BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Jak dokladnie zdjac kokpit (deske rozdzielcza) E30

yoshi - 2004-12-07, 21:45
Temat postu: Jak dokladnie zdjac kokpit (deske rozdzielcza) E30
Jak dokladnie to zrobic moze ma ktos fotostory :?: Krok po korku co by nie uszkodzic :D
duchPW - 2004-12-08, 01:21

zdjęć niet, ale było trochę tutaj
yoshi - 2004-12-08, 23:34

ale chodzi mi o caly kokpit od lewych drzwi do prawych, nie sama konsole srodkowa :D
Marcin e30 - 2004-12-09, 02:01

:arrow: odkręć tunel - ten gdzie jest gałka zmiany biegów i popielniczka
:arrow: odkręć zegary
:arrow: odkręć ten panel co jest regulacja nawiewów, radio i zegarek - śrubki sa od dołu i od góry ( trzeba pozdejmować wszystkie zaślepki - śrubki są ukryte ) i musisz odczepić linki
:arrow: zdejmij kierownice
:arrow: deska jest przykręcona z lewej strony obok kolumny kierownicy, w schowku ( mniej więcej po środku o góry ) i przy prawym i lewym słupku przy dzwiach ( nad głośnikami )

:arrow: jeśli wcześniej nikt nie zdejmował deski to instalacja powinna być do niej przyczepiona na zaczepy więc musisz odłączyć wtyczke deski od instalacji ( to bedzie któraś kostka nad nogami kierowcy )

:arrow: jak bedziesz miał to już wszystko poodkręcane to deske trzeba delikatnie " podnieść " do góry i powinna wyjść

tak to wygląda u mnie

ps. wyjęcie to nie problem ale później trzeba ją tak założyć żeby nie trzeszczała :D

powodzenia :D

jak byś miał jakieś pytania to wal śmiało - temat deski przerabiałem już kilka krotnie w e30 i e21 :D

yoshi - 2004-12-09, 09:38

thx :D