BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

Nasze Śmigiełka - [E30] Mani ->> 318iS Coupe

Mani - 2008-10-25, 19:39
Temat postu: [E30] Mani ->> 318iS Coupe
Witam,

Po długim i ciężkim okresie poszukiwania wreszcie jest... Stoi u mnie w garażu już od jakiś trzech tygodni, jednak dopiero teraz jest na tyle "dopieszczona", że można ją zaprezentować większej rzeszy ludzi :wink: . Miało być to drugie autko w rodzinie ale chyba szybko zyskała miano pierwszego (E38 od trzech tygodni nie wyjechało z garażu :P ). Teraz trochę o samym autko znalezione w "szopie u starego dziadka" (myślałem, że to już nie możliwe a jednak), brudne, zakurzone, na fotele zaciągnięte pokrowce, pierwsze wrażenie "masakra". Jednak po dłuższych oględzinach było już tylko lepiej :D . Lakier w 100% oryginalny, tapicerka (dzięki pokrowcom) w idealnym stanie, silnik w super kondycji, prawie do końca książka serwisowa... Jestem jej trzecim właścicielem pierwszym w Polsce i myślę, że się to długo nie zmieni.

Teraz krótko o tym co ma:
- silnik M42B18 :spoko:
- kierownica MT1
- czarny sufit
- szyberdach
- przebieg 235.000 (wyglÄ…da na autentyczny)
- felgi 15'' BBS
- roleta tylnej szyby
Ogólnie bez szału ale po co więcej w E30 :)

Inwestycje już poczynione:
- dekielki do alufelg... mam nadzieję, że nie będzie trzeba kupować niedługo nowych
- nowe płyny + filtry
- radyjko, oryginał Bawarii średnio grało
- środki czystości dużo tego było...

W planach nie wiele, ma być oryginał tylko trochę na glebę i ładne felgi na lato. Jakie? To się pomyśli.

Przy okazji podziękowania dla Brunera i Cyryla za dobre rady i wszelaką pomoc :beer:

Dobra koniec zanudzania, oto zdjęcia (by Magda) czekam na opinie, tylko uprzedzam mojej i tak nic nie zmieni :jupi: .
Ps. E38 735i wystawione na sprzedaż :P

CyRyL - 2008-10-25, 20:29

trafiła ci się igiełka :wink: warto było czekać jednak :idea:
wygląda naprawde wzorowo ... jak moło która...

max325 - 2008-10-25, 22:01

Bardzo zadbana bryczka. Powodzenia w modach. pozdro
kavka - 2008-10-25, 22:54

A gdzie dokładka ISa :wink:

Ogólnie bardzo ładna i zadbana :)

PS: Widze że też ktoś fizyczny podnosił prawą szybe :P

slawo - 2008-10-25, 23:15

naprawde wyglada na sliczna sztuke i zadbana...troszke pracy i bedzie laleczka ;)
Mani - 2008-10-25, 23:21

kavka napisa³/a:
A gdzie dokładka ISa :wink:

Dokładki IS'a nie było, ale będzie.

kavka napisa³/a:
PS: Widze że też ktoś fizyczny podnosił prawą szybe :P

Korbka to niestety moja zasługa :oops: , ale nowa już do mnie leci. Z góry dzięki Cyryl.

kavka - 2008-10-25, 23:48

Cytat:
Dokładki IS'a nie było, ale będzie.

Czy ludzie tak je wysprzedawali na potęge czy poprostu każdy IS ma jakąś powypadkową przeszłość ?? :roll: :wink:

Mani napisa³/a:
Korbka to niestety moja zasługa :oops: , ale nowa już do mnie leci. Z góry dzięki Cyryl.

Wiem bo mam to samo :P Lubi zostać w rękach :wink:

siwy e-36 - 2008-10-26, 01:01

Witam! Ladne e30, naprawde wyglada na zadbana. Ale tak naprawde Twoje e38 mnie powalilo na kolana jak ja ogladalismy razem ze Slawem w Borsku, stan salonowy i prawde mowiac jeszcze nie widzialem tak zadbanego auta...Powodzenia w modach e30, zrob to co pisales wczesniej i bedzie :spoko: . Niema co trafiles na igielke co sie zadko zdarza. Pozdro. Siwy
Mani - 2008-10-26, 08:56

Dziękuje za słowa uznania, co do modów to raczej poczekają do wiosny (wiadomo wszystkiego nie można mieć od razu). Przeszłości wypadkowej raczej nie było, sprawdzany był (cyfrowym) testerem lakieru i kilka osób znających się na tym oceniło pozytywnie, więc nie każdy IS musi być po kolizji :wink: . Jeździ prosto, więc czego więcej chcieć :D
jaarek_V8 - 2008-10-26, 12:47

piekna coupe :D tez takiej szukam tylko czarnej rowniez shadow :D powodzenia w modach :) gratki za piekna sztuke :brawo:
kavka - 2008-10-26, 15:19

