BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - [E34] klapa bagażnika touring

Kosa - 2008-07-21, 14:44
Temat postu: [E34] klapa bagażnika touring
Nie działa mi otwieranie klapy bagażnika

W ogóle kiedy powinno działać ? po włożeniu kluczyka?, w poz. 1 ? bez kluczyka ?

rozebrałem pół klapy i widać że nie dochodzi napięcie na zamek, jest jakiś bezpiecznik? ewentualnie gdzie sprawdzić przewody (którędy idą, gdzie wychodzą)

druga sprawa to otwieranie szyby bagażnika, przycisk załapuje tylko w pewnej pozycji uchylenia całej klapy , pewnie problem może być ten sam co z zamkiem bagażnika, kwestia załamania kabla, i też gdzie szukać po kolei ?

dzięki wielkie za pomoc

pozdr

MARAS - 2008-07-22, 22:07

czemu nie piszesz że to kombi.... za otwarcie odpowiadają te dwie klamki środkowa za klapę prawa za szybę... skoro łapią przy pewnym otwarciu klapy bagażnika to znaczy że są przełamane przewody biegna w lewej rynience po otwarciu klapy bagażnika... w typ peszlu zazwycczaj je łamie zawias szyby ( nie klapy) dwa przewody idą wokół szyby pod spoilerkiem widać po tworciu szyby... jak pęknie izolacja zgaśnie pół samochodu oświetlenie zegarów deski wsio łącznie z prawą pozycja i tablica rejestracyjną i wywali bezpiecznik numer 5 taka wada fabryczna kombi w e34 z tymi przewodami...
z kluczyka zamek odskakuje w pozycji 1 w lewo... to tyle

Kosa - 2008-07-22, 22:44

MARAS napisa³/a:
czemu nie piszesz że to kombi.... za otwarcie odpowiadają te dwie klamki środkowa za klapę prawa za szybę... skoro łapią przy pewnym otwarciu klapy bagażnika to znaczy że są przełamane przewody biegna w lewej rynience po otwarciu klapy bagażnika... w typ peszlu zazwycczaj je łamie zawias szyby ( nie klapy) dwa przewody idą wokół szyby pod spoilerkiem widać po tworciu szyby... jak pęknie izolacja zgaśnie pół samochodu oświetlenie zegarów deski wsio łącznie z prawą pozycja i tablica rejestracyjną i wywali bezpiecznik numer 5 taka wada fabryczna kombi w e34 z tymi przewodami...
z kluczyka zamek odskakuje w pozycji 1 w lewo... to tyle

ale wtopa, za bardzo sie skoncentrowalem na opisie, oczywiście touring

rozebralem pol klapy znalazlem wiazke w metalowym oplocie wyglada ok., oraz 2 kable w poszarpanym oplocie ale myslalem ze to ogrzewanie szyby

otwieranie klapy wcale nie zalapuje tylko otwarcie szyby w sytuacji gdy klapa jest w polowie otwarta, gdzie wychodzi wiazka od klapy żeby sprawdzic po kroku kable?

MARAS - 2008-07-26, 16:17

kórcze teraz nie jestem pewien jak to było ale jak zdejmiesz boczek w bagażniku osłąniający lewy amor to powinny\a być wioązka i trzy przekaźniki ale może i za prawym tylnym amorem ....Q..a nie pamietam dawno tego nie rozbierałem...