nowego zamiennika nie kupuj bo zgnije szybciej niz ten co masz, najlepiej ori używke w dobrym stanie, chyba że Cie stać na nowy ori ; ]
a nie myślałeś żeby całą bude obspawac jak juz taka gruba robota??Pietrek - 2009-06-09, 15:57 wyjąłem jeszcze , serwo , pompe hamulcową, pedały, szyby boczne, zamki.
W garażu pustka... odjechała godzine temu...
bono20002 - 2009-06-09, 16:04 baj baj maszkaro alexil - 2009-06-09, 16:36 Kurde, ale zajebiaszczego majoneza będziesz miał. Aż mnie zazdrośc wzięła Paul - 2009-06-09, 21:28 szkoda tylko ze w promocji był majonez i 2 furtki dali gratis, bo jak dla mnie idealne e30 to wąskie coupe w majonezie, kaschmirbeige czy czymś podobnym, i najlepiej z etą pod maską Miro - 2009-06-09, 23:28 kolor zostaje Łukasz - 2009-06-10, 09:44
takGniewek89 - 2009-06-12, 09:55 Trzymam kciuki Piotrze za Twój projekcik Może jakiś sezonowy "deutsche taxi" styling zapodasz Kolor już jest Pietrek - 2009-06-12, 16:01 Jakby ktoś miał koguta TAXI to chętnie przymierze
[ Dodano: 2009-06-24, 00:23 ]
Auta nie ma... pogoda Barowa, non stop deszcz ... a że miałem powycieraną blaszke w kierownicy Mt I to ją sobie pomalowałem. Szuflada pełna modelarskich farbek jednak się przydała
Jak wygląda powycierana blaszka większość pewnie wie...
A tak wygląda już po zabiegu, czas pracy 15 minut potem schło trochę dłużej
kolory trochę przekłamane , na żywo jest ok... tak mi się wydaje
Wiem wiem... kiera powycierana i przydało by się ją obszyć na nowo... spokojnie , będzie obszyta ale jeszcze nie teraz... nie wiem czy ogarne finansowo remont budy, kiera poczeka.
Razem z kierą poleci do obszycia gałeczka z M3
Jako ciekawostka zrobiłem fotki czym się różni gałka z M3 od skórzanej gałki z wąskiej lampy... prawie niczym
Z zewnątrz są takie same nie licząc "dekielka" . Korpus jest ten sam - z przeźroczystego plastiku. Gałka z M3 ma kabelki poprowadzone pod szwami, tak samo można puścić w zwykłej gałce. Obydwie mają przykręcany dekielek- M3 ma przeźroczysty z wiadomych względów... No i M3 ma układ scalony z 3 diodami i jednym opornikiem...
Łatwo można przerobić zwykłą gałke na podświetlaną slawo - 2009-06-23, 23:26 a jak kabelek przeciagniesz?Pietrek - 2009-06-23, 23:27 Kabelek w czym ? Nie rozumieć... Umysł o tej godzinie nie pracuje
Już kumam W miejscach gdzie są szwy, są rowki w korpusie, tam są puszczone kabelki w gałce M3 , takie same rowki są w wyklej gałce
Jeszcze dorwałem cykacze z trójkątami , w lepszym stanie niż te poprzednie które musiałem poszpachlować Do tego dostałem w gratisie jakieś cykacze PHILIPS
A i jeszcze ShortShift... Tyle że nie pasuje do starego typu mocowania lewarka... Ale mocowanie już załatwione... Prawda kolego Szajba ?
Szajbaa - 2009-06-24, 10:55 wszystko zgodnie z planem slawo - 2009-06-24, 10:58 grubo grubo...bedzie najbardziej dopasiona waska w PL.
bono20002 - 2009-06-24, 14:59
slawo napisał/a:
grubo grubo...bedzie najbardziej dopasiona waska w PL.
Nie mówię że ta nie ,ale....chyba sie mylisz slawo.
Pietrek - wszyscy sie niecierpliwią Pietrek - 2009-06-24, 16:19
bono20002 napisał/a:
Jest i będzie o wiele więcej bardziej dopasionych wąskich bono20002 - 2009-06-24, 16:23
Pietrek napisał/a:
bono20002 napisał/a:
Jest i będzie o wiele więcej bardziej dopasionych wąskich
Już nie bądź taki skromny... kamil.k - 2009-06-24, 20:47 Pietrek, ruszałes juz troche tym SS. jak nigdy nie miałes SS to sie mocno zdziwisz. ja swojego troche przerobiłem (wyjołem dolnego segiera i przestawilem górnego) ale i tak jest nie to co chciałem i musze wyspawac nowego
dobrze sie zastanów zanim go zamontujesz na stałe cichecki0511 - 2009-06-24, 20:53
kamil.k napisał/a:
Pietrek, ruszałes juz troche tym SS. jak nigdy nie miałes SS to sie mocno zdziwisz. ja swojego troche przerobiłem (wyjołem dolnego segiera i przestawilem górnego) ale i tak jest nie to co chciałem i musze wyspawac nowego
dobrze sie zastanów zanim go zamontujesz na stałe
Nie strasz, SS jest bardzo fajnym gadżetem, ja jestem bardzo zadowolony I przy okazji zapytam co z tym elementem, który chciałeś w ASO w Łodzi nabyć bo się nie odzywasz.kamil.k - 2009-06-24, 21:11 nie odzywam sie bo nie miałem czasu nawet zadzwonic do tego aso w łodzi
strasze tym SS bo chłopak bedzie żałował.ja już sie troche przyzwyczaiłem i jak sie ostro jezdzi to może by itd. ale wystarczyło przesiac sie do innego auta i wrócic zpowrotem do e30 i lipa . przy wolniejszej jezdzie po prostu ciezko zmienia sie biegi a wczesniej zmieniałem jedym palcemPietrek - 2009-06-24, 21:14 kamil.k, Jakiego ty masz shorta ? Eta itak nie będzie często jeździć nigdy nie miałem shorta i chce zobaczyć z czym to sie je Jak mi sie spodoba to zostanie, jak sie nie spodoba to wyleci... trzeba spróbować na własnej skórze cichecki0511 - 2009-06-24, 21:28
kamil.k napisał/a:
przy wolniejszej jezdzie po prostu ciezko zmienia sie biegi
tu się zgodzę, do lansu SS się nie nadaje całkowicie, nie da się z tym wynalazkiem wolno zmieniać biegu, wymusza szybkie, krótkie i zdecydowane ruchy lewarkiem. Zależy co kto lubi
PS. kamil.k daj chociaż numer części to załatwimy temat.mattim_bmw - 2009-07-09, 08:18 Jak tam remont?? Powiedz czy wymieniasz tylne błotniki?? Bo u mnie to najsłabszy punkt chyba...
Wogole to patrze na twoej foty i aż sie boje mojej rozbierac co tam za kwiatki wyjdą.
A jeszcze mi powiedz jak konserwacja sie trzyma pod podłogą??Pietrek - 2009-07-09, 12:14 Remont idzie bardzo powoli do przodu... można powiedzieć że w pewnym momęcie stanął w miejscu Nie wiem czy wyremontuje auto... Prawdopodobnie od sierpnia będe bezrobotny...
Tylną lewą reperaturke mam napewno do wymiany, na fotkach widać że jest wyżarty otwór... Prawe nadkole nie jest złe, troche nadgryzione, chyba nie będzie wymieniane Pod spodem u mnie jest spoko... ale to dlatego że ktoś całe podwozie pokrył jakimś biteksem czy czymś podobnym mattim_bmw - 2009-07-09, 12:25 Hmmm bo tez nie wiem co z moimi błotnikami z tyłu... A Ty jak chcesz jeden wymieniac to nie lepiej oba odrazu?? Sam nie wiem...
Jak nie to załatw kaste od coupety i dalszy plan już znasz
Bo nie wiem na jakim etapie jestes?? Obspawujesz te kielichy??Łukasz - 2009-07-09, 13:19
Pietrek napisał/a:
Remont idzie bardzo powoli do przodu... można powiedzieć że w pewnym momęcie stanął w miejscu Nie wiem czy wyremontuje auto... Prawdopodobnie od sierpnia będe bezrobotny...
Tylną lewą reperaturke mam napewno do wymiany, na fotkach widać że jest wyżarty otwór... Prawe nadkole nie jest złe, troche nadgryzione, chyba nie będzie wymieniane Pod spodem u mnie jest spoko... ale to dlatego że ktoś całe podwozie pokrył jakimś biteksem czy czymś podobnym
ale z biteksem różnie bywa, ciekawe co pod nim.....choć może byc ok Pietrek - 2009-07-09, 15:16
mattim_bmw napisał/a:
Hmmm bo tez nie wiem co z moimi błotnikami z tyłu... A Ty jak chcesz jeden wymieniac to nie lepiej oba odrazu?? Sam nie wiem...
Oceni się jak już będzie oczyszczony do gołego metalu Jak trzeba będzie to się wymieni
mattim_bmw napisał/a:
Obspawujesz te kielichy??
tak , kielichy będą obspawane tak na wszelki wypadek
Łukasz napisał/a:
ale z biteksem różnie bywa, ciekawe co pod nim.....choć może byc ok
Sprawdzałem miejscami i pod tą masą nic złego się nie działo ... ale całej powierzchni podłogi nie mam jak sprawdzić ... trzeba by było czymś to zmyć... tylko czym ?Grzesiek - 2009-07-09, 19:07 dIutkiem 1 dzien czyszczeniapiotrek528 - 2009-07-10, 07:45 Paskowanie bono20002 - 2009-07-21, 08:43 Pietrek nic się nie chwalisz, a chyba nowy zawias bedzie do e30 co ? Pietrek - 2009-07-21, 14:05 Ano będzie Tymczasem e30 powoli się spawa. Wyszło na jaw że prawa reperaturka była kiedyś wstawiana ... dlatego była w dużo lepszym stanie niż lewe tylne nadkole Lewy próg po otwarciu był w środku czyściutki żadnej poważnej rdzy w środku jedynie dolna listewka na którą zakłada się lewarek była skorodowana... decyzja - wymiana. Prawy próg już gorzej... po otwarciu w środku było troche rudej szmaty... w kilku miejscach jest przycięty wewnętrzny próg i będzie wspawane kilka małych łatek... no i nowy zewnętrzny próg oczywiście Narożniki w przedniej części podłogi wycięte razem z tymi prostokątami pod podniśnik... Blacharz pytał mnie czy dalej chce mieć te miejsca pod podnośnik... miejsce podatne na obtarcia, i korozje... ale chce to mieć tak jak było ori
Namawia mnie też do położenia budy na boku ... tak żeby mieć pełny wgląd w podłoge... zastanowie się jeszcze nad tym... mimo że nie ma drzwi i klap to jakoś przeraża mnie widok e30 połozonej na bok
Czasu coraz mniej a ja chaotycznie próbuje załatwiać części... Wiem już że na BORSK 2009 pewnie nie zdąże Tymon - 2009-07-21, 14:29 Pietrek, a jaki zawias będzie w majoneziku kamil.k - 2009-07-21, 15:06 a czego sie bac przy przechylaniu auta ? przeciez nie robi sie tego ani gwałtownie ani nic wiec buda sie nie powygina
jakie sa koszty blacharki tego typu co u ciebie
nie spiesz się bo będziesz żałował Pietrek - 2009-07-21, 18:27
Tymon napisał/a:
Pietrek, a jaki zawias będzie w majoneziku
Springi FK, i amory chyba spax... chyba że znajde coś innego po drodze...
kamil.k napisał/a:
a czego sie bac przy przechylaniu auta ?
Przechylanie jak przechylanie, ale połozyć auto na boku na jakiś oponach ? Nigdy.
kamil.k napisał/a:
nie spiesz się bo będziesz żałował
Inaczej byś spiewał jakbyś 4 miesiące nie miał okazji poprowadzić e30 kamil.k - 2009-07-21, 19:11 ale przeciez tak rozebrana buda nie wazy wiele wiec i tak nic sie nie pogniecie i mi sie wydaje że przechylanie wystarczy i nie potrzeba kłasc na boku.może sie nie dogadałes z majstrem
jak ja bym nie mogł jezdzi e30 4 miechy to bym umarł.3 tygodnie chyba ledwo wytrzymałem, że i tak moglem w srodku posiedziec Pietrek - 2009-07-21, 19:19
kamil.k napisał/a:
jak ja bym nie mogł jezdzi e30 4 miechy to bym umarł.3 tygodnie chyba ledwo wytrzymałem, że i tak moglem w srodku posiedziec
Hehe więc mnie rozumiesz slawo - 2009-07-21, 19:27
Pietrek napisał/a:
kamil.k napisał/a:
a czego sie bac przy przechylaniu auta ?
