BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - czapka od 2.0 do ety?a co z aparatem?

garnekb27 - 2008-07-01, 17:08
Temat postu: czapka od 2.0 do ety?a co z aparatem?
Witam klubowicze,mam pytanie,otoz kupil silnik do mojego e30,silnik ten to stara eta(glowica 200) ,poniewaz stary dol sie skonczyl,chcem wlozycz ale tylko dol,bo czapke jak i caly osprzet mam od 2.0(glowica 731)ale w tym kupionym aparat jest na glowicy,a w starym zestawie jest w bloku,w tym nowym bloku jest zaslepiony otwor na aparat orginalna zaslepka,pytanie brzmi czy jak ta zaslepke zdematuje i wloze aparat ze starego silnika czy bedzie wszystko ok?
yoshi - 2008-07-01, 18:45

jeśli aparat nie jest na głowicy to znaczy ze to nie była eta tylko 2.0/2.3 l-jetronic :!:

a druga sprawa, przeczytaj co napisałeś jeszcze raz i popraw błędy ortograficzne bo, aż słabo się robi :(

garnekb27 - 2008-07-01, 23:40

To była eta,ale teraz to mniej istotne,chodzi mi o to czy w blok od ety(86) mogę włożyć aparat ze starego silnika? proszę o rade
slawo - 2008-07-01, 23:53

garnekb27 napisa³/a:
To była eta,ale teraz to mniej istotne,chodzi mi o to czy w blok od ety(86) mogę włożyć aparat ze starego silnika? proszę o rade

miesce jest zaslepione - mozesz zaslepke odkrecic - tylko co chcesz tym uzyskac?

garnekb27 - 2008-07-02, 17:47

Nie wiem czy się rozumiemy,silnik który kupiłem jest bez instalacji elektrycznej,czyli instalacja musi
zostać ze starego silnika,a tam aparat był w bloku,dodatkowo wysyłał impuls do modułu(wspominałem wcześniej,jeżeli to nie moduł to sorry,nie wiem co to jest dokładnie,ale znawcy pewnie kojarzą),także też cały osprzęt musi zostać stary,a co za tym idzie-głowica bez aparatu,na pewno podejdzie bo ma końcówkę 731,i teraz nie wiem czy po włożeniu starego aparatu w miejsce zaślepki będzie pracował tak jak powinien.chyba ze wiecie kto ma do sprzedania instalacje do starej ety łącznie z kompem,załatwiło by to cały mój problem,wolał bym stara czapkę z wiadomych przyczyn,choć jak bym miał instalacje od ety to z czasem sam kolektor i przepustnica od b25 by wystarczało. pozdrawiam i czekam na pomoc.