BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - [E36] lampka pod maskÄ… w kebabie

Kujon - 2008-07-08, 21:55
Temat postu: [E36] lampka pod maskÄ… w kebabie
wymieniałem dziś wygłuszenie maski i zauważyłem że ta lampka pod maską jest, cała i zdrowa, nawet żarówka nie spalona , ale kabelki od niej gdzieś sobie idą pod maską i w pewnym momencie sie urywają i nie wiadomo co dalej, jak zrobić żeby lampka świeciła, do czego fabrycznie ona byłą podpięta , na jakiej zasadzie działą, kiedy wie że ma sie świecić a kiedy nie ?? patrzyłem pod maska to idą tylko węzyki do spryskiwaczy i kable do podgrzewania spryskiwaczy, kable od lampki gdzieś wcieło :/ jak to przywrócić do stanu fabrycznego ??
Grzesiek - 2008-07-08, 22:20

u mnie w kebabie nie mialem a jak kupowalem inna maske to byla ta lampka i poprostu dalem prad z postojowki a mase pod wylacznik ktory masz przy masce i dziala mi jak otwieram maske przy zaswieconym swietle
slawo - 2008-07-08, 22:35

Kujon napisa³/a:
do czego fabrycznie ona byłą podpięta , na jakiej zasadzie działą, kiedy wie że ma sie świecić a kiedy nie

seryjnie dziala po wlaczeniu swiatel nawet postojowych,wiec pewnie idzie gdzies do skrzynki z bezpiecznikami

Rafał - 2008-07-08, 23:08

jakie kolory tych kabli masz

ja miakem kiedys 2 kable zielone chyba wiszace w okolicy kielicha lewego bylo na nich napiecie i za cholere nie wiedzalem do czego ne mialy byc podlaczane

jaqub - 2008-07-08, 23:26

Kujon, a mowiles ze Twoje cabrio w tyl dostalo :drunk:
zrob sobie podswietlenie pod postojowki to silnik po ciemku bedzie widzial jak ma pracowac :spoko:

Kujon - 2008-07-09, 08:40

jaqub napisa³/a:
Kujon, a mowiles ze Twoje cabrio w tyl dostalo

w tył też po tym jak dachowało
RafaÅ‚ napisa³/a:
jakie kolory tych kabli masz

kable od lampki idą biały i brązowy
jaqub napisa³/a:
zrob sobie podswietlenie pod postojowki

i wtedy będzie mi sie ta lampka świecić cały czas kiedy tylko bede jeździć autem ?? bez sensu troche

kiloff - 2008-07-09, 08:51

Kujon napisa³/a:
w tył też po tym jak dachowało

to widze ze nie oplacalo im sie juz wstawiac nowego dachu to od razu na cabrio przerobili ..

kujon : ale po co ci to swiatelko ? tak czesto ci cos pada pod maska ? komorki nie masz zeby sobie poswiecic ? ;P za wygodny sie robisz ..

Kujon - 2008-07-09, 09:55

kiloff napisa³/a:
kujon : ale po co ci to swiatelko ? tak czesto ci cos pada pod maska ?

no w sumie to pod maskę zaglądam tylko przy zmianie oleju, ale spodobały mi sie zdjęcia Kamila z otwartą maską i świecącym światełkiem i mi teraz zazdrość dupe ściska że jemu świeci a mi nie :wink:

Grzesiek - 2008-07-09, 10:48

Kujon napisa³/a:
jaqub napisał/a:

i wtedy będzie mi sie ta lampka świecić cały czas kiedy tylko bede jeździć autem ?? bez sensu troche
nie poprostu daj + od postojowki a - po wylaczniku bo napewno masz przy sasce (w okolicach prawej lampy) ja tam mam zrobione i lampka swieci tylko wtedy gdy postojowki sa zapalone i otwarta maska , jak maske zamykam lampka gasnie
jaqub - 2008-07-09, 16:34

Kujon napisa³/a:
jaqub napisał/a:

i wtedy będzie mi sie ta lampka świecić cały czas kiedy tylko bede jeździć autem bez sensu troche

przeciez CI napisalem ze po to zeby silnik WIDZIAL jak ma pracowac! po ciemku ma robic?

Kujon - 2008-07-11, 16:32

noi wszystko jasne, szukałem winy pod wygłuszeniem maski , a winowajca tutaj sie schował :mg:

kiloff - 2008-07-11, 17:36

Kujon napisa³/a:
noi wszystko jasne, szukałem winy pod wygłuszeniem maski , a winowajca tutaj sie schował :mg:

tylko nie naprawiaj tego z uzyciem dlugopisa !! :mg:

jaqub - 2008-07-15, 23:20

mnie az telepie bo w e36 laczenia kabla z wtyczka (piny/zlaczki) po prostu odpadaja... i to urywa sie kabel tuz przy tej wtyczce i albo trzeba rozcinac gume i lutowac albo miec pincet wtyczek (z kawalkiem kabla) i wymieniac ;/