BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

MotorSport - Track Day Ułęż/Ryki 31/08

Squad - 2008-08-19, 22:15
Temat postu: Track Day Ułęż/Ryki 31/08
Sprawa wyglada nastepująco. Dziś na rally sprincie gadałem z gościem z Octavia klubu że chcieli zorganizować track day jak powyżej. Nie zebrała się odpowiednia ilość chętnych i będą musieli odwołać imprezę, chyba że dozbiera się zawodników. Aktualnie mają ok. 15 chetnych, a musi być minimum 30. Koszt ok 150zł od auta i także upalania jest cały dzień. Powiedziałem mu że napiszę info tutaj. Niech się zgłaszają ewentualni chętni i jeżeli będzie ok 15 zawodników tutaj to uderzę do niego żeby się zalogował i żeby dalej prowadził sprawę, nie chcę być pośrednikiem. Więc wpisywać się. Pozdrawiam,
Tymon - 2008-08-19, 22:18

Ja na 100% :!:
Czytałem na forum Octy, ale zainteresowanie tam umarło :(

Pozdrawiam

LUKAS - 2008-08-20, 06:55

Jakiś plan imprezy? Co dokładnie będzie się tam działo...
Czywiadomo jakie i ile bedzie przejazdów?

Marcin - 2008-08-20, 07:45

JESTEM WSTEPNIE ZAINTERESOWANY ale podobnie jak Lukas tez chce znac wiecej szczegolow.
Squad - 2008-08-20, 08:48

Ok, to ja uderzę do tego człowieka z OCP żeby się tutaj zalogował i wszystko napisał. A jak narazie skopiowałem to z tego forum:

Joł Niggers

Aby corocznej tradycji stało się zadość czas zorganizować jakiś wyjazd na tor/lotnisko

Proponuję zabrać się jak w zeszłym roku z Howardem i http://www.centrumszkoleniarajdowego.pl/ na lotnisko Ułęż - uprzedzam uwagi - Ryśka nie będzie

Cytat:
SAMOCHODOWY RAJD SZKOLENIOWY połączy w sobie dwa elementy - szkolenie z techniki jazdy i zawody.
Zawodnicy przed startem otrzymają konspekty dotyczące ustawienia, konfiguracji i sposobu jazdy prób szybkościowych. Podczas szkolenia uczestnicy dowiedzą sie jak prawidłowo pokonać trasę - gdzie hamować , jak skręcać , w którym momencie dodawać gazu , aby jak najbezpieczniej i najszybciej pokonać trasę.

Drugą częścią szkolenia będzie przejazd zapoznawczy (kilka okrążeń).

Z uwagi na bezpieczeństwo uczestników konfiguracja ustawień zakrętów w zakresie 60 - 160 km/h. Do przejechania w sumie ponad 20 km szybkościowych.

Jeżeli startujący będą chcieli porównać osiągi swoich samochodów , to po zawodach udostępnimy długą prostą trasę - 240km/h gwarantowane (jeżeli auto da radę) nawet w układzie porównawczym 1/4 mili w wersji tradycyjnej.

WYPOSAŻENIE OBOWIĄZKOWE:
OC,NW, aktualny przegląd techniczny, gaśnica, apteczka, trójkąt, kaski ochronne dla załogi (motoryzacyjne)

Jezeli uda się zebrać 30 aut koszt dla jednego auta wyniesie 150zł

Zasady ogólne takie same jak w zeszłym roku:
- dojazd i wyżywienie we własnym zakresie: polecamy kiełbasę w ilościach umiarkowanych, większe ilości staja w gardle, na grillowanie mięsa nie za bardzo jest czas

Marcin - 2008-08-20, 09:28

OK jezeli tylko do tego czasu nie urzodzi mi sie syn (Kasia ma termin na 4 wrzesnia) to jade.

Marcin - PORSCHE 944

Tymon - 2008-08-20, 12:31

Squad, rozmawiałem z Kolegą z OCP Misiek i nie ma szans na to, żeby impreza wypaliła.
Za małe zainteresowanie było ;/

Squad - 2008-08-20, 12:55

Z Miśkiem Waw? dawny znajomy haha. Słuchaj wczoraj gadałem z organizatorem tego wszystkiego i on mówi zupełnie co innego, napisałem do niego, ma się tutaj zalogować i napisać wszystko w tym temacie,
misiekwaw - 2008-08-20, 13:02

Squad napisał/a:
Z Miśkiem Waw? dawny znajomy haha. Słuchaj wczoraj gadałem z organizatorem tego wszystkiego i on mówi zupełnie co innego, napisałem do niego, ma się tutaj zalogować i napisać wszystko w tym temacie,

tak, z Miskiem waw :mg: , siema :wink:

gadałes napewno z howardem :roll: ktory owszem organizuje to i udziela sie w tej szkole rajdowej czy z nimi wspolpracuje, ale chetnych zbieralem ja. Poniewaz nie uzbierałem, a do 15 sierpnia mielismy zarezerwowany termin to uznalismy ze odwolujemy impreze.
W zwiazku z tym powiadomiłem wszystkich którzy mi się zgłosili że impreza odwołana.
Zatem musisz uzbierać 30 osób od nowa :cry:
Nie mówię, że to niemożliwe, ale może nie być łatwo. w tydzien :|

pozdro :beer:

Squad - 2008-08-20, 14:38

Siemasz, słuchaj ja nikogo nie zbieram tylko puściłem dalej to info co mi mówił Howard wczoraj, on twierdzi że nie ma problemu rozegrać tą impreze właśnie 31 sierpnia, a także w innych terminach, wiec jak tylko zbiorą się chetni to on nie widzi problemu, nic ja czekam aż on się tutaj zaloguje i wypowie bo takie przekazywanie z ust do ust to na ogół nie wychodzi .
Andrzej540 - 2008-08-22, 07:40

Panowie a nie lepiej zadzwonic do Wrobla? Wystarczy 10 samochodow, koszt 200zl od samochodu, Wrobel ustawia trase, jedzie z kazdym w samochodzie o nic nie trzeba sie matrwic, chyba latwiej zebrac 10 osob niz 30, pomijam to, ze przy 30 samochodach to za wiele sie nie pojezdzi.
Squad - 2008-08-22, 09:35

Sądzę że można sobie odpuścić te Ryki. Ten człowiek co mi to mówił jakoś nie jest chetny by się tutaj zalogować i wsio ogarnąć najwidoczniej.