Przechylanie jak przechylanie, ale połozyć auto na boku na jakiś oponach ? Nigdy.
blacharz powinien miec kolyski!!!!killme - 2009-07-21, 20:36 ja swoją bulałem całą z wyposażeniem na kołyskach i oparłem ją kantem dachu delikatnie na oponach! Nic sie nie stało choć też sie bałem ze coś sie zagnie! ale robota wtedy była dużo wygodniejsza Szajbaa - 2009-07-22, 08:42 pietrek nie rób auta na zaden termin itp ze tu nie zdąrzysz czy tam... zrobisz ją na tip top na spokojnie to nie w tym to w nastepnym roku pojedziesz... ja czwarty rok nie moge sie dorobić swojej bawarki i coz moze na następny sezon....Pietrek - 2009-07-22, 22:21 Prawie codziennie jeżdżę doglądać mojego złoma, a w wolnych chwilach reanimuje części, itp...
Wykładzina wyczyszczona... Stan średni... wytarte 2 łatki pod przednim fotelem, rozdarcie na tunelu od strony kierowcy... ale lepszego nie mam w tym kolorze
Ważne że czyste Czyściłem tą wykładzinę jakoś w poprzednie wakacje, nie była bardzo brudna , ale wolałem odświeżyć teraz jeszcze raz
Nowe sprężynki FK -75/50 myśle że tyle mi wystarczy oby siadła tyle ile powinna
Coś tam zacząłem polerować... Z pokrywą zaworów będzie w chooj szlifowania wżery takie jak z tąd do chin... wstępnie to już wyrównałem papierem 120...
Potem leciałem na mokro z 240, 400, 800, 1200 i chyba 2000 na koniec...Ale to tylko kawałek bo już się ciemno robiło
Zderzaki rozebrałem na czynniki pierwsze, wyczyściłem zakonserwowałem i poskładałem spowrotem.
Ile się nakląłem przy rozkręcaniu kłów... sąsiad po drugiej stronie ulicy słyszał
Podsufitke rok temu też czyściłem ale bez demontażu... Niby wydawała się czysta jak była w samochodzie... po wyciągnięciu ... szok ! Gnój jak się masz ! Co fajki robią z samochodem Nie pale i nie pozwalam palić w samochodzie Dlaczego ? widać na fotkach niżej.
Po drugiej stronie... Aktualnie podsufitka odbywa torturowanie w pralce
Halogeny miałem skorodowane... przy odkręceniu ramki prawego halogena wypadło szkło... zamiast odblasku kupka rdzy Trzeba było kompletować halogeny... Coś tam się nazbierało od Zimy same szkła ze starych halogenów też się kidyś przydadzą Może coś się ukula z tej zbieraniny
Na koniec ori zapas jeżdzony kilka razy bez rdzy w zajeświetnym stanie Szkoda że kanister 9l się nie mieści Trzeba będzie zrezygnować z dobrze zachowanej stalówki i poszukać BBS 15"
MAJSU - 2009-07-22, 22:30 Świetne podejście Podoba mi się coś takiego... Jedynie polerowane elementy silnika mi nie leżą ale to już kwestia gustu.Stammek86 - 2009-07-22, 23:06 widze ze sprezynki takie jak u mnie w cabrio dobry wybor
czekam na dalsze foto story...moze jakas foty porobisz u blacharza?Paul - 2009-07-22, 23:09 dobra robota
skąd wyczarowałeś ori gaśnicę i kanister w kolo - muszę takie upolować Pietrek - 2009-07-22, 23:54 Paul, kanister często trafia się na alledrogo... za ponad stówkę poszedł niedawno ... ja kupiłem też za stówke z ori lejkiem I to licytacja... przed tydzień nikt się nie zainteresował aukcją i udało się kupić tanio
Gaśnice z mocowaniem też kupiłem na aukcji, do tego też apteczka była... Taką sama nową gaśnice można kupić na allero... tyle że bez nakljki bmw... pisałem o tym na e30.plkillme - 2009-07-23, 05:25 Pietrek wykładzine mam w tym kolorze(powinna być igła stan do wyczyszczenia) i podsufitke też chyba! Jak byś chciał to daj znać! Tak szacun za wkład w auto, napewno sie opłaci będzie igiełka z niej bart - 2009-07-23, 06:30 W ten sposób nalezy postepować z tymi samochodami.Gratulacje!bąku - 2009-07-23, 06:58 Pietrek czym czyściłeś i konserwowałeś zderzaki?? Malowałeś je czymś od środka??Tymon - 2009-07-23, 07:39 Pietrek vel Maniak,
Powiedz mi stary jakie amorki do tych springów
Pytam dlatego bo czasem mnie korci aby posadzić czarną ciut niżej kamil.k - 2009-07-23, 11:25 Pietrek zmierz ile cm wysokosci maja springi Pietrek - 2009-07-23, 15:01 Bąku najpierw zderzaki wyczyszczone do żywego metalu potem farba antykorozyjna reaktywna i na to lakier srebrny - z pędzla.
Cytat:
Spax z regulacją twardości, jak założe to będe musiał podjechać na kontrole, jak się okaże że są w dobrym stanie to zostawie , a jak nie to będe myślał na czymś nowym
Cytat:
Pietrek zmierz ile cm wysokosci maja springi
Wieczorem bo zaraz jade pogrzebać przy e30 urbi - 2009-07-27, 14:57
Pietrek napisał/a:
Bąku najpierw zderzaki wyczyszczone do żywego metalu potem farba antykorozyjna reaktywna i na to lakier srebrny - z pędzla.
Cytat:
Spax z regulacją twardości, jak założe to będe musiał podjechać na kontrole, jak się okaże że są w dobrym stanie to zostawie , a jak nie to będe myślał na czymś nowym
Cytat:
Pietrek zmierz ile cm wysokosci maja springi
Wieczorem bo zaraz jade pogrzebać przy e30
wpadles do kanalu i wyjsc nie mozesz czy jaki pierun ? Pietrek - 2009-07-27, 18:16 Kuźwa zapomniałem , wybacz Kamil, wybacz Krzysztof
Przednie mają 21cm tylne 19,5cm
[ Dodano: 2009-08-03, 16:12 ]
Jedna strona czapki można powiedzieć że zrobiona , teraz druga strona i "paski"
Nie jest super, lepiej nie potrafie, w zakamarkach nie dałem rady Bartas - 2009-08-04, 23:32 Nie mam pojęcia o jakich zakamarkach mówisz Pietrek ! Przepięknie zrobione. Kawał dobrej roboty MaxxxS - 2009-08-05, 03:56 UUUU LA LA!!!! jeszcze kolektor, alternator, i wszystko co alu!! fajnie wyglada... podziwiam. na allegro jest fajny korek wlewu z emblematem m/// mysle ze bedzie pasowal idealnie!!!!
http://www.allegro.pl/ite...r_tuning_m.html
o taki kamil.k - 2009-08-05, 06:10 korki to są starego typu co można też pochromować albo polerke szczelićPietrek - 2009-08-05, 22:25
kamilk napisał/a:
korki to są starego typu co można też pochromować albo polerke szczelić
Dokładnie tak Właśnie taki chce Nawet wiem kto taki ma, ale nie wiem czy się wymieni za mój
Bartas napisał/a:
:shock: Nie mam pojęcia o jakich zakamarkach mówisz Pietrek !
Może zobaczysz kiedyś na żywo o czym mowa na zdjęciach może tego tak nie widać... ale ja mam niedosyt i wiem ze super tego nie zrobiłem... Nie dałem rady
MaxxxS napisał/a:
UUUU LA LA!!!! jeszcze kolektor, alternator, i wszystko co alu!!
Kolektor chyba będzie czarny... nie mam cierpliwości urbi - 2009-08-05, 23:17 jestes hardkorem ! kamil.k - 2009-08-06, 06:03 Pietrek, popraw swoje cytowanie w poscie i kup sobie jakas podróbe dremla za 100zł i wyporelujesz wszystkow mgnieniu oka a nie się spuszczasz ja mam ferma i katowałem go juz wele razy i nadal chodzibono20002 - 2009-08-06, 12:04 nie chciało by mi się
Ale wygląda superJacek E30 - 2009-08-06, 12:26 PIETREK dajesz radę Ci powiem-czekam na finish Pietrek - 2009-08-15, 16:46 Meecowhy wypolerował mi ranty Teraz tylko środki w świerzy lakier
Stammek86 - 2009-08-15, 17:15 idealna felga dawno nie widzialem kanta na borbecie A w polerce i plaskim deklem.ogolny - 2009-08-16, 07:33 Piotrek, dajesz po całości Pietrek - 2009-08-20, 21:21
neophyte napisał/a:
Pietrek złóż reklamację do Meecowhaya że przyniósł Ci fele nie do końca wypolerowane do świąt ma czas
Ja mu jestem wdzięczny że zrobił mi je bez kolejki, i za małą kase po starej znajomości
Dzięki
Czas na kolejne nowe gadżety do mojego golasa
Wskaźniki VDO... w nieciekawym stanie (środku rdza, na ramkach rdza, utleniona wskazówka w woltomirzu), ale po moich zabiegach będą jak nówki potrafie grzebać w tak małych pierdółkach
Jest jakaś pseudo wiązka z ori oprawkami co ważne, czujniki też mam
Na początku wskaźniki miały być zamiast popielniczki... ale trafiłem dziewiczą nigdy nie używaną popiołke z nową zapalniczką Dzięki Ogólny... Także wskażniki dostaną ręcznie robiony panel i zostaną wkomponowane nad popiołką
Zegary nie są rozbieralne niestety... ale wprawne manewry śróbokrętem, poodginane metalowe ramki i wskaźniki rozebrane
Wyczyszczona tarcza woltomierza, oszlifowana utleniona wskazówka, wyczyszczone szkiełka.
Jutro jak znajde chwilę czasu to odnowie wskazówki i ramki Wskazówki pujdą albo na biały mat, albo na pomarańcz... miały mat chyba będzie lepszy... Będzie jednolicie ze wskazówkami liczników na desce
Może na tarcze dojdą jakieś kalki ... malutkie krzyże żelazne czy coś ...
OBC II z wiązką , sterownikiem, czujnikiem temp, manetką, ma przyciski w języku angielskim Jeszcze check po angielsku by się przydał.
Podobno coś nie gra z tym wyświetlaczem... ale nie mam jak tego sprawdzić bo auto w częściach daleko od domu jest jakiś sposób żeby je podłączyć na krótko ?
Popiołka i zapalniczka o której pisałem wyżej Niech mi tylko ktoś w niech zgasi kiepa to zabije
Nowy klin uszczelek przedniej i tylnej, chromowany
Spinki dywaników
Czujniki: Ciśnienie oleju i temperatura oleju.
Oraz nigdy nie używana, nie zamontowana, dolewajka oleju... Rarytas chyba
ktoś kiedyś pisał że to szło na Arabie Saudyjską... Nie wiem czy to prawda... Ważne że nóweczka nie śmigana, z wiązką i sterownikiem, kompletem dokumentów, instrukcją, org trytytkami i nową naklejką :jum: Dzięki wielkie dla Slawo i jeo Brata za załatwienie gadżetu... Niestety w naszym pięknym kraju jest tak że zawsze coś komuś się przydaje... Zanim komplet trafił z Niemiec do Mnie zginął bagnet oleju który podaje olej... Karwa ! Teraz to sobie to moge w gliniok wsadzić... Jak ktoś ma taki bagnet do sprzedania to niech mnie poratuje !
Cypisek - 2009-08-20, 21:49 Pietrek, ale masz gadżetarium ! Jak przebiegają prace przy aucie? kiedy będzie do odbioru? Ile płaciłeś za spinki dywaników?tomash - 2009-08-21, 05:59 Detalista i gadżeciarz southOFheaven - 2009-08-21, 07:28 o co chodzi z ta dolewarka do oleju??Artur C. - 2009-08-21, 10:21 Olej silnikowy jest dolewany automatycznie jak dostanie sygnał z czujnika lub jest opcja dolania ręcznego - niezależnie od sposobu olej jest podawany pompką poprzez specjalny bagnet.Pietrek - 2009-08-21, 17:36
Cypisek napisał/a:
Pietrek, ale masz gadżetarium ! Jak przebiegają prace przy aucie? kiedy będzie do odbioru? Ile płaciłeś za spinki dywaników?
