| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Problem z ogrzewaniem m20b25
Linek - 2008-09-24, 21:09 Temat postu: Problem z ogrzewaniem m20b25 1)
panowie problem tego typu ze, jak jade szybciej to dmucha zimne powietrze, jak puszcze go na luzie przez chwile znow cieple, jak sie rozpedze znow zimne i tak ciagle, uklad odpowietrzany milion razy z temperatura nic sie nie dzieje a mimo to ciagle to samo. gdzie szukac problemu?
2)jak nie mam wlaczonej klimy masakrycznie szybko paruja mi wszystkie szyby nawiew nawet na maxa nic nie daje, czy tak musi byc?
3)nie chce autko palic na benzynie, zmienialem przeplywke nic sie nie zmienilo, pompka paliwo pompuje tyle wiem, czasami jak sie nagrzeje to zalapie na benzynie i chodzi dobrze wiec raczej pompka i wtryski odpadaja, slyszalem ze to mogly byc jakies czujniki czy cos ale nie wiem gdzie tego szukac
gatun0 - 2008-09-24, 21:37
1) mała wydajność pompy wody ( czasami tak się daża jak się zakłada tanie zamienniki )
lub zamulona nagrzewnica
2) podejżewał bym filtr kabiny
3) czujnik odpowiedzialny za dawkÄ™ paliwa znajduje siÄ™ w okolicy termostatu ( niebieski )
MARAS - 2008-09-25, 00:32
| gatun0 napisa³/a: | 1) maÅ‚a wydajność pompy wody ( czasami tak siÄ™ daża jak siÄ™ zakÅ‚ada tanie zamienniki )
lub zamulona nagrzewnica) |
albo zamienione przewody wchodzacy z wychodzącym do nagrzewnicy na przegrodzie czołowej w komorze silnika.
| gatun0 napisa³/a: | | 2) podejżewaÅ‚ bym filtr kabiny) |
filtr kabinnowy zasyfiony lub zapchane odpływy wody w dolnej części obudowy nagrzewnicy te które wchodzą do tunelu nad skrzynią biegów...
3. kliknij u góry na zaznaczone na czerwono szukaj...
|
|