| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Jak dokladnie zdjac kokpit (deske rozdzielcza) E30
yoshi - 2004-12-07, 21:45 Temat postu: Jak dokladnie zdjac kokpit (deske rozdzielcza) E30 Jak dokladnie to zrobic moze ma ktos fotostory Krok po korku co by nie uszkodzic
duchPW - 2004-12-08, 01:21
zdjęć niet, ale było trochę tutaj
yoshi - 2004-12-08, 23:34
ale chodzi mi o caly kokpit od lewych drzwi do prawych, nie sama konsole srodkowa
Marcin e30 - 2004-12-09, 02:01
odkręć tunel - ten gdzie jest gałka zmiany biegów i popielniczka
odkręć zegary
odkręć ten panel co jest regulacja nawiewów, radio i zegarek - śrubki sa od dołu i od góry ( trzeba pozdejmować wszystkie zaślepki - śrubki są ukryte ) i musisz odczepić linki
zdejmij kierownice
deska jest przykręcona z lewej strony obok kolumny kierownicy, w schowku ( mniej więcej po środku o góry ) i przy prawym i lewym słupku przy dzwiach ( nad głośnikami )
jeśli wcześniej nikt nie zdejmował deski to instalacja powinna być do niej przyczepiona na zaczepy więc musisz odłączyć wtyczke deski od instalacji ( to bedzie któraś kostka nad nogami kierowcy )
jak bedziesz miał to już wszystko poodkręcane to deske trzeba delikatnie " podnieść " do góry i powinna wyjść
tak to wygląda u mnie
ps. wyjęcie to nie problem ale później trzeba ją tak założyć żeby nie trzeszczała
powodzenia
jak byś miał jakieś pytania to wal śmiało - temat deski przerabiałem już kilka krotnie w e30 i e21
yoshi - 2004-12-09, 09:38
thx
|
|