Uwielbiam gadżety Prace przebiegają bardzo powoli i już mnie to powoli doprowadza do szału 3 tygodnie temu jak ostatni raz widziałem auto była wyspawana podłoga i cześć grodzi, Adrian walczył z progami. potem pojechał na tydzień urlopu, który się przedłużył do 2 tygodni a teraz ja nie mam czasu jeździć do niego, auta też teraz zabardzo nie mam
Spinki nie pamiętam ile kosztowały... 5 czy 6 zł za jedną ... Nie pamiętam kafarek - 2009-08-21, 17:49
Pietrek napisał/a:
Uwielbiam gadżety
Ja też Ciśniesz z tematem ostro.. Podobie mi się Chyba skuszę sięna takie borbety do mojej trumienki.. W polerce wyglądają obłędnie!!Miro - 2009-08-21, 22:40 kafarek, Jak chcesz to mam do sprzedania takowekafarek - 2009-08-21, 22:44 Miro, PWRafal_e30 - 2009-08-21, 23:04 Pięknie gratulacje uporu i cierpliwości, ja bym nie miał nerwów do takich detali a szkoda bo wiadomo, że diabeł tkwi w szczegółach Myślę, że jak skończysz ze swoją etrzydziestką to będzie rewelka Melis - 2009-08-22, 00:20 Jak skończysz to wiadomo, że będzie wypas, ale co przebije wszystko to satysfakcja jaką bedziesz miał po takiej drodze i efekcie... JA JUŻ GRATULUJE!!!
PS.
Jak możesz to prześlij mi swój adres na PW... Pietrek - 2009-08-26, 08:43 Wczoraj założone oponki... Dopiero w 3 zakładzie założyli... A ile marudzenia było że to niebezpieczne itp A to tylko 215/40 przecież
[ Dodano: 2009-08-26, 11:24 ]
Odnowione zegary Rozerałem je , wyczyściłem szybki (plastikowe psia mać ) Pomalowałem wskazówki na biały mat żeby grały w całość z zegarami w desce
kamil.k - 2009-08-26, 14:30 pomaluj wskazowki na czerwone .może nie widziales takiego wnętrza ale ja ostatnio siedzialem w e30 z białym wskazówkami i sam nie wiem jak mogłem cztery lata z takimi jeździc Pietrek - 2009-08-27, 09:43 Widziałem takie wnętrza , siedziałem przed takimi zegarami... Są zajebongo... ale do ety z obrotkiem do 5,5krpm coś takiego nie przypasuje chyba przem - 2009-08-27, 10:07 to zmiana głowicy, wałka itp itd + oczywiscie zegarów i mozna juz malować wskazówki na czerwono:)kudlatye32 - 2009-08-29, 18:54 super masz te rarytasy tylko pozazdroscic a co do opon to tez mam borbety a i nowe toyo 215/40/16 pojechalem do pierwszego lepszego zakladu wulkanizacyjnego i nie mogli tych opon nalozyc.. w koncu szef przyjechal szczala zrobil i po klopocie ale oczyisice bez tekstow jakie to sie nie obyloPietrek - 2009-09-08, 16:52 rozebrałem , wyczyściłem i wypolerowałem lampy, wyczyściłem uszczelki - zaimpregnuje je czymś jeszcze zanim założe
karwa ! coś się stało z popielniczką Jeszcze tylko wykończenie szpachlem i będzie gicior
Nakładka na osłone aku- skrzynka na szpargały
Elektiken antenen
i paczka pierdółek z ASO
PS. Ma ktoś numer z ASO spinki która łączy obudowe aku z tą nakładką ? Otwór jest dosyć spory
[ Dodano: 2009-09-09, 09:28 ]
Robota idzie jak kurrwie w deszcz...
Progi i reperaturki wspawane... a gdzie reszta ?
Tymon - 2009-09-09, 14:15 Fajowy wehikuł Pietrek, antenkę wyrwałeś na allegro MAJSU - 2009-09-09, 15:05 Ale wiesz że żeby wymienić uszczelkę obudowy termostatu trzeba ściągać całą listwę wtryskową albo kolektor dolotowy ? Świetnie to wymyślili...Pietrek - 2009-09-09, 18:51
Cytat:
Ale wiesz że żeby wymienić uszczelkę obudowy termostatu trzeba ściągać całą listwę wtryskową albo kolektor dolotowy ? Świetnie to wymyślili...
Wiem
Tymon napisał/a:
Pietrek, antenkę wyrwałeś na allegro
Tak, trafiła się aukcja z opcją "Kup Teraz" 2 kliknięcia i antenka już moja I to za przyzwoitą kase bąku - 2009-09-10, 05:58 Konkretny remont panie, oby wszystko szło dorzeMauser - 2009-09-10, 19:03 Muszę się kiedy wybrać do tej Twojej Czeladzi i Ci powiedzieć: Ty Zboczeńcu ( czyt. Maniaku) Pietrek - 2009-09-11, 05:29
Mauser napisał/a:
Muszę się kiedy wybrać do tej Twojej Czeladzi i Ci powiedzieć: Ty Zboczeńcu ( czyt. Maniaku)
Jak zaczne składać to się nie zdziw jak kiedyś zadzwonie żebyć przyjechał pomóc hehe Mauser - 2009-09-11, 08:36 Bardzo chętnie, o ile sie na coś przydam Bob(E)k(30) - 2009-09-16, 21:03 Ja Pier.... Gratuluje patrząc na Twoje dzielo wracają wspomnienia i dawne marzenia ... Majonez 1 Klasa ... Tak cholernie Ci zazdroszczę że Łeb siada ....
POWODZENIA I WYTRWAŁOŚCI w dążeniu do idealnego MAJONEZA ...
W prywatnym rankingu Twoja Beatka jest NUMERO UNO świetna robotaPietrek - 2009-09-23, 20:24 Coś tam dzisiaj przetarłem starą skarpetą
Ma ktoś do opylenia wypolerowany kolektor do b25 ? Albo chociaż oszlifowany ? Ja straciłem wszystkie nerwy żeby swój polerowac...
Ogólnie jestem w ... gratów mi troche brakuje, a sytuacja się tak potoczyła że jestem bez kasy. Mam na styk żeby spłacić blacharza lakiernika slawo - 2009-09-23, 20:40 pieknie to wyglada...tylko ten ssacy psuje jakos sprawe!
pozatym rewelacja!cichecki0511 - 2009-09-23, 20:49 Nie poddawaj się, lekko pewnie nie jest ale zamiary masz jak najbardziej słuszne, pasja jest, także to musi się udać, najwyżej w czasie się rozjedzie. Wyobrażam sobie efekt końcowy
PS
Obudowę termostatu też ręcznie polerowałeś? Czy to jakiś sprytny patent jest na takie skomplikowane kształtem elementy.Pietrek - 2009-09-23, 20:55 Ręcznie... Powiem Ci że w zakamarkach są kilometrowe wżery ... na foto tylko ładnie wygląda ja ogólnie nie jestem za bardzo zadowolony na zlotach będzie można na żywo ocenić że bez rewelacji i szału nie ma ...
O ile to zacznie jeździć ... ale o tym później... na Technicznym kamil.k - 2009-09-23, 20:59 Pietrek, sprzedaj jakies graty które łatwo w miare dostac a ktore tak bardzonie są ci potrzebne do szczęscia jak np. barany i juz masz 1000zl.też mam prawdopodobnie barany tej firmy tylko nowszy model z wejsciem na sonde:)
z autem nie ma się co spieszyc i wydawac na nie ostatnich pieniędzy bo to głpuota i świat się na tym nie kończy
sam próbowałem polerowania i dremlem jakos to idzie ale stwierdzilem że wole czarny silnik Mauser - 2009-09-23, 22:26 Pietrek, tu widzę wszystko poskładane, ściągałeś kolektor wydechowy i ssący, czy jak?HARTGE - 2009-09-24, 00:02
Pietrek napisał/a:
Coś tam dzisiaj przetarłem starą skarpetą
Ma ktoś do opylenia wypolerowany kolektor do b25 ? Albo chociaż oszlifowany ? Ja straciłem wszystkie nerwy żeby swój polerowac...
Pietrek, tu widzę wszystko poskładane, ściągałeś kolektor wydechowy i ssący, czy jak?
Nie poskładane , przymierzone jedynie
kolektory , czapke, obudowe termostatu , koła pasowe, obudowe rozrządu zdejmowałem... czyściłem , będzie wymieniony rozrząd i takie tam.Tymon - 2009-09-24, 20:43 kamil.k, na pewno masz racje w tym co piszesz, ale nie zapominaj że jest garstka ludzi, właśnie tak zakręconych jak PietrekPietrek - 2010-01-27, 21:13 Wpadłem dzisiaj do siarka obadać co i jak z moją skorupą
Podłoga, bagażnik i komora silnika jest wreszcie w lakierze, skorupa się jeszcze matuje i może na dniach wreszcie poleci w lakier Trafiło się też kilka fajnych gratów
Tymon - 2010-01-27, 21:22 Pietrek, Szacun osiedlowy
Stary, rewelacyjne podejście do tematu.
Na maxa szanuje takich ludzi MaxxxS - 2010-01-27, 21:33 Karamba :O mozna szamac z tej skorupy! hehe szacunslawo - 2010-01-27, 21:40 naprawde rewelacyjnie to wyglada!
juz sie nie moge doczkac konca prac!!!!Stammek86 - 2010-01-27, 22:25 wreszcie jakies nowe foty skaldaj to do kupy bo juz nie moge sie doczekac efektu koncowego.przem - 2010-01-27, 23:00 a ta szeroka stal na grzejniku będzie do majoneza? : Pietrek - 2010-01-27, 23:05 Mauser - 2010-01-28, 08:28 OMGbart - 2010-01-28, 08:36 Chylę czoła. To się nazywa kompleksowe podejście do tematu.G-R-Z-E-Ś - 2010-01-28, 08:48 Ładnie ładnie Pietrekmackillus316i - 2010-01-28, 12:54 Takie podejście mi się podoba
Oby tak dalej
Pochwal się co za nowe teile wyczaiłeś.
Pzdrkamil.k - 2010-01-28, 13:34 już nie długo miesiąc codziennego składania przed tobą
naklejka z kolorem źle przyklejona Pietrek - 2010-01-28, 19:32
kamil.k napisał/a:
naklejka z kolorem źle przyklejona
No popatrz 25 lat temu mi źle musieli przykleić, pewnie hans pijany składał auto
Co ciekawe lakiernik mi zakleił taśmą naklejke bo myślał że nie da sie kupić nowej... tyle że naklejke to ja mam już od 4 miesięcy w pudle z drobiazgami Tak jest jak sie auta nie widzi codziennie i nie pokazuje palcami co i jak ma byc zrobione Jest pare pierdół które mozna było pod maska zrobic lepiej, ale trudno Pokaże jak odbiore auto
mackillus316i napisał/a:
Pochwal się co za nowe teile wyczaiłeś.
Kanape dawce materiału znalazłem na Sportsitze, które kiedyś udało się trafić w takim kolorze jak moje wnętrze Nie poprutą wykładzine, półke z roletą w kolorze takim jak wnętrze, Soundsystem OBC II po angielsku, brazowe szyby, jedynie przednią mam zieloną...- musze sie przejechać na szrot i sprawdzić czy w tamtym aucie przednia jest brązowa czy biała... Niedawno wreszcie doszedł bagnet do Oil Level Matic Pozatym to te graty które sie uzbierały wcześniej _sebcio_ - 2010-01-28, 20:06 rewelacja jaki całkowity koszt zrobienia e30
Pietrek - 2010-01-28, 20:31
Cytat:
rewelacja jaki całkowity koszt zrobienia e30
nie wiem.Bloody - 2010-01-28, 21:18 No Pietrek, grubo, na całego
Już tylko dni dzielą nas od składania auta?
PS. Jak tam wykładzina bagażnika? Pietrek - 2010-01-28, 21:48
Bloody napisał/a:
PS. Jak tam wykładzina bagażnika?
