| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Kilka pytań na temat e30 1.8is !!!
ZlotyBMW - 2008-06-23, 12:41 Temat postu: Kilka pytań na temat e30 1.8is !!! -czy silnik w ogóle odpali na przepływomierzu od 1.6 ? bo nie mam jeszcze od ISa
-nad schowkiem gdzie jest umieszczony komp, idą 2 kabelki z kostką od wiązki kompa a w poprzedniej kostce były 3 kabelki i jak to podłączyć ? od czego to jest ? ma to coś związanego z pompką paliwa ? bo odkąd zmieniłem kompa pompka przestała pompować zupe.
-czy trzeba pozamieniać jakieś kabelki w tych okrągłych kostkach od kompa pod maską ?
-w jakiej kolejności podłączyć świece i cewki ? bo gościu od którego kupiłem silnik poodłączał i teraz nie mam pojęcia w jakiej kolejności mają być podłączone ? chodzi mi o kostki od kompa do cewek i kable od cewek do świec.
-licznik, obrotomierz i wskaźnik paliwa nie działają a temp silnika działała przed zmianą instalacji a teraz po włączeniu zapłonu wskazówka od temp wygina się od razu na maxa, czy to wina licznika ? że temp tak pokazuje.
Jeśli posiadacie jakieś fotki jak ma wyglądać podłączenie tego wszystkiego tak żebym obrazowo wiedział o co chodzi to byłbym wdzięczny za przesłanie mi czegokolwiek co mi pomoże przy uruchomieniu na gg lub majla. Potrzebuje sprawnego auta jak najszybciej. Pzdr i czekam na jakieś dobre wieści
|
|