| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [E30] Wymiana amortyzatorów i sprężyn - komplet
yoshi - 2008-08-31, 10:39 Temat postu: [E30] Wymiana amortyzatorów i sprężyn - komplet Witam.
Muszę wykonać remont zawieszenia w mojej E30 320i Touring co mi potrzeba
1. Amortyzatory przód 51mm + sprężyny
2. Amortyzatory tył + sprężyny cabrio/touring
3. Łożyska amortyzatora przód i tył
4. Okrągłą guma siedząca w gnieździe sprężyny góra dół przód
5. Gumy tylny sprężyn
6. Osłona amortyzatora plastikowa karbowana
coś jeszcze
mattim_bmw - 2008-08-31, 11:00
To zalezy na co cie jeszcze stac, bo mozna równiez łaczniki stabilizatora, gumy stbilizatorów, tuleje wachaczy, poduszki tylnych amorów te górne, tuleje wachaczy i np sworznie z przodu. Poleciłbym tobie sprawdzic co jest konieczne do wymiany a pozniej robic spis, nooo chyba ze chcesz miec miec wszytko brand new
pozdrooo
yoshi - 2008-08-31, 11:08
| mattim_bmw napisa/a: | To zalezy na co cie jeszcze stac, bo mozna równiez łaczniki stabilizatora, gumy stbilizatorów, tuleje wachaczy, poduszki tylnych amorów te górne, tuleje wachaczy i np sworznie z przodu. Poleciłbym tobie sprawdzic co jest konieczne do wymiany a pozniej robic spis, nooo chyba ze chcesz miec miec wszytko brand new
pozdrooo |
wahacze przód nowe, łączniki przód tył nowe, gumy stabilizatora przód tył nowe, jeszcze tylko gumy wahaczy tył będą teraz robione
chodzi mi tylko o amorki sprężyny i osprzęt
slawo - 2008-08-31, 11:30
nowe nakretki kup!
na swoznie i na amor!
wrona - 2008-08-31, 19:45
i wymien poduchy amorow z tylu bo padaja czesciej niz amory a i tak caly bagaznik bedziesz mial juz rozebrany
poduchy amorow polecam myle sa wzmocnione i wytrzymuja duzo dluzej nawet na duzej glebie niz standartowe np boge a i cenowo nie jest najgorzej
cichecki0511 - 2008-08-31, 20:26
Dodam jeszcze odboje amorków przednich, o ile stare nie nadają się już do użytku. I jeśli masz obniżone zawieszenie to trzeba je będzie skrócić (obciąć). Ja u siebie musiałem ściąć 3/4 z każdego (-60 obniżenia).
Rafał - 2008-08-31, 22:29
| cichecki0511 napisa/a: | | odboje amorków przednich |
to toniecznie
bo z tym jest roboty od jasnej cholery zeby tylko to wymienic
wiec warto razem z amorami
| yoshi napisa/a: | | . Łożyska amortyzatora przód i tył |
z przodu sa lozyska i nie koniecznie mususz to wymieniac
z tylu poduszki | wrona napisa/a: | | i wymien poduchy amorow z tylu bo padaja czesciej niz amory |
taj jak krzysiek pisze lepeij wymienic
| yoshi napisa/a: | 4. Okrągłą guma siedząca w gnieździe sprężyny góra dół przód
5. Gumy tylny sprężyn |
przednie czesto sa w kiepskim stanie tylne natomiast raczej mozesz zostawic
luknij jeszcze przy okazji na wieszaki tlumika jak bedziesz mial tylne lewe kolo zdjete
i wpadnij do nie kiedys to ci pokaze moja klime rozlozona w garazu
yoshi - 2008-09-01, 07:02
dzięki chłopaki za pomoc, bo zamawiam na dniach sobie H&R Kit Cup 40/40 i muszę od razu dokupić osprzęt do tego
jeszcze tylko nowy lakier i trumna ładna jak się patrzy
jackx - 2008-09-01, 14:59
yoshi, jak juz to zamów sobie lepiej 60/40 , jak założysz 40/40 to szybko bedziesz szukał przednich spręzyn -60 , tym bardziej ze masz M20
cichecki0511 - 2008-09-01, 20:23
| jackx napisa/a: | | yoshi, jak juz to zamów sobie lepiej 60/40 , jak założysz 40/40 to szybko bedziesz szukał przednich spręzyn -60 , tym bardziej ze masz M20 |
Potwierdzam Też popełniłem ten błąd i dwa razy musiałem z przodu zmieniać, a przy m20 -60 to nie jest wcale taki hardcore jak w is-ach, po mieście spokojnie można śmigać.
Grzesiek2290 - 2008-09-01, 22:57
Dobrze mieć taki ściągacz do sworznia wahacza...bo wybijając stracisz sporo sił i nerwów jak zapieczony
|
|