| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [e34] 525i jak sprawdzic czy ma szpere
duch_robi - 2008-07-21, 11:03 Temat postu: [e34] 525i jak sprawdzic czy ma szpere Wedlug mnie moja e34 525i z 1987r moze miec szpera. jak to konkretnie sprawdzic, nie mam mozliwosci podniesienia jej z obu stron na raz. Na dyfrze byla blaszka z oznaczeniem 3,73 ale nie bylo S przed oznaczeniem przelozenia, czy w szperach zawsze jest to oznaczenie na blaszce?
MrKrYH_e34 - 2008-07-21, 11:10
Ja nie wiem czy zawsze jest oznaczenie s ale wydaje mi sie ze tak .. a jak to sprawdzic stan na asfalcie pedal w podloge i zacznij palic laczka jak zjarasz 2 szt od razu to szpera jak jedna strone to lipa albo inaczej prawym kole stan na asfalcie lewym na poboczu i ta sama opcja pedal w podloge jak i to z asfaltu i to z pobocza bedzie powiedzmy palilo to szpera jesli bedzie sie tylko duzo szybciej obracalo to z pobocza to lipka ... mysle ze to w miare dobry test pozdro
duch_robi - 2008-07-21, 11:44
Wlasnie chodzi o to ze przy daniu w p... na betonie odrazu wzielo na 2 kola. Jaki jest inny sposob, jak podniose na z 2 stron i zakrece kolem to drugie powinno krecic sie w ta sama strone?
Pinczer - 2008-07-21, 14:17
Podnieś auto z jednej strony. Zakręć kołem, jeśli da się zakręcić nie masz szpery.
ardim - 2008-07-22, 18:31
| robi napisa³/a: | | Wlasnie chodzi o to ze przy daniu w p... na betonie odrazu wzielo na 2 kola. Jaki jest inny sposob, jak podniose na z 2 stron i zakrece kolem to drugie powinno krecic sie w ta sama strone? |
tak, jak się kręcą oba w jedną szpera jest, jak się kręcą w różne strony nie ma.
|
|