| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [E36] lampka pod maskÄ… w kebabie
Kujon - 2008-07-08, 21:55 Temat postu: [E36] lampka pod maską w kebabie wymieniałem dziś wygłuszenie maski i zauważyłem że ta lampka pod maską jest, cała i zdrowa, nawet żarówka nie spalona , ale kabelki od niej gdzieś sobie idą pod maską i w pewnym momencie sie urywają i nie wiadomo co dalej, jak zrobić żeby lampka świeciła, do czego fabrycznie ona byłą podpięta , na jakiej zasadzie działą, kiedy wie że ma sie świecić a kiedy nie patrzyłem pod maska to idą tylko węzyki do spryskiwaczy i kable do podgrzewania spryskiwaczy, kable od lampki gdzieś wcieło jak to przywrócić do stanu fabrycznego
Grzesiek - 2008-07-08, 22:20
u mnie w kebabie nie mialem a jak kupowalem inna maske to byla ta lampka i poprostu dalem prad z postojowki a mase pod wylacznik ktory masz przy masce i dziala mi jak otwieram maske przy zaswieconym swietle
slawo - 2008-07-08, 22:35
| Kujon napisa³/a: | | do czego fabrycznie ona byłą podpiÄ™ta , na jakiej zasadzie działą, kiedy wie że ma sie Å›wiecić a kiedy nie |
seryjnie dziala po wlaczeniu swiatel nawet postojowych,wiec pewnie idzie gdzies do skrzynki z bezpiecznikami
Rafał - 2008-07-08, 23:08
jakie kolory tych kabli masz
ja miakem kiedys 2 kable zielone chyba wiszace w okolicy kielicha lewego bylo na nich napiecie i za cholere nie wiedzalem do czego ne mialy byc podlaczane
jaqub - 2008-07-08, 23:26
Kujon, a mowiles ze Twoje cabrio w tyl dostalo
zrob sobie podswietlenie pod postojowki to silnik po ciemku bedzie widzial jak ma pracowac
Kujon - 2008-07-09, 08:40
| jaqub napisa³/a: | | Kujon, a mowiles ze Twoje cabrio w tyl dostalo |
w tył też po tym jak dachowało
| RafaÅ‚ napisa³/a: | | jakie kolory tych kabli masz |
kable od lampki idą biały i brązowy
| jaqub napisa³/a: | | zrob sobie podswietlenie pod postojowki |
i wtedy będzie mi sie ta lampka świecić cały czas kiedy tylko bede jeździć autem bez sensu troche
kiloff - 2008-07-09, 08:51
| Kujon napisa³/a: | | w tyÅ‚ też po tym jak dachowaÅ‚o |
to widze ze nie oplacalo im sie juz wstawiac nowego dachu to od razu na cabrio przerobili ..
kujon : ale po co ci to swiatelko ? tak czesto ci cos pada pod maska ? komorki nie masz zeby sobie poswiecic ? za wygodny sie robisz ..
Kujon - 2008-07-09, 09:55
| kiloff napisa³/a: | | kujon : ale po co ci to swiatelko ? tak czesto ci cos pada pod maska ? |
no w sumie to pod maskę zaglądam tylko przy zmianie oleju, ale spodobały mi sie zdjęcia Kamila z otwartą maską i świecącym światełkiem i mi teraz zazdrość dupe ściska że jemu świeci a mi nie
Grzesiek - 2008-07-09, 10:48
| Kujon napisa³/a: | jaqub napisaÅ‚/a:
zrob sobie podswietlenie pod postojowki
i wtedy będzie mi sie ta lampka świecić cały czas kiedy tylko bede jeździć autem bez sensu troche | nie poprostu daj + od postojowki a - po wylaczniku bo napewno masz przy sasce (w okolicach prawej lampy) ja tam mam zrobione i lampka swieci tylko wtedy gdy postojowki sa zapalone i otwarta maska , jak maske zamykam lampka gasnie
jaqub - 2008-07-09, 16:34
| Kujon napisa³/a: | jaqub napisaÅ‚/a:
zrob sobie podswietlenie pod postojowki
i wtedy będzie mi sie ta lampka świecić cały czas kiedy tylko bede jeździć autem bez sensu troche |
przeciez CI napisalem ze po to zeby silnik WIDZIAL jak ma pracowac! po ciemku ma robic?
Kujon - 2008-07-11, 16:32
noi wszystko jasne, szukałem winy pod wygłuszeniem maski , a winowajca tutaj sie schował
kiloff - 2008-07-11, 17:36
| Kujon napisa³/a: | noi wszystko jasne, szukaÅ‚em winy pod wygÅ‚uszeniem maski , a winowajca tutaj sie schowaÅ‚ |
tylko nie naprawiaj tego z uzyciem dlugopisa
jaqub - 2008-07-15, 23:20
mnie az telepie bo w e36 laczenia kabla z wtyczka (piny/zlaczki) po prostu odpadaja... i to urywa sie kabel tuz przy tej wtyczce i albo trzeba rozcinac gume i lutowac albo miec pincet wtyczek (z kawalkiem kabla) i wymieniac
|
|