Ubiczuj Jutro na 100 % kamil.k - 2010-01-29, 08:07 wczoraj patrzyłem i tez mam chyba tak naklejona naklejke a wydawało mi sie ze jest na miejscu tej pomarańczowej
a nie możesz napisac ile mniej wiecej kosztuje bardziej 2 czy 3 tys Pietrek - 2010-01-29, 19:13 Ja ustalałem koszta wiosną... tak wiosną to za lakierowanie z zewnątrz + bagażnik wychodziło 2100 jak dobrze pamiętam... do tego miało być doliczone zrobienie progów - wtedy nie było wiadomo czy jeden czy 2 ... i reperaturek, też nie było wiadomo czy obydwie będą wymieniane.
Koszty miały być zależne od tego jak bardzo przygotuje auto , tzn ile rozłoże u siebie w garażu.
Wyszło tak że rozebrałem całe auto i zachciało mi się malować jeszcze całą komore silnika, bagażnik, i wnętrze, zostały zerwane wygłuszenia z podłogi, wyspawana podłoga i ściana grodziowa, okolice przewodu plusowego pod maską, wymienione obydwa progi i tylne reperaturki, usunięte wgniotki itp pierdoły.
Do tego zachciało mi się lakierować dokładki (narazie dałem do lakierowania dwie) i lotka Mtecha.
Auto miało być robione miesiąc , a już jest ponad pół roku
Także założona kwota urosła, o ile nie mam pojęcia mam nadzieje że starczy kasy na odebranie skorupy
Na tą chwile wiem że na pewno braknie hajsu żeby wyjechać na wiosne ...
[ Dodano: 2010-01-29, 21:55 ]
Przy okazji dzisiaj wyczyściłem półkę z roletą (dzięki Gatun ! )
Była tak ufajdolona że szok, chyba ktoś w aucie woził cement luzem bez worków
Przy okazji przypasowałem sobie tylne głośniki z soundsystemu, ma ktoś może brązowe na wymiane ?
Blokada rolety skombinowana z babcynej laski i wszechmogącej trytytki
Klakier wybrał złe miejsce... Zostanie unicestwiony
Taka hybryda mi wyszła z popielniczki i zegarów VDO
Musze pociągnąć czarnym półmatem żeby się panel nie odróżniał
Bloody - 2010-01-29, 21:59 Zacnie, bardzo zacnie!
Różnica z roletą jest ogromna, na plus oczywiście slawo - 2010-01-29, 22:01 czym myles rolete? moja tez chyba sprobuje heheemiroll - 2010-01-29, 22:03 No to ode mnie bedzie jak zwykle cieplutko i kochaniutko niezle te cwiary nawet poustiwali bo nic nie widac ze uspawane
Poza tym to kiedy bedzie jakies plastikowe cos pod maska a nie to wsiowe m20 ?
P.S. A na serio to jak widze Twoje podejscie do szczegolow w tym samochodzie to trace motywacje do skladanie swojej...masakra...MAJSU - 2010-01-29, 22:35 Ładnie ładnie Jak zostały zabezpieczone spawy od wewnątrz progów ? Tylko wosk czy coś jeszcze ?Pietrek - 2010-01-30, 00:33
MAJSU napisał/a:
Jak zostały zabezpieczone spawy od wewnątrz progów ? Tylko wosk czy coś jeszcze ?
wiem ze progi były zabezpieczone antykorozją, wosk też napewno, czy coś jeszcze tego nie wiem gatun0 - 2010-01-30, 00:53 Pietrek nie dziękuj , to auto faktycznie wyglądało jakby cement woziło .
Nie pokazałeś ostatniego zakupu
Robota naprawdę robi wrażenie Mateusz - 2010-01-30, 01:04 Kurde taka braz polka to chyba nie do zdobycia, tez by mi sie zdala gatun0 - 2010-01-30, 01:11
Mateusz napisał/a:
Kurde taka braz polka to chyba nie do zdobycia, tez by mi sie zdala
z dziurami na głośniki , z roletą ?Mateusz - 2010-01-30, 10:18 dokladnie Pietrek - 2010-01-30, 15:48
gatun0 napisał/a:
Nie ma co pokazywać, zwykłe m50 waski - 2010-01-30, 17:53
Pietrek napisał/a:
gatun0 napisał/a:
Nie ma co pokazywać, zwykłe m50
Pietrek nie wstawiaj m50
robisz pięknego klasyka za którego kiedyś weźmiesz grube pieniądze
a z m50 pod maską popsujesz cały efekt i orginalnosc tego samochodu
twój majonez + m50 = Mateusz - 2010-01-30, 18:32 jaka rozpacz, lykles jak mlody pelikan waski - 2010-01-30, 19:17 zabawne bardzo zabawne Tymon - 2010-01-30, 23:55 Pietrek Inspektor Gadżet będziesz zakładał stożek na ori przepływce
Kolektor wydechowy masz, to wiem a co za kolektorem, seria czy cosik kombinujesz
Ja jednak nie wywalam klapki a zakładam stożek, + inne małe zmiany u Luka Pietrek - 2010-01-31, 17:51
Cytat:
Pietrek nie wstawiaj m50
Tymon napisał/a:
Pietrek Inspektor Gadżet będziesz zakładał stożek na ori przepływce
Kolektor wydechowy masz, to wiem a co za kolektorem, seria czy cosik kombinujesz
Ja jednak nie wywalam klapki a zakładam stożek, + inne małe zmiany u Luka
Narazie skupie sie nad tym że 2.7 odpaliło... i odrazu nie klękło
Jak będzie już sprawnie jeździć to odwiedze MGmotorsport
Potem acumaster i wywalenie przepływki Yakuzatti - 2010-01-31, 22:32 Piotrek, spełniaj marzenia. Świetna robota!Marcin - 2010-02-01, 14:10 Bardzo mi sie podoba twoja praca, swietne podejscie do szczegolow.
MPPietrek - 2010-02-16, 22:04 Marcin, Miło mi że się podoba kierowniku Marcinie
Jak szrot zacznie jeździć napewno wpadne do Bawari po kilka pierdółek
Wczoraj byłem zobaczy co się dzieje z autem... Wchodze na hale a tu buda polakierowana kilka dni wcze sniej, przykryta jakimś kocem i folią
Wczoraj lakierowały się jeszcze ostatnie elementy
Zdjęcia są, ale na kompie który niestety zdechł
Teraz mam dylemat czy polerować auto jak już będzie poskładane ? Mniejsze ryzyko przetarcia się na kantach jak zamki, itp... Pozatym łatwo potargać gąbki w niektorych miejscach No i chyba lepiej polerowac jak juz lakier stwardnieje na dobre przez ten miesiac czy dwa ?
Co robić ?
No i nie wiem czy juz zabierac auto do zimnego blaszaka... czy czekać aż drogi bedą suche i wtedy bude przewieźć żeby sie upaprała...Mateusz - 2010-02-16, 23:12 Bierz i skladamy! Mam tydzien wolnego Bob(E)k(30) - 2010-02-16, 23:25 Pietrek wyzbywasz się m20?? Melis - 2010-02-17, 14:46 Poczekaj z tym polerowaniem jeszcze i wypoleruj dopiero aż poskładasz.
Auto teraz stoi w ciepłym garażyku to niech jeszcze parę dni tam postoi aż lakier dobrze doschnie (nie tylko zewnętrzna powłoka....)Bloody - 2010-02-18, 13:30
Melis napisał/a:
Auto teraz stoi w ciepłym garażyku to niech jeszcze parę dni tam postoi aż lakier dobrze doschnie (nie tylko zewnętrzna powłoka....)
Też tak myślę, tyle czekałeś, to już wytrzymasz te parę dni, a przynajmniej będzie tip-top Mr X - 2010-02-18, 20:32 Jak ukończysz będzie igła silnik pełen bajer loco - 2010-02-18, 21:40 Od dawna przegladam fora i zawsze ogladalem twojego majoneza, zawsze mi sie podobał, a teraz to juz bedzie miod malina Jeste pełen podziwu twojego podejscia do tematu, tak trzymaj Pietrek - 2010-02-19, 13:03 Zdjęcie z soboty... Auto jeszcze bez polerki
Wczoraj czyściłem wykładzine którą kupiłem jakiś czas temu (dzięki gatun, szukałem tych tapicerek pół roku )
Nie wiem jak ktoś mógł mieć taki gnój w samochodzie , błoto pod nogami pasażera przesiąkło na wylot... szorowaliśmy to przez ponad 2 godziny ... chyba z 50 wiader gorącej wody poszło Jak wyschnie, odkurzę wykładzine, i jak dalej bedzie brud to zapakuje to w auto i zabieram na karcher Ale myśle ze powinno byc dobrze
Wyczysciłem też uszczelki szyb... ile w srodku było brudu to głowa mała normalnie tego nie widać Wanna, gorąca woda, szczoteczka i jedziemy Uszczelki praktycznie nówki slawo - 2010-02-19, 13:07 masakrycznie rewelacyjne podjescie Piotrek!!
podziwiam Cie za zapal!
rewelacjasowin19 - 2010-02-20, 19:57
Pietrek napisał/a:
Wyczysciłem też uszczelki szyb... ile w srodku było brudu to głowa mała normalnie tego nie widać Wanna, gorąca woda, szczoteczka i jedziemy Uszczelki praktycznie nówki
Oby po tym zabiegu nie zaczęła przeciekać, ja też kiedyś postanowiłem sobie wyczyścić uszczelkę przodu z audi coupe i zaczęło ciec w rogach
Co tu pisać... ...zazdroszczę Pietrek - 2010-02-20, 23:56
sowin19 napisał/a:
Oby po tym zabiegu nie zaczęła przeciekać, ja też kiedyś postanowiłem sobie wyczyścić uszczelkę przodu z audi coupe i zaczęło ciec w rogach
Co tu pisać... ...zazdroszczę
Nie czyściłem przedniej tylko uszczelki szyb bocznych I wątpie żeby ciekły, nie ma takiej opcji
Ty uszczelniłeś jakimś specyfikiem uszczelke czy tak ja poprostu włożyłeś na sucho ? Może dlatego ciekła
[ Dodano: 2010-02-21, 17:24 ]
Zdjecia z dzisiaj, auto wypolerowane
Skończone, jakoś w tygodniu odbieram
Można powiedzieć że zacząłem składanie Zamontowałem nową uszczelke tylnej klapy i nowy miech wlewu paliwa
Cypisek - 2010-02-21, 17:46 Buda wyszła pięknie! Teraz najprzyjemniejsza część, składanie auta do kupy. Zazdroszczę kwadrata slawo - 2010-02-21, 17:59 przepieknie to wyglada!!!
jakbys nowe auto mial!Bloody - 2010-02-22, 21:40 Jak nówka
Składaj ją, i ciesz się piękną e30 kamil.k - 2010-02-23, 08:40 składaj szybko bo chce zobaczyc efekt końcowy widywałem w podobnym kolorze gdzies u siebie na miescie i extra wygladała
pewnie przez rok będziesz czuł w środku zapach jakbyś miał nowe auto
popraw prawe tylne drzwi bo jakos dziwnie krzywo sa.lakiernik powinien je ustwic jeszcze przed lakierowaniem wiec w sumie to robota dla niegobono20002 - 2010-02-23, 09:18 No właśnie miałem zapytać, te krzywo złożone elementy mamy rozumieć będziesz poprawiał ? MAJSU - 2010-02-23, 11:01 Piknie !!!!!!!!!!!!!!!!!!bąku - 2010-02-23, 11:33 Wygląda rewelacja, tylko te tylne prawe drzwi troszke psują wszystko sowin19 - 2010-02-23, 14:45
Pietrek napisał/a:
Ty uszczelniłeś jakimś specyfikiem uszczelke czy tak ja poprostu włożyłeś na sucho ? Może dlatego ciekła
Możliwe że masz rację, zdjąłem to bo podciekało lekko i pomyślałem że syfu się na zbierało, ale już wcześniej ktoś w to ingerował....Pietrek - 2010-02-23, 15:53 Taa, drzwi musze jeszcze poprawić
[ Dodano: 2010-02-24, 21:29 ]
Zabawe czas zacząć
Dzięki Mateusz za pomoc !
