| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [e30] Wygaszasznie podswietlenia kabiny z opóźnieniem.
turek63 - 2008-08-06, 14:05 Temat postu: [e30] Wygaszasznie podswietlenia kabiny z opóźnieniem. witam mam problem mianowicie dowiedzialem sie ze w e30 bylo montowane oswielenie kabiny ktore po zamknieciu nie wygasało od razu tylko po pewnym czasie takl jak jest to w nowych autach. doszedelm do tego ze odpowiedzialny za to byl jakis przekaznik prawdopodobnie znajudujacy sie kolo centralki zamka tak wiec ktoregos razu rozbierajac autko sprawdzielm i okazalo sie ze mam ten przekaznik wpiety ale zadnego opóznienia nie ma po zamknieciu drzwi wie ktos moze od czego dokladnie jest ten przekaznik i jak to powinno byc poprawnie podlaczone zeby wszystko zagralo pozdrawiam i czekam na odpowiedzi
jesli temat byl to niestety nie znalazlem go
RoboCop - 2008-08-06, 15:48
Nie wiem czy to było w oryginale, ja to miałem ale wydaje mi się, że w Niemczech to ktoś dokładał...
Artur C. - 2008-08-06, 18:50
Mam gniazdo pod ten przekaźnik w oryginale lecz ociągam się z zakupem bo około 150 zeta bedzie kosztował.
flash - 2008-08-06, 23:24
proponuje zakup "przekaznika modulu" z poloneza, koszt okolo 17zl. do prawidlowego dzialania potrzeba:
- sygnal otwarcia drzwi (z krancowki , wyzwalanie masa)
- +12 staly
- +12 po stacyjce (zeby wygasil natychmiast po przekreceniu zaplonu
- masa ( w niektorych wersjach nie byla potrzebna)
- kabel do lampki
jesli chcecie bardziej bajerancko - np tak jak jest w e36 - z plynnym wygaszaniem - to na allegro sa sciemniacze za dwadziescia pare zlotych.
Max - 2008-08-11, 00:24
turek63, przejżyj ten temat. Może coś Ci pomoże .
|
|