| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - Wycena kombiaka e30
grzesiek660 - 2008-09-16, 17:39 Temat postu: Wycena kombiaka e30 Prosze o wycene mojego kombiaka. Zalezy mi na szybkiej sprzedaży a dalem cene 6500. Kombiak jest naprawde fajny i wydaje mi sie ze to nie jest duzo ale mimo to prawie zadnego odzewu...Nie wiem czy nie sezon czy jak...Prosze o wasze zdanie na ten temat
http://otomoto.pl/index.p...how&id=C6150644 link do ogloszenia
kafarek - 2008-09-16, 17:48
duży silnik 2500 i brak LPG. Tylko pasjonata Ci go kupi.
Gdybym był na kupnie (kupiłem touringa miesiąc temu), to pewno bym się zainteresował, bo wygląda na zadbaną sztukę i jest dopasiony...
Grucha Jr - 2008-09-16, 17:51
No kombiak ładny... Mi się wydaje mi się że nie potrzebnie dodałeś że możesz się zamienić na coś tańszego a juz wogóle nie potrzebnie że na "E30 318 m10 NAJLEPIEJ Z GAZEM"! Od razu nasuwa się pytanie po co chce się zamienić na inne BMW? Czyżby z tym coś było nie tak?? No i zamiana na tańsze auto może sugerować że na to nie było Cię stać, więc pewnie nie robiłeś napraw na czas a teraz jak się coś sypie to chcesz się pozbyć...
Powodzenia w sprzedaży
Cypisek - 2008-09-16, 18:56
Naprawdę wygląda na fajne auto, czasem na alledrogo krzyczą dużo większe pieniądze za jakieś paździerze. Sezon na auta jest chyba na wiosnę... tak mi się przynajmniej wydaje.
korzuch - 2008-09-16, 19:14
kupie za 6499 babka wzieła rynte i wiecej niema
G-R-Z-E-Åš - 2008-09-16, 23:02
Kolego myślę że dobrą cenę dałeś za tego ślicznego touringa a nie wiem czasem czy nie za mało bo stan jego jest naprawdę bardzo dobry
Kruczek - 2008-09-17, 09:17
jeśli wszystko tak jak piszesz i jest to ori 2,5 to cena jak najbardziej słuszna, niestety tak jak napisał kafarek musi się trafić ktoś kto wie czego szuka.
Kolega sprzedawał 325 i przez dwa tygodnie nie było żadnego telefonu, później zadzwonił jeden gość przyjechali na następny dzień i odjechali...
Polskie realia heh
Belisama - 2008-09-17, 09:31
Według katalogu info expert czyli średnich cen rynkowych wartośc to jakieś 3500-4000 tysiące więc chyba nie możesz liczyc na przypadkowych kupujących
bono20002 - 2008-09-17, 09:47
grzesiek, ty sie o cene pytasz??...a za ile poprzedniego kombiaka puściłes???
na moje oko...nie za mało (względem poprzednika )
Opto - 2008-09-17, 10:02
sezon na auta a jest cos takiego ja swoją poprzednią sprzedałem za 3500 pln i to w dwa dni od wystawienia ogloszenia, jeden telefon i poszla. Po prostu musisz trafić kogoś kto wie czego szuka i jest zdecydowany wlasnie na to POWODZENIA!!
P.S. Piekna jest gdybym juz nie kupil to .............;)
Belisama - 2008-09-17, 13:00
Jest tki czas kiedy samochody nie chodzą np. od stycznia do marca mniej więcej jest martwy okres mało samochodów i mało chętnych, ale i tak wszystko zależy od farta
Długi85 - 2008-09-17, 18:12
Fajny ten kombiaczek, ja ost przeklinam ze mam sedana, potrzebuje troche wiecej przestrzeni, a mam m10 z gazem
http://bmw-e30.pl/viewtop...der=asc&start=0
Dixi - 2008-09-17, 18:53
Ja mam akurat zbędnego fiata seicento 2004r, może i bym się wymienił
Marcin323 - 2008-09-17, 19:58
| bono20002 napisa³/a: | grzesiek, ty sie o cene pytasz??...a za ile poprzedniego kombiaka puÅ›ciÅ‚es???
na moje oko...nie za mało (względem poprzednika ) |
Z tego co slyszalem poszedl chyba za 11 tysi
I nie stal tak dlugo
Cena jest ok tylko dziwnie to wyglada bo najpierw chciałes za niego 10 ktos moze podejzewac ze cos jest kombinowane
Pawel735 - 2008-09-17, 20:38
słuchaj powiem tak.