Mateusz - 2010-02-24, 23:16 Dostojnie
Teraz zacznie sie zabawa Na moje urodziny masz mnie uraczyc przejazdzka
Nie ma za co!Bloody - 2010-02-24, 23:31 No to teraz
Mateusz napisał/a:
zacznie sie zabawa
Powodzenia, i dobrej zabawy przy składaniu Marcin323 - 2010-02-25, 06:55 Nie wiem czy to był dobry pomysł przykrywając E30 tym pokrowcem
Życze miłego składania
Pozdrawiam
P.S. Założyłeś ten błotnik ode mnie Pietrek - 2010-02-25, 07:19
Marcin323 napisał/a:
P.S. Założyłeś ten błotnik ode mnie
To był zamiennik niestety, pozatym nie pasował do budy z żadnej strony Więc go nie założyłem
Ale dzięki za chęć pomocy Adi - 2010-02-26, 20:28 No Pietrek pięknie. Czekam efekt końcowy Pietrek - 2010-02-26, 21:28 Powoli działam w garażu po 2-3 godzinki dziennie przed pracą
Narazie ustawiłem drzwi, wyregulowałem zamki - założone były do góry nogami
Założyłem wygłuszenie na grodź, mechanizm wycieracze, zamek maski z linka , zamki drzwi, zamek bagaznika i takie tam duperele przy których nie istotna jest kolejność montażu
Jutro może wjadą szyby w drzwi , pompa, serwo i pedały juniorszogun - 2010-02-26, 23:16 Witam czytałem własnie d 1 str do 14 i jestem pod wrażeniem twojego zapału wiem ile to kosztuje czasu i pracy bo sam jestem lakiernikiem i trafiają nam sie do roboty takie sznurki z których robimy cacunio Pietrek - 2010-03-11, 23:36 Coś tam powoli się składa.
Wczoraj przeciągałem wiązke przez otwór w ścianie grodziowej, było ciężko
Powoli dokładnie układam sobie wiązke w aucie Nie będzie kłębków kabli nad nogami kierowcy
W międzyczasie będzie się lekko dłubał silnik
michal540i - 2010-03-12, 07:36 Dzięki temu wątkowi możemy zobaczyć jak wyglądało składanie e30 w fabryce
Gratuluje zapału do autka i pozdrawiambono20002 - 2010-03-12, 07:39 pietrek a gdzie maty z podgłogi? są czy nie ma ? będą? bo nie widze
W tym roku skończysz auto?Pietrek - 2010-03-12, 15:25 bono20002, Dobrze widzisz Maty wykleje zanim położe wykładzine
Wolałem mieć dobrze zakonserwowane pod matami, to czy będą czarne czy w kolorze jest dla mnie bez większego znaczenia
Mam nadzieje że w lato wyjade na droge
Cytat:
Dzięki temu wątkowi możemy zobaczyć jak wyglądało składanie e30 w fabryce
Grubo przesadzacie, rozumiem jakby wszystko było na nowych cześciach a tak
Przecież ja tylko składam to co rozebrałem wcześniej kamilino19 - 2010-03-12, 15:33 Sąsiad--WYMIATASZ maaaad - 2010-03-12, 16:29 Szacunek za ogrom pracy i samozaparcie, za pedantyczne i profesjonalne podejście do tematu
Brawo Grzesiek - 2010-04-04, 15:32 cos sie dziej przy aucie bo po opisach z gg widze desperace spowodowana brakiem auta killme - 2010-04-04, 16:29 ja też to widze to tylko pewnie chwilowe podłamanie.....taka ładna pogoda poskładasz auto Pietrek i będzie cacy Pietrek - 2010-04-04, 16:38 Ciekawe jakbyście śpiewali, gdyby któryś z was nie jeździł e30 rok czasu ... ostatni raz chyba w kwietniu jeździłem Chce już jeździć
Powoli coś tam składam
Włożone wszystkie szyby, boczne i tylną zmieniłem na Brąz Minus jest taki że nie są jednego producenta zauważyłem to jak już miałem włożone Trudno, ważne że odcień jest ten sam
Włożona podsufitka, wyprałem ją i jest ładnie
Wyczyściłem odrazu lampki oświetlenia, to jak one są brudne widać dopiero jak się je wyczyści ... A ludzie marudzą ze mało światła jest w e30
Założona blenda z checkiem, przeciągnięta wiązka do lusterka z jupiterkami które też już zamontowane
Tylna półka z roletą i głośnikami sound systemu też już założona
Jest też duża skrzynka narzędziowa z e34 chyba ... Dojdzie jeszcze podbitka tylnej klapy tylko musze ją wyczyścić i przerobić pod nową skrzynke.
Włożyłem też wypraną wykładzine, juz prawie całą wiązke która jest we wnętrzu auta : czyli wiązka główna, wiązka audio, wiązka oświetlenia kabiny, wiązka tempomatu, wiązka OBC II, wiązka OIL Level Matic, zostało mi jeszcze przeciągnąć wiązke dodatkowych gajgerów VDO wiązke cykaczy w trójkątach i do grzanych luster tak żeby mieć na zapas
Włożyłem tez nagrzewnice ... zrezygnowałem jednak z klimy... mam raczej wszystko oprócz wiązki której nigdzie nie moge zdobyć, moja jest za bardzo pocięta i nie ogarne tego sam ...
Wczoraj wieczorem wyjąłem jeszcze przednią szybe po raz kolejny żeby włożyć deske na swoje miejsce, wyjmowanie szyby to 3 minuty roboty, przez co jest dużo łatwiej włozyć deske, nie ma wtedy problemów z wycelowaniem w zatrzask na środku podszybia Zdjęcia z deską dam następnym razem
Grzesiek - 2010-04-04, 17:10
Pietrek napisał/a:
zostało mi jeszcze przeciągnąć wiązke dodatkowych gajgerów VDO wiązke cykaczy w trójkątach i do grzanych luster tak żeby mieć na zapas
do grzanych lusterek nie idzie dodatkowa wiazka tylko wpina sie standardowa wiaske , przerabialem to u siebie na samym poczatku.Pietrek - 2010-04-04, 21:39 Tylko że ja w aucie mam ubogą wersje wiązki chyba ... W każdym razie w wiązkach drzwi nie mam pociągniętych przewodów pod lusterka, nie wiem jak jest po drugim stronie słupka, masz moze rozpiske które piny są od grzania lusterek ?Grzesiek - 2010-04-05, 08:53 piotrek wzorowalem sie opisem z pierwszej strony i pisales ze masz elek. lustra. swoja droga mam chyba kilka wiazek z dzwi wiec w razie czego moge ci podeslac, a co do rozpiski to nie ma problemu Szajbaa - 2010-04-05, 10:10 no widzac spory progres to się chwali.
do grzanych lusterek nie ma żadnej wiązki. jak masz el lusterka to po prostu wpinasz tam lusterka grzane i one dzialają. grzanie ma plusa ze sterowania lusterkiem i chyba zaczyna grzac po zapłonie wtedy gdy zaczyna działac elektryka lusterka.Pietrek - 2010-04-05, 14:16 Mam el. lusterka, tyle że nie są grzane, no i nie ma żadnych wolnych przewodów do podpięcią grzania ... jest tylko płaska wtyczka z bodajże 4 przewodami, żaden z nich nie jest wolnybąku - 2010-04-05, 15:21 Składanie to największa frajda idzie elegancko
Pod maską oryginał czy coś szykujesz innego Pietrek - 2010-04-05, 15:26 M20B27, troszke podłubane.
Mam nadzieje że odpali i będzie jeździć Gepard - 2010-04-05, 21:24 Bo lustereczka grzane czerpia prad z elektrycznej regulacji. Dlatego nie masz wolnych kabli.Pietrek - 2010-04-13, 22:44 W tygodniu raczej nic nie będe składał - brak czasu.
Wrzuciłem deske i ogarnałem wiązke tak że nie ma plątaniny przewodów
Zdjęcia z zeszłego tygodnia
Miro - 2010-04-14, 10:06 A klimy nie będzie Pietrek - 2010-04-14, 12:14 Nie ... Nie dorwałem kompletniej wiązki więc klimy nie będzie. Chyba że kiedyś skompletuje MAJSU - 2010-04-14, 17:11 Wszystko cacy a nawiewy takie brudne Pietrek - 2010-04-14, 23:19 MAJSU, żałuj że nie widziałeś co sie stało jak odpaliłem wentylator nagrzewnicy, po roku leżakowania w garażu
Deske czyściłem w łazience , myślałem że mnie matka zabije
W tym samym dniu ją zamontowałem , wpadł do mnie Mateusz wieczorem, mówił że ta deska jakaś taka dziwna
[ Dodano: 2010-04-21, 22:52 ]
Tymon, nie
Dopadłem CHECK z kontrolką zapięcia pasów, rozebrałem go i namierzyłem który pin zasila kontrolkę. We wtyczce normalnie nie ma pinu z przewadem więc pin trzeba dołożyć i przeciągnąć przewód do zapięcia pasów Dzisiaj poskładałem i działa
OBC II po angielsku też już działa, więc zrobiłem sobie mixa zegarów. włożyłem w swoją szafe słowne kontrolki i obrotek, ekonomizera w galonach na mile nie chciałem, zostawiłem europejski
Załozyłem odświeżony zderzak
Przymierzyłem Stammkowe Startecki
Załozyłem podbitke tylnej klapy i dużą skrzynke narzędziową z e34
Zmontowałem drzwi do końca i założyłem boczki
uporządkowałem troche instalacje
włożyłem tylne pasy i kanape
podłączyłem motronica, check ożył
powalczyłem z wiązkami pod maską, połączyłem wiązke starej budy z wiązka silnika 87r, zostały 3 przewody których nie ma w kostce stara wąska lampa, obrotek, predkosciomierz i jeszcze coś, nie pamiętam Ogarnie sie
Dostałem wczoraj cynk że siedziska wypierdzianych sportsitze już są obszyte i do odbioru, z tym że w Jędrzejowie, wiec przy okazji
Zacząłem polerke i przeróbke kolektora z b25, usunięcie nadlewek, szwów i niepotrzebnych przetłoczeń.
Zanabyłem wałek Catcamsa, regulowane kółko rozrządu, podwójne sprężynki z b25, mam nadzieje ze będzie jeździć
glowica sprawdzona , z wymienionymi uszczelniaczami, prowadnicami, z dotartymi gniazdami zaworów.
musze jeszcze zrobic porting kanałów.
kamil.k - 2010-04-25, 18:54 co nieco już widać ale czekam na końcowe foty i mam nadziejże obejrze ja kiedys na żywo
Pietrek, ale z raz ja wystawisz na allegro z cena 25 tys zł 318Albert - 2010-04-25, 19:01 Widzę że beta nabiera ostro wartości Pietrek - 2010-04-27, 09:46 Jakieś tam jeszcze zdjęcia.
[ Dodano: 2010-05-08, 00:27 ]
Przyszedł materiał siedzisk sportsitze, wcześniej miałem zwykłe tapczany, kupiłem wypierdziane sporty w moim kolorze tapicerki, Gatun mi załatwił kanape jako dawce materiału i można było siedziska obszyć na nowo Tapicer mówił że za stary materiał i długo nie pociągnie, żeczywiście teraz widać że długo sie nie naciesze ...
Tak było
Kupiłem takie sporty od Kippera
Potem rozbiórka zeby wysłać same siedziska bez foteli
I już uszyte jedno z siedzisk.
Teraz składanie
Dorzuciłem odrazu gaśnice z ori mocowaniem
Wnętrze juz zaczyna wyglądać, dołożyłem 3 gajgery VDO, na zdjęciach dziwny kolor ramki wyszedł - zdjęcie z lampą...
Jakby ktoś miał boczek kierowcy bez dziury zdecydowanie kupie.
potrzebne mi też zapięcie pasów z czujnikiem z e30/e32/e34
Dołożona elektryczna antena z ori oprawką
Uszczelniłem dzis szyby masą APP i załozyłem kliny cięte z metra (w ASO wprowadzili mnie w błąd, podobno ori miało byc juz nie osiągalne )
Te są BDB
I zakładamy
Dobrze jest spryskać uszczelke i klin silikonem w sprayu, klin łatwiej wchodzi na swoje miejsce, dodatkowo pomagałem sobie klamerką do papieru
Ps. Ktoś wie od czego są te 2 wtyczki ? Wychodzą z wiązki OBC II i kończą się blisko schowka.
Uporządkowałem też bagażnik
Bloody - 2010-05-08, 00:24 Fotel to prawie jak nowy
Ogólnie grubo idziesz... Auto wygląda jak nówka z salonu, wszystko takie świeże...
Piknie!Tymon - 2010-05-08, 11:49 Pietrek, szperka jest
Powiedz mi czy będziesz montował rozpórki
Pietrek napisał/a:
Tymon, nie
Czemu
P.s. stary masz najbardziej przekozackie E30 jakie kiedykolwiek widziałem.
