| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Wolne obroty kolejny raz...E30m20b25
far77 - 2008-07-23, 19:53 Temat postu: Wolne obroty kolejny raz...E30m20b25 Poruszam temat ponownie odnośnie wolnych obrotów,w aucie zostały ustawione zaworki 0,25mm,nowe świece NGK,kopułka+palec BREMI,kable zapłonowe bez zadnych przebic czy peknięć,nowa guma łączaca kolektor i przepływomierz,wszystkie przewody szczelne czyli wszystko co było mówione na forum,mimo tego wolne obroty mają tzw przeplatanie,chwilowe szarpniecia silnika,nie falują tylko takie telepniecia silnikiem co jest mocno wyczuwalne w aucie,przy nagły dodaniu gazu jest chwilka zawachania i dopiero wkręca sie w obroty,auto zapala na zimno z dotyku,naciepło tez bez problemów,moc rozwija równomiernie,spalanie w normie.Na dniach zmienie jeszcze filtr paliwa dla spokoju,co mozna jeszcze sprawdzić ??
Mauser - 2008-07-23, 20:45
mały wężyk co wchodzi od spodu gumy tej od dolotu - często jest kiepski, aj na wszelki wypadek każdą rurke, przewód który "wchodził" do dolotu smarowałem silikonem porządnie ( od serwa, silniczka krokowego, ta od spodu gumy. . . )
Kable - podmień z kimś innym żeby być na 100% pewnym.
Silnik - wałek jest OK, sprężanie sprawdzone ?
far77 - 2008-07-24, 18:13
Silnik OK,głowica cała robiona rok temu nowy wałek+dzwigienki,szczelnosć przewodów przy kolektorze ssącym sprawdzona,kabli nie podmienialem,ale napewno nie maja przebic.
tigre0070 - 2008-07-24, 18:48
| far77 napisa³/a: | co mozna jeszcze sprawdzić | krokowiec....
Norbi - 2008-07-24, 21:28
MIalem identyczne objawy i od 4 godzin banan na twarzy, wymieniony czujnik polozenia walka rozrzadu. Moja mulila troche, i spalanie wieksze. Podepnij ja pod kompa.
Mauser - 2008-07-25, 05:37
wału korbowego chyba
MARAS - 2008-07-26, 16:20
jeżeli ma zawachania po wdepnieciu w podłogę to pompa paliwa umiera....przy uszkodzonym czujniku położenia wału korbowego lub źle zamontowanym nawet by nie odpalił
|
|