| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Problem z centralnym zamkiem w e36 :(
siwy e-36 - 2008-07-23, 01:34 Temat postu: Problem z centralnym zamkiem w e36 :( Witam. Odrazu powiem ze szukalem na forum ale nic konkretnego niebylo a jesli bylo cos na ten temat to tylko pytanie bez odpowiedzi. A wiec jak w temacie, cos padlo w centralnym zamku a konkretnie nie dziala ani otwieranie ani zamykanie a nawet wlaczanie swiatel wewnetrznych z ori kluczyka-pilota. Jak zamykam/otwieram kluczykiem przez zamek w drzwiach lub klapie bagaznika jest ok nawt awaryjki migna ze zamknal itd a z pilota nie dziala Z poczatku myslalem ze baterie w pilocie padly ale wymienilem i dalej to samo..Moze ktos sie z tym spotkal wczesniej albo ma jakies pomysly co mogo sie stac Z gory dzieki za jakies podpowiedzi. Pozdrawiam
Grzesiek - 2008-07-23, 21:46
a programowales kluczyk ?? zaraz znajde co i jak to wkleje
siwy e-36 - 2008-07-23, 23:33
Ale po co mialbym programowac kluczyk, przeciez jest ten sam caly czas tyle ze wczesniej dzialalo otwieranie z pilota a teraz nie...A dodam jeszcze ze awaryjki migaja tylko jak sie zamyka auto a jak sie otwiera to juz nie i tak bylo juz od poczatku jak ja kupilem-moze to wina centralki..?
MrKrYH_e34 - 2008-07-24, 09:25
Wtrace sie do tewmatu ... migajace swiatla bynajmniej u mnie zawsze dzialaly tak jak piszesz czyli jak zamykalem migaly jak otwieralem to nie .,.. pozdro
siwy e-36 - 2008-07-24, 10:50
| MrKrYH_e34 napisa³/a: | | Wtrace sie do tewmatu ... migajace swiatla bynajmniej u mnie zawsze dzialaly tak jak piszesz czyli jak zamykalem migaly jak otwieralem to nie .,.. pozdro |
No wlasni a powinny migac tez przy otwieraniu auta tez.. Wiec tak mysle ze to wina centralki moze, zaczela siadac a teraz calkiem padla.. Jeszcze jakies sugestie?
MrKrYH_e34 - 2008-07-25, 09:28
Panowie jak macie e36 to zobaczcie jak to jest u was i piszcie co i jak nie wstydzcie sie ... nikt was nie wyrzuci za to po to wlasnie to forum !!
MARAS - 2008-07-26, 16:07
nic nie padło tylko skoro wyciągnąłeś baterie z pilota to na nowo go trzeba zestroić z autem...zainicjować nadajnik w kluczu...
weź drugi klucz przekręć go w stacyjce w drugie położenie czyli jak zapalą się kontrolki nie uruchamija silnika teraz przystaw klucz grotem w dół czyli w kierunku diody odbiornika podczerwieni na kratce nawiewu na desce rozdzielczej lub np. w lusterku wstecznym po stronie kierowcy przystaw tam teraz naciśnik i przytrzymaj pierwszy przycisk na kluczu tak długo aż dioda nadajnika na desce zacznie pulsować po tym w czasie nie dłuższym niż 15min odpal auto nie wyłaczając zapłonu jeżeli posiadasz wiecej nadajników (kluczy) podczerwieni do auta to należy powtórzyć inicjalizację każdego z nadajników... i gotowe. a po zamknięciu czy otwarciu z przycisku niekoniecznie mrugaja kierunki chyba że tak zaprogramujesz...
siwy e-36 - 2008-07-26, 17:55 Temat postu: Problem rozwiazany...ale...
| MARAS napisa³/a: | nic nie padÅ‚o tylko skoro wyciÄ…gnÄ…Å‚eÅ› baterie z pilota to na nowo go trzeba zestroić z autem...zainicjować nadajnik w kluczu...
weź drugi klucz przekręć go w stacyjce w drugie położenie czyli jak zapalą się kontrolki nie uruchamija silnika teraz przystaw klucz grotem w dół czyli w kierunku diody odbiornika podczerwieni na kratce nawiewu na desce rozdzielczej lub np. w lusterku wstecznym po stronie kierowcy przystaw tam teraz naciśnik i przytrzymaj pierwszy przycisk na kluczu tak długo aż dioda nadajnika na desce zacznie pulsować po tym w czasie nie dłuższym niż 15min odpal auto nie wyłaczając zapłonu jeżeli posiadasz wiecej nadajników (kluczy) podczerwieni do auta to należy powtórzyć inicjalizację każdego z nadajników... i gotowe. a po zamknięciu czy otwarciu z przycisku niekoniecznie mrugaja kierunki chyba że tak zaprogramujesz... |
Wlasnie probowalem Twoja metode ale nie dziala wiec to cos innego musialo sie stac...sam juz niewiem, mysle ze pierwszej kolejnosci wymienie modul o centralnego zamka.
[ Dodano: 2008-08-04, 00:07 ]
| MARAS napisa³/a: | nic nie padÅ‚o tylko skoro wyciÄ…gnÄ…Å‚eÅ› baterie z pilota to na nowo go trzeba zestroić z autem...zainicjować nadajnik w kluczu...
weź drugi klucz przekręć go w stacyjce w drugie położenie czyli jak zapalą się kontrolki nie uruchamija silnika teraz przystaw klucz grotem w dół czyli w kierunku diody odbiornika podczerwieni na kratce nawiewu na desce rozdzielczej lub np. w lusterku wstecznym po stronie kierowcy przystaw tam teraz naciśnik i przytrzymaj pierwszy przycisk na kluczu tak długo aż dioda nadajnika na desce zacznie pulsować po tym w czasie nie dłuższym niż 15min odpal auto nie wyłaczając zapłonu jeżeli posiadasz wiecej nadajników (kluczy) podczerwieni do auta to należy powtórzyć inicjalizację każdego z nadajników... i gotowe. a po zamknięciu czy otwarciu z przycisku niekoniecznie mrugaja kierunki chyba że tak zaprogramujesz... |
A wiec znalazlem te instrukcje programujace kluczyk na stronie bmw-klub(a ta powyzej niezadzialala byc moze dlatego ze ja mam usiebie kluczyk radiowy a nie na podczerwien..) ale mimo to udalo mi sie go pomyslnie zaprogramowac. Ale mam jeszcze jedno pytanie ad swiatel awaryjnych ktore powinny migac przy zamykaniu jak i przy otwieraniu. Problem w tym ze u mnie migaja tylko przy zamykaniu a przy otwieraniu juz nie??Co to moze byc??Mial ktos taki problem? Kolega tutaj wyzej pisal ze jakos sie to programuje..?Ale pytanie jak to sie robi???Dzieki za podpowiedzi i pozdrawiam.
|
|