Szacuneczek osiedlowy Pietrek - 2010-05-08, 11:54
Tymon napisał/a:
Pietrek, szperka jest
Nie ma, chciałbym 3.15 albo 3.25, od biedy 2.93 z ety
Tymon napisał/a:
Czemu
Tylko zamiana na Twoją wchodzi w gre
Tymon napisał/a:
Powiedz mi czy będziesz montował rozpórki
Tylna zamontowana, od nakrętki - wiadomo.
Przednią też mam od nakrętki... 2 lata temu kupiona, miałem ją już wczesniej zamontowaną
W sumie wolałbym pod maske jakąś błyszczącą rozpórke z kwasa albo inox. alu za miękkie ...Tymon - 2010-05-08, 12:07 Pietrek, jak tam się zapatrujesz na 1 POM
Pietrek napisał/a:
Tymon napisał/a:
Czemu
Tylko zamiana na Twoją wchodzi w gre
bąku - 2010-05-08, 13:08 Pietrek powiedz gdzie kupiłeś te kliny bo moje mają takie czarne kropki na sobie tak jakby w środku i też bym może sobie sprawił nówki jak mówisz że są ok.[/b]kamil.k - 2010-05-08, 14:07 Pietrek, ta wtyczka powinna byc normalnie złączona.miałem taka jak miałem stary silnik na l-jettronicu.tam idzie sygnał na obrotomierz,ekonomizer i plus po stacyjce chyba
sporo było pisane o tej trzypinowej kostce w temacie o przekładce wiazki silnika do innej budygtszudi - 2010-05-08, 17:27 prawie jak marcina 323i Pietrek - 2010-05-09, 14:32
kamil.k napisał/a:
Pietrek, ta wtyczka powinna byc normalnie złączona.miałem taka jak miałem stary silnik na l-jettronicu.tam idzie sygnał na obrotomierz,ekonomizer i plus po stacyjce chyba
ale te 2 wtyczki są z wiązki OBC a nie wiązki silnika
Przy kompie też mam taką wtyczke, te same kolory czyli w sumie 3 wtyki
Tymon napisał/a:
Pietrek, jak tam się zapatrujesz na 1 POM
Chyba jestem za bardzo zmęczony bo nie rozumiem
bąku napisał/a:
Pietrek powiedz gdzie kupiłeś te kliny
allegro
Cytat:
prawie jak marcina 323i
Nawet w 10% nie równa się z rekinem Marcina kamil.k - 2010-05-09, 14:47 wklejałem foty wtyczek od obc i były troche inne z tego co pamiętamdavidx_net - 2010-05-09, 17:06 POM- powolny objazd miasta jak się mylę to mnie poprawcie Pietrek - 2010-05-09, 22:05 Aaaaaaaaa
Nie wiem kiedy wyjade... Cieżko przewidzieć. Ostatnio mam dosyć ciężką sytuacje LUKAS - 2010-05-11, 08:01 Pietrek idziesz po bandzie auto wygląda super genialnie
Wszystko dopracowane i zrobione z największą starannością
Co to za wałeczek catcamsa? ile stopni?
Będziesz miał do tego jakiś program?
Jeśli można wiedziec to jaki koszt tego wałeczka i kółka rozrządu.
Pozdro i mamnadzieje do zobaczenia na zlocie bąku - 2010-05-13, 14:33 Pietrek jeszcze odnośnie tych klinów z allegro, ile metrów na obydwie szyby pietras325 - 2010-05-13, 18:53 ano, właśnie zapodaj jakbys mógł jakas aukcje z tymi klinami i jakbym mogl Cie prosić o jakieś szczegółowe zdjecia tych klinów
w poprzedniej e30 kupywałem wszystko w ASO i wyszło grubo ponad 300zł, kliny, łączniki...
więc ta opcja "z metra" wydaje sie byc dobra Pietrek - 2010-05-19, 17:50 Dłubałem troche głowice, głowica jest ze starej 2 litrówki m20b20
Oddałem do sprawdzenia, jest szczelna
Prowadnice na wydechowych były do wymiany, na ssących były średnie, wiec wymieniono wszystkie
zawory i gniazda zostały dotarte
uszczeniacze i simeringi wymienione
Ja w garażu już sam ją poskładałem,
włożyłem ostry wałek Catcamsa
wymieniłem 2 popychacze
jedną prowadnice popychaczy
powiększyłem kanały ssące i wydechowe i dopasowałem do kolektora z b25
wydechowe dopasowałem do kolektora Rochhasen RC
wymieniłem sobie sprężyny zaworowe na podwójne z b25, talerzyki tak samo.
wystąpił problem , regulowane kółko catcamsa nie pasuje... tzn na wałek pasuje, ale nie da sie zamontować palca rozdzielacza zapłonu Otwór za mały
Będe kombinował dalej
Czekają też tłoki z wypukłym denkiem z 525e 83r, nowe pierścienie... Oby nie biło o zawory
maaaad - 2010-05-19, 18:43 Aż ciekaw jestem, jak to będzie jeździć
Gratuluję samozaparcia w składaniu i rozkładaniu e30, mnie przeraża montaż szyberdachu na prąd Pawel735 - 2010-05-19, 19:04 Pietrek powiem krótko - jesteś mistrz.Pietrek - 2010-05-19, 19:53 Pawel735, za 10 dni trzasną 2 lata jak spisaliśmy umowe Pawel735 - 2010-05-19, 20:38
Pietrek napisał/a:
Pawel735, za 10 dni trzasną 2 lata jak spisaliśmy umowe
Już 2 lata mija ? To kawał czasu............. Ja wciąż trzymam dla Ciebie te chromowane dekielki piast BMW. Może Ci się kiedyś przydadzą do jakiejś szerokiej stali w czarnym macie. Nie liczyłem, że można być takim opanowanym i wytrwałym w dążeniu człowiekiem jak Ty. W tym przypadku mówimy o samochodzie ale generalnie w życiu to bardzo cenna zaleta. Najważniejsze, że już jest o wiele bliżej do końca niż dalej. Chylę czoła i kłaniam się bardzo nisko przed takim zawodnikiem jak Ty za zapał, wkład włożonej pracy oraz pieniędzy i cierpliwość do wszystkiego co powoduje, że trzeba było głośno powiedzieć k.....a !kamil.k - 2010-05-19, 20:47 Pietrek, może mi sie wydaje ale ja mam inny palec rozdzielacza który powinien pasowacdo catcamsa.moze masz starszy typ palca i dlatego nie pasujerom86 - 2010-05-19, 20:52 Siema to widzę będziemy mieli podobne silniki. Mój już chodzi i powiem ci jak jeszcze masz takie docierane wszystko ostry wałek będzie torpeda. Mój na słabych częściach chodzi lepiej jak zdrowe b25 A z tym otworem na palec miałem identyczny problem w starych b20 aparat był z boku silnika. Ja wywierciłem większy otwór poprostu wystarczy idealnie wyśrodkować Pietrek - 2010-05-19, 21:46
kamil.k napisał/a:
Pietrek, może mi sie wydaje ale ja mam inny palec rozdzielacza który powinien pasowacdo catcamsa.moze masz starszy typ palca i dlatego nie pasuje
Kamil oświeciłeś mnie, przecież były 2 rodzaje kółka rozrządu, jakby tłoczony blaszany starego typu, i ten nowszy aluminiowy. Ja mam ten starszy typ, zrób mi zdjęcie nowszego koła i mocowania palca jak możesz
rom86 napisał/a:
starych b20 aparat był z boku silnika
Ja aparat miałem normalnie na wałku rozrządu, mocowanie palca zdjęte z b27, ale tak jak pisałem wyżej, kółko rozrządu starego typu ma inny kształt kamil.k - 2010-05-19, 21:57 ze zdjeciem to bedzie problem bo nie doszedłem do ładu z telefonem i nie moge z niego zgrywac zdjęc.palca rozdzielacza luzem chyba też nie mam to nie zmierze ale może ktos inny bedzie mial luzem i poda wymiary.jak nie to jedz na jakis szrot i może bedzie jakis rozkrecony m20 ... ale ja kojarze że palec wyglada inaczej.poszukaj fotek na e30.de może cos znajdziesz
od kogo brałes ta pokrywe zaworów bo ja chyba od tego samego goscia kupiłem barany dzidziusbmw - 2010-05-19, 23:03 ale bedzie kasek ,w zajefajnym kolorze Pietrek - 2010-05-20, 17:37
Cytat:
od kogo brałes ta pokrywe zaworów bo ja chyba od tego samego goscia kupiłem barany
Nie pamiętam, wisiała długo na allegro.
Co do palca, potrzebuje taki na szybko bo inaczej nie złoże silnika kamil.k - 2010-05-20, 21:34 Pietrek, palec założysz bez problemu jak silnik bedzie w aucie . w niczym cie nie blokuje Pietrek - 2010-05-20, 22:20 Tyle że kółko nie do końca chyba pasuje plug&play wiec chce to wszystko poskładać, dopasować puki mam na wierzchu
wiem ze palec mogę zamontować jak silnik będzie w aucie zdejmowałem go z 3 razy , jest ciasno ale da rade
[ Dodano: 2010-06-20, 15:37 ]
Dorwałem wreszcie przedni zderzak w ładnym stanie Uwielbiam za to szroty Po przepolerowaniu powinien być ok
wymieniłem springi na FK -75 + talerzyk obniżający (ten niebieski)
przymierzyłem zendera ( nie bedzie zakladany)
Przód usiadł sporo, a wciąż nie ma silnika i skrzyni które trochę ważą...
Pożyczyłem żuraw i powoli zaczynam składać silnik
wymieniłem simeringi i uszczelki, odkręciłem jeden korbowód - panewka bez żadnych rysek czy przebarwień
Po odkręceniu miski olejowej znalazłem w niej element cięgna linki gazu którego brakowało mi od początku, i nasadkę 12
Pomęczyłem jeszcze trochę kolektor z B25... usunąłem nadlewki, szfy itp brzydkie rzeczy
Polerka nie jest idealna ale lepiej nie potrafie
Przepustnice też rozebrałem, wyczyściłem, przepolerowałem z grubsza i jest ładnie
Przyszły zregenerowane zaciski od LordaŁukasza wszystko pięknie ładnie, ale myślałem że to będzie malowane proszkiem. Nie ma co marudzić bo są jak nowe Byle płyn hamulcowy nie rozpuścił lakieru
Założyłem nawiercane mikody, nie spodziewam sie wielkiem poprawy w hamowaniu, bardziej traktuje je jak zamiennik który ładniej wygląda
Podłączyłem oldschoolową Bavarie, niestety po włączeniu nie ma napięcia na elektryczną antene i musze ją włączać z kluczyka, do tego wypluwa kasety
Cypisek - 2010-06-20, 14:40 O stary, musiałeś się nad tym kolektorem nieźle napracować!Bloody - 2010-06-20, 20:42 Grubo po całości!
Zaje...fajnie wygląda to wszystko, a kolektor to już w ogóle cud, miód i orzeszki!kamilo01 - 2010-06-21, 09:47 kolektor mega mi sie podoba ile ci zajelo doprowadzenie go do takiego stanu???rifresz - 2010-06-22, 00:30 Kolektor masakrycznie wyszedl Ile czasu nad nim spedziles i jaka metoda ?Pietrek - 2010-06-22, 11:42 Nie wiem ile czasu, nie liczyłem godzin, w wolnych chwilach się z nim męczyłem,
nadlewki scinałem kątówką, i frezowałem fezem stożkowym, potem wszystko ręcznie szlifowane i polerowane, idealnie nie jest... sybir - 2010-06-22, 18:22 ło matkooo przejrzałem twoją galerię i normalnie
Kiedy planujesz, że uda się zakończyć prace z furką?
sie maahir - 2010-06-22, 22:16 Pietrek, daj znać jak skończysz, przyjadę swoją na taki remoncik
gratuluje cierpliwości i odwagi!Pietrek - 2010-06-27, 22:39 Wróciły graty od Pani Wioli z JW Tapicar
Kierownica jest obszyta idealnie moim zdaniem identycznie jak oryginał
Podoba mi się strasznie, ale itak jej nie założe... będzie do sprzedania, bo dorwałem od forumowicza Mtechnic I ale mniejszą
Przy okazji obszyłem sobie lewarek podświetlany z M3 i 2 lwarki z wąskiej lampy No i mieszek
Tomek3er - 2010-06-28, 12:12 Pieknie prezentuje sie ta twoja e30stka Pietrek, efekt koncowy bedzie piorunujacy, ile ma srednicy ten mniejszy m-tech??
juz wiem 37cm a ta wieksza 38,5.Pietrek - 2010-07-15, 18:39 Głowica wreszcie ogarnięta, ostatni problem to regulowane kółko rozrządu bez podziałki... Nie wiem teraz w której pozycji jest "zero" wiec jak mam wyprzedzić wałek o kilka stopni
Przymierzyłem kilka gratów przepucowanych skarpetą
Odebrałem pierdoły z niklowania, mam zakład kawałek od domu ale niestety nie chromują... Nikiel też jest spoko, tylko bardziej zółtawy niż chrom... ale lepsze to niż rdza
Wypucowałem też alternator tak z grubsza
Zamontowałem już wszystkie hamulce, zostało zalać układ i odpowietrzyć Zalożyłem tez borbety - więcej miejsca w garażu automatycznie
Przymierzyłem reflektory i atrapy... będą jeszcze czyszczone...
