BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Straszliwie mi telepie autem

yoshi - 2004-12-16, 00:07
Temat postu: Straszliwie mi telepie autem
Siemano madre glowy
Mam M10B18 wtrysk l-jet skrzynia automat III bieg.
I teraz problem na wolnych obrotach strasznie mi telepie autem ale to bardzo strasznie na kazdzym zbiegow P, N, D, 1, 2, a na R jest wszysko OKi rowniutko bardzo :) Jak auto wchodzi na wyzsze obroty to drgania ustaja ale nie do konca, a czasem przechodza jak juz jest bardzo cieply.
Tylko darujcie sobie odopowiedzi typu "sprawdz KWN", bo mialo by to sens , ale auto chodzi rowno od razu po odpaleniu ale tylko na wsteku :(
Co moze byc tego powodem :?:

yoshi - 2004-12-16, 22:10

wiec tak KWN sa nowki dzis zalozone :!: obroty sa teraz bardzo stabilne na LPG i na PB a drgania nie ustaly :(
Drgania sa na tyle mocne ze ja postawisz 1 litr coli w kubku to 2sek nie ustoi :( drgania lagodnieje gdy auto jest na obrotach powyzej 2500 czasem jak juz jest bardzo cieple auto to drgania ustaja, ale bardzo zadko

P.S. Sorry to jest l-jet juz zmienilem wyzej :D

GLOWA - 2004-12-17, 02:10

SIMKA

JA MIALEM PODOBNIE OKAZALO SIE ZE PODUSZKA POD SILNIKIEM JEST DO WYMIANY!!

ZOBACZ MOZE TO JEST TO!

PZD

Pawel-e30 - 2004-12-17, 07:07

Yoshi a moim zdaniem to jest poduszka pod skrzynią jak wżucasz wsteczny to skrzynia jakoś inaczej musi się układać i wtedy nie telepie :lol:

A dlaczego inaczej się układa?

Bo jest zerwana poduszka bądz są zerwane obydwie :wink:

Ja stawiam na taką opcje ale jak nie sprawdzisz poduszek pod silnikiem i pod skrzynią to można sobie gdybać do usranej.... :wink:

Zbychu - 2004-12-17, 08:50

Ja obstawiam poduszkę na silniku. Miałem podobnie w IS-ie. Tylko że ja włożyłem zwykłą poduchę od 1.8. Oczywiście się nie nadawała. A nowa oryginalna bagatela ponad 200zł....
Ale od czego ma się ojca mechaniora...?
Teraz chodzi na poduszkach od poldka i jest zajebiście:)

yoshi - 2004-12-17, 09:20

wiec tak pod silnikiem sa dwie :) pod srzynia jedna :) koszt ok. 55zl/szt :(
teraz tak juz kiedys mialem okazje wymieniac poduszki pod skrzynia i trwalo to ok 30min.
ale jak z silnkiem czy wystarczy go podlewarowac :?: czy trzeba go calego wyciagac :?: Przypominam ze to M10 czyli w sumie gabarytem niewielki :D