E30 jest starym autem.Ktoś kto ma 6.5 tys na zakup jakiegoś tam auta nie kupi raczej e30 - bedzie sie skłaniać ku czemuś nowszemu i pewnie osoba szukajaca samochdu za 6.5 tysia predzej skusi sie na golfa 3 niz na 2.5 litrowe BMW.Jest to grupa ludzi którzy szukaja auta taniego w eksploatacji a 2.5 ze wzgledu na swoja pojemnosc z pewnoscia do takich nie nalezy.To musi być ktoś kto ma 6.5 tysia na zakup właśnie E30 a nie innego auta, czyli ktoś kto szuka tego modelu.Żeby nie być gołosłownym przytoczę przykład kiedy ja sprzedawałem swojego kombiaka.Miałem kilka telefonów za autem w przeciagu półtora tygodnia ale w sumie nikt nie przyjechał go obejrzeć.Pewnego dnia umówili się ze mną chłopaki z tego forum.Przyjechali, obejrzeli, kupili i z tego co mi wiadomo sa zadowoleni do dziś.Co śmieszme, po sprzedaży auta tuż na następny dzień ludzie rozdzwonili się jak szaleni - miałem chyba z 10-15 telefonów w ciągu 2 dni.Przykład ten potwierdza to, że na e30 musi byc ktoś kto chce e30.
Za tą cene sprzedasz to auto jeśli jest w takim stanie jak piszesz, to jest kwestia czasu bo wydaje mi sie ze cena jest jak najbardziej uczciwa.Dzisiaj naprawdę nie jest łatwo kupić ładne e30 z uwagi na to, że lata świetności te auta mają już dawno za sobą.
bono20002 - 2008-09-18, 09:29
| marcin325 napisa³/a: | | bono20002 napisa³/a: | grzesiek, ty sie o cene pytasz??...a za ile poprzedniego kombiaka puÅ›ciÅ‚es???
na moje oko...nie za mało (względem poprzednika ) |
Z tego co slyszalem poszedl chyba za 11 tysi
I nie stal tak dlugo
Cena jest ok tylko dziwnie to wyglada bo najpierw chciałes za niego 10 ktos moze podejzewac ze cos jest kombinowane |
wiem wiem za ile poszedł...tylko chciałem mu przypomnieć
| Cytat: | | jest tki czas kiedy samochody nie chodzą np. od stycznia do marca mniej więcej jest martwy okres mało samochodów i mało chętnych, ale i tak wszystko zależy od farta |
Jednak coś w tym jest że kobiety i motoryzacja (nie ubliżajac Ci )
Jeśli chodzi o sezonowośc.. w sumie to nie istnieje coś takiego...to nei zbieranie kartofli, czy żniwa
ludzie auta kupują wtedy kiedy im są potrzebne.... przykładowo..młodzieniaszki zazwyczaj kupują auta..na wiosnę bądź..jesień....czyli spokojnie wypasione e30tki mozna wystawiać po nowym roku dlaczego? wiecie, wiosna lato, panienki lans itp pół roku sie pracuje odkłada a na wiossnę kupuje.. tak samo na jesień...w wakacje mozna zarobić....itd itp
Ludzie bardziej ustatkowani, mając tu na myśli rodziny, starszych itd...napewno nie bedą kupowali aut na ...lato... czyli przykłądowo czerwiec lipiec sierpień.... odpada..czemu?? sezon wakacyjny... wypoczynek wczasy.... swoje, dzieci...a później jeszcze szkoła .
itd itd itd.
|
|