Założyłem na tył springi KW, zółte, tył przyklapł 2cm w porównaniu do niebieskiego HR, ciekawe ile klepnie po włożeniu silnika, wału , skrzyni, wydechu i zatankowaniu
Melis - 2010-07-15, 18:44
Stary jak skonczysz to wspolnego litra %%% Ci nie odpuszczę... Tymon - 2010-07-15, 21:16 Pietrek, szał kamilino19 - 2010-07-15, 22:29 alez ona nabiera ksztaltu:) epickobąku - 2010-07-16, 07:36 Normalnie będzie rewelacja
Strasznie jestem ciekaw jak silnik zagada.Yabi - 2010-07-16, 17:59 Silnik wygląda obłędnie błysk aż oczy bolą nie to co plastik Pietrek - 2010-07-30, 15:14 Wracałem wczoraj po południu z pracy i na spontanie razem z bratem postanowiliśmy wrzucić silnik żeby mieć to z głowy
Na dworze, bez kanału, tył na podjeździe, przód na klockach, silnik wrzucany razem ze skrzynią. Czas operacyjny równo półtorej godziny zanim się ściemniło M20 siedziało w komorze
Cypisek - 2010-07-30, 15:44 Pietrek, ale coś ten silnik tak krzywo leży
albo mi się krzywo patrzy ; ]
Ogarnąłeś rozrząd?Pietrek - 2010-07-30, 22:00 Chyba Ci się krzywo widzi Piotrze
Rozrząd ogarnięty, od wąskiego dostałem mocowanie palca które pasuje do wałka rozrządu Przyspieszyłem troche czasy wałka na regulowanym kółku, kilka stopni - nie wiem dokładnie ile bo nie ma podziałki Będe chciał w przyszłości dostroić walek na hamowni, czas pokaże.dzidziusbmw - 2010-08-02, 19:47 Jest bajka ,chyba bedziemy mieli podobne kolory waskiej ,ciekawi mnie ten materila wnetrza ,potrzebowal bym cos takiego na przednie fotele do obszycia,pozdro a projekt superMateusz - 2010-08-19, 12:36 Odpalila od strzala Pietrek - 2010-08-19, 21:43 Ja jestem po mega wrażeniem że są tu jeszcze ludzie którzy bezinteresownie chcą pomóc !
Mateusz
Wojtaq
Wąski
Dzięki za pomoc ! darmowe części, rady, i wożenie w poszukiwaniu gratów !
Ps. po tak długiej przerwie nie potrafie prowadzić e30
kamil.k - 2010-08-19, 22:10 zawory cykaja jak szalone i za wysokie wolne obroty ale dobrze że już jezdzi Pietrek - 2010-08-19, 22:26 Zawory ustawione na 0,25 na zimnym silniku. Wałek nowy, koniki z bdb stanie nie wiem gdzie szukać przyczyny.
po odpaleniu nie miałem obrotomierza, jak już go uruchomiłem okazało się że silnik chodził na jałowym na ponad 1500obr/min, teraz jest 900 mniejwięcej i nie pracuje za równo na tym wałku, no i jest odpięta sonda... musze przedłużyc przewody slawo - 2010-08-19, 22:38
kamil.k napisał/a:
zawory cykaja jak szalone i za wysokie wolne obroty ale dobrze że już jezdzi
na filmach zawsze tak slychac ze niby zawory graja!ahir - 2010-08-19, 22:40 ustawienia/regulacja kompa/przepływki (...) ?
już teraz pięknie się prezentuje! po ukończeniu proponuję wycenę rzeczoznawcy do indywidualnej oceny ubezpieczenia AC ... (być może rejestracji jako zabytek?)
szkoda by było, żeby nakład pracy i gotówki przy jakiejś przejażdżce zniszczył ptfu ptfu jakiś pijany kierowczyna fiata126p (bez urazy dla posiadaczy) (...) nie wiem ile włożyłeś, ale roczna opłata 200-500pln za spokojny sen to chyba nie dużo (...)
nawet na filmiku widać odpowiednie podejście do sprawy klękający tata? chroniący miskę przed 3cm krawężnikiem? to jest to! gratuluję odpalenia i przejażdżki - pewnie fajne uczucie po takim nakładzie czasu i pracy
ps. czy auto będzie do sprzedania? Pietrek - 2010-08-19, 23:05
ahir napisał/a:
klękający tata? chroniący miskę przed 3cm krawężnikiem?
Pełna panika po tym jak Mateusz na tym krawężniku zawiesił się osłoną miski, a ja osłony nie mam
Ojciec bardzo chciał pomagać, nie bardzo wiedział za co się brać bo rozkładałem samochód sam bez pomocy na finiszu bardzo przydawała się druga para rąk
dzięki Tato !
[ Dodano: 2010-08-20, 00:07 ]
ahir napisał/a:
ps. czy auto będzie do sprzedania?
Już prawie sprzedane.slawo - 2010-08-19, 23:26 kozacki ten uklad wydechowy!
koniecznie jka bedzie mozliwosc zrob audio jak to gra w dobrej jakosci!bono20002 - 2010-08-20, 07:48
Pietrek napisał/a:
ahir napisał/a:
klękający tata? chroniący miskę przed 3cm krawężnikiem?
Już prawie sprzedane.
Mówił " Hans Christian Andersen" Mauser - 2010-08-20, 07:55 Piotrek, fura prezentuje się przecudnie, w szczególności taka jeszcze do dokończenia.... Stammek86 - 2010-08-20, 12:02 gratulacje pietrek jak juz odpalila to jest wieksza motywacja do skladania dalej
Starteki po mnie?urbi - 2010-08-21, 09:25 ta blondi spoko sprzed bramy Mateusz - 2010-08-21, 12:15 Nastepny auto ogladac, a nie moja Magde ahir - 2010-08-21, 12:28 he he he, fajna fajna, Mati kiedy jakiś spot? Pietrek - 2010-08-21, 12:54 Stammek, startecki Twoje , kumpel zrezygnował i zostały u mnie Będą zdjęte bo stan średni, chyba że dopadne lewą gdzieś... Musze przemyśleć to , przymierzyć pomarańczki itd.
Przed chwilą byłem zatankować strupa.
Troche sie zeszlifowała klamra mocująca wydech ...
Spaxy na przedzie są na tyle sztywne, że nie dobija przód mimo iż opona jest centymetr od błotnika Będe musiał pokombinować jeszcze z ustawieniami i wybrać kompromis między komfortem, a bezpieczeństwem bo niezły pingpong się zrobił.
Chciałem dziś ustawić zbieżność i zrobić przegląd ale pocałowałem klamke, drugie podejście w przyszłym tygodniu, potem załatwić ubezpieczenie i można jeździć.
Do końca zostało poskładać plastiki pod silnikiem
założyć listweki drzwiowe (trzeba jechać do ASO po spinki)
trzeba też poustawiać blachy bo nie równe szczeliny są i wyglada to niedobrze...
zdjęcia potem, ide do garażu
sowin19 - 2010-08-21, 22:42 Pietrek, co to za toolsy masz, chodzi mi o te nasadki - wyglądają na fajny zestaw
Piękna, zajebi..a robota bono20002 - 2010-08-23, 08:42 Będzie dystans z tyłu jeszcze? tak z 15mm ?Magda - 2010-08-24, 08:38
urbi napisał/a:
ta blondi spoko sprzed bramy
hehe dzięki Pietrek - 2010-09-20, 19:57 Takie tam na szybko, auto nie umyte, szpary dalej nie ustawione...
Padaka jest, ładnie tylko na zdjęciach
Miro - 2010-09-20, 20:40 Przód siedzi wzorowo. A tył jakoś tak... Rażą progi w kolorze... Ory nie były czasem czarne Pietrek - 2010-09-20, 20:47 Tył springi KW katalogowo -60 niby, dalej siedzi jak koza... niby 2cm nizej w porównaniu do poprzednich HR niebieskich (katalogowo -50)
Progi ori były czarne, takie też będą, za jakiś czas cichecki0511 - 2010-09-20, 21:39 Faktycznie progi powinny być czarne, tak jak i spód tylnego pasa. Jeszcze przyczepiłbym sie do felg ale pewnie te nie są docelowe. Tak czy inaczej wygląda pięknie, tak świeżo KwitoE30 - 2010-09-20, 21:50
cichecki0511 napisał/a:
Faktycznie progi powinny być czarne, tak jak i spód tylnego pasa.
nie w wąskiej lampie,wąska ma miec w kolorze.
[ Dodano: 2010-09-20, 22:50 ]
tylko szerokie tak gniły,ze fabrycznie szły w baranku ,zeby uzytkownik mogl sobie bez problemu co jakis czas odmalowac Stammek86 - 2010-09-20, 22:34 mi progi w kolorze sie podbają.co do gleby to przod fajnie siedzi a z tylem faktycznie jeszcze coś musisz zrobić
Co do felg to jak dla mnie sa idealne do tego auta...tylko opony jakies takie baloniaste.
Na 16x9" idelanę sa 195/45/16ahir - 2010-09-20, 23:32 a ja bym na tej feldze widział kapsle a nie płaskie, wiem, że felga traci, ale auto na całości zyskuje takie moje zdanie, pomyślałem też od razu jak zobaczyłem fotki, że Brock B1 na szerokim rancie w 17" też by do niej nieźle spasował.. co do tyłu, hmm dwa worki ziemniaków albo 4 takie blądi jak wyżej i po sprawie gtszudi - 2010-09-21, 14:53 ogolnie autko spoko , wszystko fajnie , ale gdzie tu humor ?
cos mi w tym aucie nie lezy , nie wiem co , opona moze jakas dziwna.
taka dokladka bardziej by w niej lezala
Uploaded with ImageShack.uskamil.k - 2010-09-21, 18:12 niby wszystko jest okej ale jakos nie prezentuje sie tak jakby można było oczekiwac w stosunku do włożonej pracy .może towina samych zdjec i na żywo jesty lepiej
jak dla mnie brakuje:
-lamp z soczewkami i usmiechem.u mnie auto odrazu odmłodniało itd.
-pas przedni też lepiej wyglada ten po liftingu jesli nie bedzie dokładek
-lusterka w kolorze nadwozia
-lotka na klapie
-gleba tył
można najpierw zorbic obróbke w fotoszopie slawo - 2010-09-21, 20:30 po lekkim photoshopie....
Pietrek - 2010-09-21, 20:44
kamil.k napisał/a:
niby wszystko jest okej ale jakos nie prezentuje sie tak jakby można było oczekiwac w stosunku do włożonej pracy
Ja też jeszcze nie jestem zadowolony w 100%, trzeba jeszcze posiedzieć przez zime i poprawiać pierdoły Włożona praca swoją stroną, ale z zewnątrz doszła troche większa gleba z przodu, zderzaki , listwy i nerki w lepszym stanie, brazowe szyby i lakier ...
Powinno być lepiej jak tył zejdzie jeszcze lekko niżej, wyrówna się szczeliny, zrobi polerke itp
Wrócę chyba do seryjnych lamp z tyłu ...
kamil.k napisał/a:
jak dla mnie brakuje:
-lamp z soczewkami i usmiechem.u mnie auto odrazu odmłodniało itd.
