| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Nie chce palic ???
boss881123 - 2008-08-05, 17:39 Temat postu: Nie chce palic ??? Witam wczoraj kupilem e28 2.0 na wtrysku i zapalila od razu tylko nie chciala wkrecac sie zabardzo na obroty <jakby opozniona> podjechalem z 10km i zgasla auto szarpalo jak jechalem i strzelalo gazem teraz jak zgaslo to jak chcem odpalic za zalapie i od razu gasnie co moze byc POMOZCIE !
ps.auto chodzi tylko na gazie
tigre0070 - 2008-08-05, 17:57
moja też tak ma , dlatego odpala się na benzynie.
pompa paliwa? sprawdź czy jest iskra , przepływkę sprawdź i w ogóle napisz co już sprawdziłeś...
MARAS - 2008-08-05, 23:21
Przepływka się zacina albo wogóle już od strzałów gazu umarła... dlatego się nie wkręca bo się klpaka nie uchyla zdejmij gumę i zobacz czy ona wogóle działa, co do benzynki to po przekręceniu stacyjki i zapaleniu się kontrolek słychać na moment pompę czy głucha cisza, tak z doświadczenia wiem jak auto ma gaz to pompę paliwa zajechaną albo na wykończeniu od jeżdżenia na rezerwie w baku.... zdejmij wężyk paliwowy z listwy zasilania wtrysków Uwaga powinno siknąć ostro - ciśnienie na listwie wtrysków wiec zrób to przez szmatę bo łatwo pozalewać wokół wszystko wachą łąćznie ze sobą i włóż do butelki, wyjmij przekażnik pompy paliwa zmostkuj wejścia powinno polecieć paliwo jęzlei leci wacha po zmostkowaniu to może być padniety regulator ciśnienia paliwa albo wtryski sie nie otwieraja...
boss881123 - 2008-08-05, 23:58
ze na paliwie nie chodzi to wiem ze pompka paliwowa tylko czemu nie chce palic ? bede kombinowal przeplywke nowa i wtedy zoabcze co i jak a moze ktos ma jakies jeszcze nowe pomysly
Ps. a czy bez przeplywki nie powinna palic???
kafarek - 2008-08-06, 00:23
Bez przepływki powinna hulać.. Tylko, że na benie.. Mixer LPG (zakładam, że nie masz BLOS'a) jest montowany do przepływki, jak chcesz zatem sprawdzić go bez? To o czym MARAS pisze nie świadcz o tym, że jak odepniesz to będzie git.. W układzie dolotowym jest przeszkoda - klapka przepływki.
boss881123 - 2008-08-06, 17:26
aha dzis bede patrzyl przeplywki i dam znac
[ Dodano: 2008-08-07, 20:27 ]
przeplywka nie chodzi kupilem dzis uzywke czekam az przyjdzie jak zaloze dam znac
[ Dodano: 2008-08-13, 17:51 ]
kupilem przeplywke samochod odpalil ale chodzi nie rowno i nie da rady sie wkrecac POMOZCIE
|
|