BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - spada z obrotow 1,8 m40

Anonymous - 2004-12-12, 21:28
Temat postu: spada z obrotow 1,8 m40
witam ponownie. moja beemka po wymianie dolu od silnika(wal korbowy z panewkami z korbowodami i tlokami) oraz linki od gazu chodzi tak sobie. ogolnie silnk chodzi dobrze tj. chodzi cicho itp niestety jak sie rogrzeje i wlacze luz to obroty mi spadaja z 700 na 500, 580. silnik wiadomo jak wtedy wydaje dzwieki takei ajkby mialby sie zadusic. aha jak dosdam gazu to obroty wracaja do normy. podejzewam linke od gazu bo kupilem uzywana razem z calym dolem od silniak 1,8 m40. no i co do objawow(wedlug mnie linki) to np wolno spadajaco obroty( tak jakby sie linka wieszala) np jade na jedynce po czym wrzucam luz to obroty czasem stoja an 1500 dodam lekko gaz i obrotu spadaja do 700 :wink:

ps
ogolnei w kabinie mam teraz glosniej(ala jakbym mial tlumik sportowy) jak jada na wysokich orotach to pasazerowie siedzacy z tylu mowia ze czuja jakies drgania pod podloga. obstaiwam tlumik wypalony albo ogolnie uklad wydechowy. np tlumik wypalony albo nie dokrecone podzespoly

Zbychu - 2004-12-12, 23:32

Podejrzewasz linkę? To ją wymień. Potem będziemy szukać dalej...
sarna1 - 2004-12-13, 00:43

jak podejrzewasz linke to ja odczep i poruszaj samym uchwytem przy przepustnicy bedziesz wiedzial czy to linka
MARAS - 2004-12-14, 12:42

a ja sadzę że coś nie tak z czujnikiem położenia przepustnicy albo lużna wtyczka albo źle wyregulowany można to sprawdzić mierząc opór na stykach.... poszukam to opisze dokładnie do których zacisków podłaczyć ( niestety pamięć zawodzi) :)