-pas przedni też lepiej wyglada ten po liftingu jesli nie bedzie dokładek
-lusterka w kolorze nadwozia
-lotka na klapie
No właśnie, sęk w tym że ja tego nie chce odmładzać, ma wyglądać na swój wiek, czyli 25 lat w tej chwili... soczewek nie będzie napewno, luster w kolorze raczej też, choć można na próbę polakierować drugi komplet.
lotki nie będzie też raczej, leży mi MT I, ale nie jestem przekonany
gtszudi napisał/a:
cos mi w tym aucie nie lezy , nie wiem co , opona moze jakas dziwna.
jak na żywo mi się podoba, tak na niektórych zdjęciach też mi jakoś dziwnie wygląda, z tyłu koza i opona 225/40, troche balon, moze dlatego...
Żeby nie było to nie jest kompletna renowacja i zawsze będzie się czego czepić, nie ukrywam tego gtszudi - 2010-09-22, 10:30 auto fajne , ale te opony wlasnie balony sie wydaja , jak tak patrze.
myslales o takiej dokladce jak ta co zamiescilem na zdjeciu ? mysle ze lepiej byloby na niej.
i ten pas przedni cos dziwnie jeszcze wyglada , a poza tymi szczegolami auto naprawde podziw za wlozona prace.Pietrek - 2010-09-22, 17:22
gtszudi napisał/a:
myslales o takiej dokladce jak ta co zamiescilem na zdjeciu ? mysle ze lepiej byloby na niej.
Myślałem, do tego pasa przedniego ta dokładka nie pasuje, pas jest inny, i gdy przykręciłbyś dokładke z przodu, to boki dotknęły by kół... w wąskiej były 2 rodzaje pasa przedniego, ja mam ten który szedł do 86roku, potem był ten co Ty dałeś na zdjęciu.
Doszedłem do wniosku że nie będe robił mixa, rocznik jest 85 i z takim pasem wyszła, więc nie będe cudował. Może kiedys bede chciał wrócić do seri, wtedy koła zdjąć, auto w góre i już.Miro - 2010-09-22, 19:22 A wnętrze ????Pietrek - 2010-09-22, 21:14 Wnętrze ogarniam, poprawiam, rewelacji tam nie ma, nic ciekawegodzidziusbmw - 2010-09-23, 00:09 Fajnie ze juz lata ,podoba mi sie. Jak wszystko ogarniesz to bedzie cud miod
Dawaj na tyl ori lampy bardziej pasuja i zolte lampy na przod (nawet folia naklejone)
Przednia dokladke dal bym w kolor albo poszukal,czegos innego ,np: alpina Pietrek - 2010-09-23, 16:30
dzidziusbmw napisał/a:
np: alpina
Mam i kilka innych ciekawych te, kiedys przymierzekillme - 2010-09-23, 20:35
Pietrek napisał/a:
dzidziusbmw napisał/a:
np: alpina
Mam i kilka innych ciekawych te, kiedys przymierze
ciekawy jestem co Ty tam jeszcze za graty trzymasz w swoim garażu
ale kolekcjonowanie też jest fajne nie powiem Bartas - 2010-09-24, 00:15 Piterek, jeszcze raz pełny szacun za włożoną pracę Szkoda że mojemu bratu się ten majonez spalił - siostra by była
YH bym tu widział i ori tylne lampy, a oprócz tego jest git malina, tylko detale dopieścić
pozdroPietrek - 2010-10-19, 20:36 Takie tam zdjęcia
golum22 - 2010-10-19, 21:18 super sesja zrobiona ze smaczkiem Cypisek - 2010-10-19, 21:25 Piękne autko i piękne fotki! bąku - 2010-10-20, 11:01 Auto klasa niema dwóch zdań
Co do fotek to moim zdaniem za dużo photoshopa Pietrek - 2010-10-20, 11:47 Nie posiadam fotoszopa, nie potrafiłbym się nim nawet obsługiwać
Kilka zdjęć to najzwyklejsze HDR z trzech ekspozycji.maaaad - 2010-10-20, 14:25 A czym je zlepiasz w HDR, jeśli można wiedzieć?Pietrek - 2010-10-20, 19:49 Photomatix , wybierasz 3 zdjęcia i program zlepia je w jedno
zagogluj dzidziusbmw - 2010-10-20, 21:10 Sorka za OT :
Moja waska ma chyba troche ciemniejszy kolor... (jeszcze sie robi-nie wiem czy chrom czy shadow...hmm)
Srodek mam tez chyba w ciemniejszym brazie niz ty.
Jak myslisz Pietrek,chrom czy schadow?...ahir - 2010-10-20, 22:13 GENERALNIE SHADOW... ale w Waszych konkretnych przypadkach do ogólnego IMAGE bardziej moim zdaniem pasuje wyjątkowo CHROM Pietrek - 2010-10-21, 20:48 Dziudziuś, Twój kolor jest ciemniejszy, Mój to gazellen beige 128 Twoją mattim lakierował na sahara beige
W temacie Mattima pisałem że zdecydowanie chromy ! szadoł w tym aucie nie pasuje moim zdaniem ...
Jak chcesz moge załatwić Ci brązowe szyby do wąskiej Coupe
Środek też masz ciemniejszy niż ja, Ty masz taki typowy brąz, ja mam taki oliwkowo brązowy
Wrzucaj temat z furką !Bloody - 2010-10-21, 21:10 Piotruś, weź zrób moją e30 tak jak swoją to jej nie sprzedam....
Wzór do naśladowania... maaaad - 2010-10-21, 21:25 Pietrek, znam Photomatix, też się nim bawię, tylko myślałem, że może jakiegoś innego softu używasz dzidziusbmw - 2010-10-21, 21:26 Mi matti mowil ze to Santosbeige. Jak mnie oszukal to go udusze ,bo juz kupilem farbe do poprawek po nieszczesnym lakierniku... Pewnie ze przygarne brazowe szybki daj znac co jak i za ile .
PS. Zostaje schadow bardziej mi pasuje...Pietrek - 2010-10-22, 18:55
Bloody napisał/a:
Wzór do naśladowania...
Strasznie przesadzasz.
dzidziusbmw napisał/a:
daj znac co jak i za ile .
dowiem sie w tygodniu i przedzwonie waski - 2010-10-22, 20:04
Pietrek napisał/a:
dzidziusbmw napisał/a:
daj znac co jak i za ile .
dowiem sie w tygodniu i przedzwonie
drzwi kierowcy już nie ma to pewnie szyby tez nie reszta chyba jestPietrek - 2010-10-23, 12:26 Wiem kto ma szybe z tych brakujących drzwi także to nie problem killme - 2010-10-24, 12:38 dzidziusbmw, jak poszło z składaniem środka ? pokaż fotki jak to wygląda dzidziusbmw - 2010-10-24, 16:26
killme napisał/a:
dzidziusbmw, jak poszło z składaniem środka ? pokaż fotki jak to wygląda
Przod jeszcze musze sporty obic tym materialem od ciebie. Niestety zabraknie troche,bede musial cos wykombinowac. Nie mam foteli przednich wiec narazie nie pokazuje killme - 2010-10-24, 21:35 ciekawe jestem jak je poskładasz zeby nie było nic widać... dzidziusbmw - 2011-07-25, 22:52 czekamy na aktualne fotki Miro - 2011-09-10, 08:38 Wlasnie Pietrek gdzie foty??? Juz calkiem opusciles beemke???Pietrek - 2011-10-06, 00:33 nie opuściłem, lenistwo.
Chwilke stało na Alpinach 16" ale opona straszny balon więc koła skręcały by chyba razem z błotnikami
Były też Hartge 16" 4x100
teraz wleciał gwint i koło od Dzidziusia, dywaniki w kolorze, s3.25, dokładka Hella również z 85 roku- taki zbueg okoliczności.
wyleciały za to pierścienie i kompresja
Drugie b27 już rozebrane i czeka na szlif oraz zastrzyk gotówki.
W drodze na zlot
Slammed TAXI
[/URL]
lukanio007 - 2011-10-06, 19:18 dla mnie ideał, super zmiany na plusogolny - 2011-10-07, 06:35 Świetnie się prezentuje.Łukasz - 2011-10-07, 08:26 czy progi nie powinny być czarne?Pietrek - 2011-10-07, 11:44 Powinny.
Nie robie ich na czarno, byłaby za duża różnica w połączeniu z przednią dokładką... moim zdaniem.frantic - 2011-10-07, 19:29 Piotrek, rewelacja! Tymon - 2011-10-07, 22:30 Szał golum22 - 2011-10-07, 22:47 pięknie wygląda zawsze mi się majonez marzył w e30 Pietrek - 2012-09-29, 19:15 Siema siema !
Czasami jeszcze was odwiedzam !
dzidziusbmw - 2012-09-30, 19:23 jest git panie kolego , widze ze pochowales troche kola i chyba troche siadla, ja bym ja troche podkrecil zeby sie z przodem zrównalo.Cypisek - 2012-09-30, 20:33 Pietrek, ale koza, na glebe to!Adaasko - 2012-09-30, 21:50 maluj te progi w czerń bo piejeAdam86 - 2012-10-01, 18:40 Pietrek Noooo... teraz twoja babcia się prezentuje... wygląda: Z taką glebą pewnie masz opracowany plan miasta, które ulice omijać.. devil474 - 2012-10-02, 09:02
Adam86 napisał/a:
Pietrek Noooo... teraz twoja babcia się prezentuje... wygląda: Z taką glebą pewnie masz opracowany plan miasta, które ulice omijać..
Pietrek w automapie ma takie profile:
-Osobowy
-Ciężarowy
-Terenowy
-Na glebieMiro - 2012-10-02, 19:45 Pietrek, Pięknie wygląda ale czy ta dokładka z przodu jej dodała uroku to nie wiem...
PozdroPietrek - 2012-10-15, 00:42 Mirek...
Dokładki już nie ma
Miro - 2012-10-15, 11:53 I jest o wiele lepiej.
pozdroMarcin - 2012-10-22, 19:11 Widziałem na żywo, wygląda świetnie Pietrek - 2012-11-07, 00:47 Kilka fotek do Maćka...
Ps. Igła to nie jest i nie będzie, wciąż jest co robić
slawo - 2012-11-07, 10:44 jest rewelacyjna! bez dwoch zdan!
ale mi sie z dokladka tez podobala!Cypisek - 2012-11-07, 10:53 Pietrek, faaaaaaaaaaajne foty Pablo - 2012-11-07, 12:10 Wspaniale fotki i piekna e30!! Gratuluje!!przem - 2012-11-07, 18:30 żeczywiście fajnie wygląda. a wiadomo jak wyszło finalnie z moca silnika po wszystkich przeróbkach?mackillus316i - 2012-11-10, 08:45 Świetne fotki i auto Druga trafiła na moją jesienną tapetę
PzdrPawel735 - 2012-11-10, 20:58 Auto ma klimat poprzedniej epoki - nie ma to tamto !
PS. Szukaj Pietrek RS`a - będzie dziki szał NorbiE32 - 2012-11-10, 21:14 Piękny rodzynek Czymś takim jeżdziłem,12 lat temu Adam86 - 2012-11-11, 01:06 ..nie wiem skąd wziołeś takiego fotografa, ale chce żeby Mi też zrobił taką sesje.. zdjecia: istny jesienny pocisk BIERNAŚ - 2012-11-13, 01:50 Auto robi robotę:D Myślę o takim projekcie, ale bazą będzie inne auto (uważam,że też kultowe) Powodzenia w bojach!golum22 - 2012-11-13, 21:03 dokładka z frontu robiła robotę ale z boku brakowało jej reszty
sesja wymiata już wiem co bede miał na pulpicie RoboCop - 2012-11-13, 23:11
golum22 napisał/a:
dokładka z frontu robiła robotę ale z boku brakowało jej reszty
Też uważam, że sama dokładka, to za mało. Auto wygląda świetnie, polakierowałbym tylko lusterka, bo jakoś "biednie" wygląda przy tym kolorze nadwozia.
Czy fotografem jest ktoś z forum?Pietrek - 2012-11-14, 17:35 Zdjęcia zrobił mój kolega Maciek Sułek.
Dużo więcej zdjęć, cały czas na bierząco poniżej.
http://www.facebook.com/m...ografia?fref=tsBIERNAŚ - 2013-01-26, 13:06 Pietrek, Taką glebę zrób:D Bob(E)k(30) - 2013-05-12, 11:25 Piękny Majonez Przejrzałem całą Twoją galerię i jestem w szoku