| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Fotele RECARO, problem z regulacjÄ…, prowadzenie linki [e30]
pocisk997 - 2008-09-29, 12:57 Temat postu: Fotele RECARO, problem z regulacjÄ…, prowadzenie linki [e30] WItam wszystkich!
Moj problem polega na tym, że:
Posiadam fotele RECARO (nie sport sitze) w e30 coupe, i nie dziala pochylanie oparć.
Rozebralem fotel i okazalo sie ze są tam linki, ktore są odpowiedzialne za pochylanie oparcia aby pasażer mógl wejsc do tylu, ale byly tak luzne ze bez problemu je wyciągnelem z fotela.
Moje pytanie brzmi, jak ta linka powinna iść zeby to dzialalo? Na dzwigience juz w srodku fotela jest koleczko i wydaje mi sie ze linka powinna isc od dołu fotela (mały dzyndzelek) do dzwigienki w oparciu i wracac z powrotem na dół, ale jest tam tak slaby dostep ze ciezko mi ocenic czy mam racje. Bardzo prosze kogos kto wie jak te linki tam poprowadzic i zaczepic, zeby to dzialalo o pomoc, bo skonczyly mi sie pomysly. Dzieki wielkie za wszelkie porady.
MARAS - 2008-09-29, 15:28
Nie wiem które posiadasz fotele bo połowa ludzi myli sportsitze z recaro
sportsitze
http://bmwfans.info/origi...52/ill-52_1895/
Recaro
http://bmwfans.info/origi...52/ill-52_0247/
tomcat944 - 2008-09-29, 15:55
hej,
Maras te, ktore pokazales jako sportsitze to sa zwykle fotele....
pozdrawiam, T.
Kruczek - 2008-09-29, 18:20
w jakim stopniu rozebrałeś fotel ? zrobiłbym fotkę jak to wygląda od środka, ale przecież tylnego poszycia nie da się zdjąć.
MARAS - 2008-09-29, 20:49
| tomcat944 napisa³/a: | hej,
Maras te, ktore pokazales jako sportsitze to sa zwykle fotele....
pozdrawiam, T. |
Po pierwsze ten rysunek nie posiada tylko regulacji podudzia niestety rysunki sa niedokłądne w realomie są jeszcze gorsze...ale nie celem było pokazanie budowy fotela...
Po drugie budowa wewnątrz fotela zwykłego i sportsize zbliżona a chodziło mi o pokazanie układu linek do łamania fotela bo w obu są identyczne wiec.... o co ci chodzi?
pocisk997 - 2008-09-30, 01:50
Dzieki Panowie za pomoc, juz to zrobilem, tam idzie jedna linka od dołu, po dzwigienke, z niej do drugiej dzwigienki i na sam koniec znow na dół na druga strone:)
Mam fotele RECARO.
DZX za pomoc!
MARAS - 2008-09-30, 19:26
| pocisk997 napisa³/a: | | Mam fotele RECARO! |
Pogratulować, mnie zawsze trafiały się tylko sportsitze...
|
|