BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - POMOCY!!!SMAR NA KORKU WLEWOWUM OD PŁYNU CHŁODNICY

mariusz1445 - 2008-07-08, 17:54
Temat postu: POMOCY!!!SMAR NA KORKU WLEWOWUM OD PŁYNU CHŁODNICY
witam mam nowy nabytek bmw 730 super chdzi nie grzeje sie temperature trzyma na połowie jesli stoje to wychodzi leko poze polowe ale jak odkręce korek od zbiorniczka wyrównawczego to po trzsie na nim jest smar taka maż ale dosc duzo płynu nie ubywa chodzi ładnie nie dymi tumnik suchutki nawet niebrudzi . własnie i niewiem co mam robić?niech mi ktos pomoze i doradzi
kafarek - 2008-07-08, 18:01

Spokojnie Mariusz! Nie krzycz, weź kilka oddechów i odsapnij... Sprawa jest jasna..

Albo walnięta uszczelka pod głowicą, albo pęknięta głowica.. W pierwszym przypadku za 400 zł masz sprawę z głowy.. W drugim przypadku do kosztów dolicz nowy blok głowicy i robociznę ze składaniem...

m30b30 mają słabe głowice i są podatne na przegrzanie, więc nie jeździj tak, tylko zabieraj się za robotę.

mariusz1445 - 2008-07-08, 22:30

oki ale czemu tak ładnie przepala?
i mam jeszcze jedno pytanko czy moga to byc pozostalosci po poprzednim włascicielu a jak teraz tego niezrobie co sie moze stac jak dalej bede jezdził i tak dla orjętacji co moze sie stac bo musze jechac na wakacje i chciałem zeby jeszcze z miesiac to przeczymac,

dzieki za pomoc pozdrawiam!!!

jaqub - 2008-07-08, 23:27

mariusz1445 napisa/a:
co sie moze stac jak dalej bede jezdził i tak dla orjętacji co moze sie stac bo musze jechac na wakacje i chciałem zeby jeszcze z miesiac to przeczymac,

mozesz wracac taxa z wakacji TY i Twoje auto :spoko:

kazik - 2008-07-09, 11:21

Jeśli płynu chłodzącego nie wywala,nie gotuje,nie widać w nim spalin po odpaleniu silnika a olej jest czysty to mogą być to pozostałości po wymianie uszczelki lub głowicy.Podjedż na test zawartości spalin w płynie do jakiegoś mondrego mechanika i bedziesz wiedział co dalej
mariusz1445 - 2008-07-09, 12:32

dzięki za pomoc podjadę do tego mechasa niech sprawdzi napisze co dalej jak to sie skonczyło w pózniejszym czasie
Pozdro.dla wszystkich mariusz. :) :) :)

[ Dodano: 2008-07-17, 06:55 ]
no witam wszystkich i stało sie moja bemka juz stoi w warsztacie będzie rozebrana ale mam pytanie czym wyczyscic układ potym jak masc osadzała sie w człym układzie chłodniczym bo te masło pewnie nawłaziło wszędzie A moze wystarczy włac nowy płyn co?

[ Dodano: 2008-07-23, 20:18 ]
witam wszystkich bema juz rozebrana głowica poszła do sprawdzenia na cisnienie i na zimno i na gorąco tez i okazało sie ze jest dobra a uszczelka niema zadnych sladów jej uszkodzenia i co wy nato zato układ czły zawalony masłem i to tak mocno ze szok
Wszyscy piszecie tylko uszczelka glowica itp.a pomyslał kto buy ze to moze byc uszkodzona chłodnica wymiennik ciepła i puszcza ze szkszyni automatycznej jest to mozliwe ? pozdro. :brawo: