| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - pytanie o maglownice w e36
fil - 2008-07-04, 13:00 Temat postu: pytanie o maglownice w e36 Drodzy koledzy co robic?
z maglownicy mi juz tak cieknie plyn ze az wstyd na osiedlu takie plamy zostawiac.jakis czas temu nie przejmowalem sie tym zbytnio tylko pilnowalem zeby byl plyn w zbiorniczku ale ostatnio wali z niej jak cholera. nie wiem moze dlatego ze takie upaly sa i plyn jest rzadszy.pewne jest to ze cieknie z samej przekladni a nie z pompy czy zbiorniczka.
i teraz mam pytanie:
czy oplaca sie regenerowac ? bo slyszalem ze moze dlugo po tem nie pochodzic
czy moze kupic uzywana ? ale mozna kupiz tez niesprawna,bo jak sprawdzic szczelnosc skoro cisnienia w niej nie ma..
dzieki wielkie za sugestie
pozdrawiam
Gr390R - 2008-07-04, 17:52
sorry że się podpinam do tematu ale niechce zakładać nowego...
Jeżeli magiel jest ze wspomaganiem a nie ma płynu ani pompy to będzie się kręciło ciężej niż w wersji bez wspomagania ? i czy można wykończyć taką maglownice jeżeli jeździ bez płynu
z góry dzięki za pomoc
MARAS - 2008-07-04, 18:32
o ile jesteś zaradny i masz zacięcie to regeneracja we własnym zakresie wyniesie CIę komplet naprawczy ok. 200pln plus włąsna praca i nowy płyn do wspomagania.
Jeżlei oddasz do regeneracji 400-600 zależy od marki i renowmy warsztatu i od długosci gwarancji jaką udzielają najczęściej jest to 6mcy...
co do używki zależy jak trafisz ale może pochodzić tyle samo co wynosi gwaracja albo krócej
fil - 2008-07-04, 23:05
a czy maglownice od innych e36 316 318 compact kombi podejda do m50b20 coupe?
wrona - 2008-07-04, 23:11
podejda ,podejda bez problemow wielkich, tj np z magla od m43 pasujac go do 6 cylindrow trzeba troche przprofilowac "chlodniczke" , co do przelozen to nie mam pojecia
fil - 2008-07-05, 11:06
dzieki wielkie
alexil - 2008-07-05, 11:35
O przełożeniach magli w E36 było jakiś czas temu-większe silniki miały nieco krótszy skręt.
Pozdrawiam
MrKrYH_e34 - 2008-07-05, 22:40
Tez sie podepne do tematu by nie tworzyc novych ...
Czy jak mam peknieta czy rozerwana gume ta oslone od maglowinicy to to przeszkadza jakos w jej pracy czy cos sie bradziej niszczym, mozna jezdzic bez tego ??
alexil - 2008-07-05, 22:43
W pracy nie przeszkadza ale skraca żywtonośc drążków kierowniczcy-przez osłonę na pewno przedostaje się mnóstwo syfu i wody więc wymień to czem prędzej !
Pozdrawiam
MrKrYH_e34 - 2008-07-05, 22:52
Duzo pracy na to zejdzie bo tam chyba cos bede musial rozkrecic nie mozesz mi napisac co i jak pozdro
wrona - 2008-07-05, 23:51
do odkrecenia masz 5 srob kola i jedna nakretke koncowki drÄ…zka ( no trzeba jeszcze go wypiac ) pozniej zrzuczas opaski zaciskowe sciagasz manszete przez drÄ…zek .......... dalej wszystko w kolejnosci odwrotnej - daj nowe opaski tyle
roboty na godzine z browarem w dloni
Tobi - 2008-09-15, 17:10
| MARAS napisa³/a: | | o ile jesteÅ› zaradny i masz zaciÄ™cie to regeneracja we wÅ‚asnym zakresie wyniesie CIÄ™ komplet naprawczy ok. 200pln plus włąsna praca i nowy pÅ‚yn do wspomagania. |
A propos, może ktoś to robił i może poradzić jak się do tego zabrać? Mam wyciek i chciałbym z pomocą zestawu naprawczego to zrobić.
Cypisek - 2008-09-15, 19:09
| Tobi napisa³/a: | | MARAS napisa³/a: | | o ile jesteÅ› zaradny i masz zaciÄ™cie to regeneracja we wÅ‚asnym zakresie wyniesie CIÄ™ komplet naprawczy ok. 200pln plus włąsna praca i nowy pÅ‚yn do wspomagania. |
A propos, może ktoś to robił i może poradzić jak się do tego zabrać? Mam wyciek i chciałbym z pomocą zestawu naprawczego to zrobić. |
http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?p=183141
gooooogle twoim przyjacielem.
Tobi - 2008-09-15, 20:43
Ooo super, masz browara.
|
|