| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Drgania kierownicy..
Zbychu - 2004-12-11, 18:32 Temat postu: Drgania kierownicy.. Sprawa jest krótka. Jak wpadam na bruk lub drobne nierówności to drży mi kierownica i stuka mi coś jakby jakieś łożysko czy coś. Poza tym jak lekko poruszam kołem to czuję delikatne luzy i słychać stuki.
Podajcie jakąś przyczynę. Zaznaczam że sprawdzałem końcówki i drążki i są ok, wymieniłem też maglownicę( nadaremno). Poradźcie coś...
LUKAS - 2004-12-11, 19:47
Może spworzeń któryś Ci padł Najlepiej to jak pojedziesz na szarpak na jakąś stacjędiagnostyczną i tam Ci sprawdząwszystkie luzy. Za samo sprawdzenie wiele nie zażądają, z 20złpewnie. Ja raz tak zrobiłem że pojechałem ze 100zł banknotem, to facet mi darował bo mu niechciało się iść po resztę hehe
sarna1 - 2004-12-11, 20:47
na moje oko to albo maglownica albo krzyzak
Zbychu - 2004-12-11, 21:22
Maglownicę już zmieniałem. Krzyżak mam to zmienię. Ale mi to wygląda na łożysko w kolumnie czy coś. Jest tam jakieś? A może to wina stabilizatorów? Nawet jak lekko poruszam kierą to czuję takie luzy i delikatne stuki... Stawiam na krzyżak...
HyenoX M42B18 - 2004-12-11, 21:26
stukania podczas jazdy na bruku to na 100% sworznie na wahaczu,
a jaka masz pewność ze maglownica ktora wymieniles byla lepsza od tej starej
ja wymienialem maglownice i chcialem zamontowac z auta swiezo sprowadzonego z niemiec i po zamontowaniu okazalo sie ze ma luzy gorsze niz stara ktora mialem.
Tak jak napisal LUKAS, szarpak prawde ci powie , bo na oko to ... no wiesz
Anonymous - 2004-12-12, 14:56
Na stacjach diagnostycznych moga stwierdzic jedynie, czy ci za chwile odpadnie kolo, czy tez nie. Jesli chcesz dokladnie sprawdzic w czym jest problem, pojedz do serwisu zajmujacego sie zawieszeniami.
loko - 2004-12-12, 16:29
zyggy bzdury klepiesz bo akurat stacja diagnostychna jest chyba najlepszym miejscem jakie znam na sprawdzenie stanu polaczen metalowo-gumowych zawieszenia. i bez dyskusji. co do drgan to stawialbym tez na laczniki stabilizatora. to sie najczesciej wybija i na szczescie duzo nie kosztuje.
Zbychu - 2004-12-28, 21:35
No i wszystko jasne... Byłem dziś u diagnosty.
Maglownica do wymiany oraz tuleje na wachaczu...
Mam nadzieję ze to to.
sarna1 - 2004-12-28, 22:17
wstaw silentbloki od m3 - sa troche drozsze (w IC) ale niezniszczalne, magiel tez mozesz szukac od e36 - bedziesz mniej krecil kierownica ma wieksze przelozenie,
Pozdrawiam
P.S. jakbys chcial poznac numery czesci to na www.e30.de znajdziesz opis co i jak z numerami fabrycznymi.
|
|