| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Podgrzewane fotele działa ale nie do końca
jezierek - 2008-09-02, 17:28 Temat postu: Podgrzewane fotele działa ale nie do końca Mój problem polega na tym ze jak chce załączyc podgrzewanie foteli po ok 10sekundach przycisk sam się wyłącza. Dzieje sie to z fotelem kierowcy i pasażera. Co moze byc przyczyna ?
slawo - 2008-09-02, 17:32 Temat postu: Re: Podgrzewane fotele działa ale nie do końca
| jezierek napisa³/a: | | Mój problem polega na tym ze jak chce załączyc podgrzewanie foteli po ok 10sekundach przycisk sam siÄ™ wyłącza. Dzieje sie to z fotelem kierowcy i pasażera. Co moze byc przyczyna ? |
cos sie dzieje z mata w siedzeniu...moze byc zwarcie
jezierek - 2008-09-03, 06:45
ale w obydwóch
slawo - 2008-09-03, 09:32
moze w obu....
sprawdz bezpieczniki, przewody - sprawdz pod fotelem czy cos sie nie odlaczylo czasami,tam jest kostka
jesli tam bedzie ok i jest tam prad....problem tkwi w macie grzejacej...rozbieranie fotela
Rambo - 2008-09-03, 20:44
Siemka
Zanim rozbierzesz fotele to najpierw zmierz rezystancję maty w danym siedzeniu aby się upewnić ,że to na 100% mata
Pozdro
kafarek - 2008-09-03, 21:12
A włączniki grzania dupska są na tej samej zasadzie jak w E30/E34/E32 ? Czyli włącznik razem ze sterownikiem?
biemdablju - 2008-09-03, 21:47
Yo
U mnie jest tak, że jak zlapie odpowiednia temp to przelacza sie z 3 kresek (na wlączniku) na 1
podejrzewam, że chodzi tylko o podtrzymywanie temp. może tam jest jakiś czujnik
weż poprawke na to że jest lato i może bardzo szybko sie nagrzewają te fotele może dla bezpieczenstwa po przekroczeniu pewnej temp grzanie wylacza sie automatycznie
jakby nie patrzyl trzeba to sprawdzić
pozdro
jezierek - 2008-09-03, 22:54
raczej temperatura nie ma nic do gadania bo chciałem włączyc jak miałem jechac do domu ok 22 i było dosc chłodno na zewnątrz skoro jest jakas kostka pod fotelem to będe musiał sprawdzic czy jest tam jakies napięcie. Ale z jednej strony cos jest nie tak skoro zaraz po właczeniu ogrzewania ono sie po prostu wyłacza
OBC nic nie pokazuje
waski - 2008-09-12, 13:29
podepnę się pod temat żeby nowego nie zakładać wkładam do swojej e30 fotele z e36 coupe sportsize które są podgrzewane i teraz mam pytanie do was co mi jest potrzebne aby podpiąć to podgrzewanie foteli
jaqub - 2008-09-12, 14:11
| waski napisa³/a: | | teraz mam pytanie do was co mi jest potrzebne aby podpiąć to podgrzewanie foteli |
najlepiej cala wiazka z wlacznikami... wtedy podpinasz jakiegos grubego + (ja sie podlaczylem pod zapalniczke i jeszcze masa.... i tyla........
waski - 2008-09-12, 15:15
a nie jest do tego potrzebny jeszcze jakiś przekaźnik
ma możne ktoś schemat jak zrobić instalacje pod te fotele
jezierek - 2008-09-12, 17:13
| jaqub napisa³/a: | | podpinasz jakiegos grubego + (ja sie podlaczylem pod zapalniczke i jeszcze masa.... i tyla........ |
no dobra a jak to jest z czujnikami ? jesli juz fotele sie nagrzejÄ… odpowiednio (podobno automatycznie zmienia sie na nizsze ogrzewanie)
jaqub - 2008-09-12, 23:36
| waski napisa³/a: | a nie jest do tego potrzebny jeszcze jakiÅ› przekaźnik
ma możne ktoś schemat jak zrobić instalacje pod te fotele |
ja dostalem ORI wiazke... bylo w ciul kabelkow (bo podlaczenie grzania + co zapomnialem wczesniej podlacznie podswietlenia przyciskow ktore podlaczylem pod podswietlenie przyciskow od podnoszenia szyb) i wiekszosc kabelkow ( + z + a masa z masa ) schodzily sie w takie kostki zlaczeniowe ze w sumie podlaczalo sie tylko + do + i mase do masy (bo w kazdym fotelu sa dwie maty a fotele sa dwa)... nie bylo zadnych dodatkowych przekaznikow... pod fotelem sa jakies wynalazki do ktorych podlacza sie kostki z zasilaniem...
| jezierek napisa³/a: | | no dobra a jak to jest z czujnikami ? jesli juz fotele sie nagrzejÄ… odpowiednio (podobno automatycznie zmienia sie na nizsze ogrzewanie) |
sa na pewno te czujniki bo jak zaczyna palic d_pe to sie przelacza na 1 kreske... ale na 99% sa one w fotelach bo jak pisalem wyzej w wiazce nie ma nic poza masa kabli...
|
|