BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Wszelkie porady mile widziane :)

Gen - 2008-08-13, 22:41
Temat postu: Wszelkie porady mile widziane :)
Witam wszystkich,

Od dłuższego czasu obserwuje wasze forum które de facto polecił mi Smasher :beer: , gdyż chciałem sobie sprawić prezencik na lipcowe urodziny - BMW 318i coupe z 1993 r. który potocznie nazywacie "kebab".

... i tak sie stało...

Otóż umieszczam ten post z bardzo prostego powodu - jako to jest moje pierwsze BMW chciałbym sie dowiedzieć czego moge sie spodziewać od tego samochodu, chodzi mi nie tylko o te pozytywne kwestie ale też cokolwiek na co moge sie naktknąć podczas rutynowej jazdy, przeglądach i szeroko rozumianej eksploatacji. :]

Oprócz małego wycieku oleju pod silnikiem, tapicerki w drzwiach, wymiany przedniego lewego reflektora przeciwmgielnego,wymiany przekaźnika (szyberadachu) oraz zaszycia dwóch dziur w tylnej kanapie... aha i jeszcze najprawdopodobniej przepalony tłumik :) - ale to chyba moja wina :P - nie ma większych zarzutów o które możnaby się przyczepić.

Aha jeszcze mam tam niskoprofilowe gumy na 17'-kach.

I tak to wygląda na ten moment. Jestem szczęśliwym posiadaczem BMW!!!!!!!!! :D

Pozdrawiam
Marcin

MrKrYH_e34 - 2008-08-15, 13:06

Widze ze jest tysiace odpowiedzi w twoim temacie wiec ja tez cos napisze :)
odp na pytanie "czego moge sie spodziewac" odp prosta Wszystkiego ;) .. uscislajac przy kapciach 17 sqpil bym sie na zawieszeniu dokladniej na ekspoloatacji swozni pewnie sie za chwile wytrzaskaja i bedzie ci przy pewnych predkosciach bilo kolo .. idac dalej .. jak bedziesz chcial palic kapica i dawac w pyte to padnie dyfer .. przy okazji jak bedziesz mial padniete wisco zagrzeje Ci sie fura i padnie chlodzenie to posypie Ci sie silnik lol pisania jest na tysiace stron .. wszystko zalezy od tego jak bedziesz jezdzil i w jakim stanie masz auto pozdrawiam :)

BIZON - 2008-08-15, 13:16

... A tak poza tym to BEEMKI się nie psują, BEEMKI mają tylko kaprysy, więc musisz ze swoją często rozmawiać... :D
MrKrYH_e34 - 2008-08-15, 16:20

aha i jeszcze jedno nigdy nie mysl ze nie masz w aucie nic do zrobienia !! ZAWSZE JEST COS DO ZROBIENIA !! ( madrosc ta nabylem po swoich przejsciach z autem nie koniecznie Ty tez tak bedziesz mial) pozdro
Rafał - 2008-08-25, 22:39

BMW 318i coupe z 1993

jak wsiadziesz do auta i przez otwarte okno zamkniesz drzwi kluczykiem a potem wsadzisz go do stacyjki nie bedzie ci dzalal rozrusznik :)

gratuluje nabytku, e36 to proste auto i nie powinno sprawiac zbyt duzo problemow
jednak w 15 letnim samochodzie "piardnąć" moze wszystko i musisz sie z tym liczyc

obserwuj samochód i uzywaj przycisku "szukaj" na naszym forum a poradzisz sobie z kazdym problemem

pozdro

Gen - 2008-08-26, 13:16

RafaÅ‚ napisa³/a:
BMW 318i coupe z 1993

jak wsiadziesz do auta i przez otwarte okno zamkniesz drzwi kluczykiem a potem wsadzisz go do stacyjki nie bedzie ci dzalal rozrusznik :)

:lol: Ciekawe :lol:

Dzieki za porady, na pewno sie przydadzÄ….
Do zobaczenia na forum :)
Pozdr.

Rafał - 2008-08-29, 23:10

co sie śmiejesz
SE sprawdz :)

pozdro

nokerman - 2008-08-30, 07:57

RafaÅ‚ napisa³/a:
jak wsiadziesz do auta i przez otwarte okno zamkniesz drzwi kluczykiem a potem wsadzisz go do stacyjki nie bedzie ci dzalal rozrusznik

:| czyżby sztuczna inteligencja/ w e30 rozrusznik nie działa tylko i wyłącznie jak otworzę bagażnik i odepnę jedną kleme :mg:

Rafał - 2008-08-30, 10:38

e noker to i tak dobrze
ja jak otworze bagaznik to sobie moge jedynie powietrze spuścić z zapasu :)
i plaka szmatką owinąć

wrona - 2008-08-30, 13:27

RafaÅ‚ napisa³/a:
e noker to i tak dobrze
ja jak otworze bagaznik to sobie moge jedynie powietrze spuścić z zapasu :)
i plaka szmatką owinąć

hahahahah zeby spuscic powietrze z zapasu to musisz pod samochod wejsc a nie do bagaznika :mg: :mg: :mg: :mg:

Rafał - 2008-08-30, 21:00

a tu sie mylisz dostep do "wentyla" jest z bagaznika jest specjalna dziurka :)

http://www.realoem.com/bm...117&hg=71&fg=05

Yakuzatti - 2008-08-30, 21:04

e36 to magiczny samochód, nawet inżynierzy nie znali takich sztuczek :mg: