| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - xenony w e34
magik0123 - 2008-10-09, 07:27 Temat postu: xenony w e34 Mam kilka pytan co do xenonow jak najlepiej je zamontowac w bmw e34 czy nie beda mi kolidowac zarniki z lampami black hella i czy czeba cos przerabiac w lampie ktos mi mowil ze ta blaszke w lampie musze przerobic serdeczne dzieki za odpowiedzi... pozdrawiam
wrona - 2008-10-09, 10:55
problem który opisujesz wystąpiłby tylko i wyłącznie w lampach drogowych (długich) ale montaż żarników w tych lamach trochę mija sie z celem ( zanim żarnik nabierze odpowiedniej temperatury pracy często już będziesz go wygaszał a to bardzo niekorzystnie wpływa na jego żywotność ) montuj do świateł mijania, żadnych problemów miał nie będziesz.
pozdro
ANDRU - 2008-10-11, 21:48
Z uwagi iz nikt nie mowi tu o wymianie soczewek przypominam tylko iz zakladanie zarnikow xenon (nie pisze tu o szajsie typu H1,H3,H...) jest zabronione pod kara "utraty zycia" .Nie mam innego porownania bo wkladanie zarnika w oryginalna soczewke np H1 to kazde inne przewinienie przy tym to pikus
wrona - 2008-10-11, 22:33
| ANDRU napisa³/a: | Z uwagi iz nikt nie mowi tu o wymianie soczewek przypominam tylko iz zakladanie zarnikow xenon (nie pisze tu o szajsie typu H1,H3,H...) jest zabronione pod kara "utraty zycia" .Nie mam innego porownania bo wkladanie zarnika w oryginalna soczewke np H1 to kazde inne przewinienie przy tym to pikus |
a napisz kolego co konkretnie masz na myśli... bo choć w lampach różnorakich siedzę głęboko to nie kumam o co ci biega w tym momencie.
pozdro
Yabi - 2008-10-12, 09:49
magik0123, Obejrzyj sobie ten filmik to sie dowiesz o co chodzi http://www.auto-swiat.pl/...liwosci,Id-334/
maciekwuwua - 2009-11-16, 13:06
Ja mam w e34 zestaw za 200 zł kolor 8000K dobrze ustawione lampy i efekt jest jedwabisty.Oczywiście lampy przed montażem dokładnie umyłem w e34 były fabryczne xenony ale nigdy nie wychodziły z samopoziomem tego się doczytałem w fachowej prasie.A kontrole policyjne miałem i nie miałem problemów ,zależy na kogo się trafi.Mój kolega za zestaw za 600 zł i efekt jest taki sam jak u mnie.Montaż to jakieś 45 min.
lijo1979 - 2009-11-16, 15:52
Hej Yabi!!
Zawodowy filmik!! I to w E30 Touring
|
|