Mani napisa³/a:
Przeszłości wypadkowej raczej nie było, sprawdzany był (cyfrowym) testerem lakieru i kilka osób znających się na tym oceniło pozytywnie, więc nie każdy IS musi być po kolizji :wink: . Jeździ prosto, więc czego

Dlatego sie właśnie dziwie że ostatnimi czasy kto nie pokaże ISa to bez dokładki :wink: No chyba że nie każdy IS miał dokładke , bo może o czymś nie wiem :wink:

IPLO - 2008-10-26, 17:56
Temat postu: ,,,,,,
ładna
ile dałes na sucho (sama cena euro) chodzi bo te cerwone blachy mnie drazniom

Wariat - 2008-10-26, 21:57

Bardzo ładna.
RoboCop - 2008-10-27, 20:35

no nie! niezły mistrz z Ciebie, jeszcze tu takiego nie widziałem żeby z pięknego e38 wskakiwał do e30 i w dodatku z bananem na twarzy :spoko: :spoko: :spoko:

powodzenia w doprowadzeniu do doskonałości :)

BARABUS - 2008-10-27, 20:50

kavka napisa³/a:
Mani napisa³/a:
Przeszłości wypadkowej raczej nie było, sprawdzany był (cyfrowym) testerem lakieru i kilka osób znających się na tym oceniło pozytywnie, więc nie każdy IS musi być po kolizji :wink: . Jeździ prosto, więc czego

Dlatego sie właśnie dziwie że ostatnimi czasy kto nie pokaże ISa to bez dokładki :wink: No chyba że nie każdy IS miał dokładke , bo może o czymś nie wiem :wink:

piękny ISik

a co do dokładki to moja również nie miała, tak jak i sport sitze itp :)

G-R-Z-E-Åš - 2008-10-27, 22:42

RoboCop napisa³/a:
no nie! niezły mistrz z Ciebie, jeszcze tu takiego nie widziałem żeby z pięknego e38 wskakiwał do e30 i w dodatku z bananem na twarzy :spoko: :spoko: :spoko:

I takich ludzi tu brakuje :wink: i wielki szacun :prosze:

Mani - 2008-10-27, 22:43

RoboCop napisa³/a:

... to jest zupełnie inna bajka. Siódemka super autko ale... nie do zabawy, konkurencji, wieczorów w garażu, a tego mi brakowało.

tylmanek88 - 2008-10-28, 01:47

no no sliczna sztuka :D z wierzchu siostra blizniaczka mojej ;) bardzo konkretny samochodzik ale jednak BH i czjornyj kierunek by jej sie przydal. co do gleby to pochwalam :D powiedz co z felgami bedziesz robil bo moze jakis fajny pomysl masz juz? jakies skrecane BBS RS moze :> pozdrawiam i gratuluje :)
Mani - 2008-10-28, 19:02

tylmanek88 napisa³/a:
jakies skrecane BBS RS moze :>
w prezencie chętnie przyjmę :wink: , a w planach coś bardziej skromnego czyli pewnie Borbet T 16''.
BARABUS - 2008-10-28, 19:09

Mani napisa³/a:
tylmanek88 napisa³/a:
jakies skrecane BBS RS moze :>
w prezencie chętnie przyjmę :wink: , a w planach coś bardziej skromnego czyli pewnie Borbet T 16''.

jak Borbet to nie T tylko A lub B, T do japończyka jest dobre ale nie do BMW :wink:

slawo - 2008-10-28, 19:13

BARABUS napisa³/a:
jak Borbet to nie T tylko A lub B, T do japończyka jest dobre ale nie do BMW

Ty top sie tam znasz akurat ;)
T w 9 jest ladniejsze od A

Mani - 2008-10-28, 19:17

Kwestia gustu mi też bardziej podoba się "T" :spoko:
slawo - 2008-10-28, 19:20

Mani napisa³/a:
Kwestia gustu mi też bardziej podoba się "T" :spoko:

ale chetnie zamienie te smieszne felgi na kilka KM pod maske ;)
Mani pomysl tez o keskinach - sa mega kozackie

BARABUS - 2008-10-28, 19:35

T mi sie nie podobają i tyle, to już wole Azev :wink:
MARAS - 2008-10-28, 19:56

kórcze ładny... i w środku świerzo... skórka na kierze nie sterana jak i fotel kierowcy jak to w sportsize bywa boczek sterany od wsiadania i wysiadania...

...dla mnie malina lakier też rzadko spotykany zazwyczaj to czarny czerwony albo biały się trafia... jeszcze dobij mnie i powiedz że ze szperunkiem trafiłeś IS'a

na początek szukałbym ori dokładki... to taki charakterystyczny znak dla IS'a jak czarny sufit mtechnik ... czy klapa bagażnika zachodzaca na boki w Mce... jakoś bez tego to IS tak mniej wyglada... na IS'a

CyRyL - 2008-10-28, 20:44

ja tam osobiście bardziej bym tu widział borbety A 4x9' i tak min 60/40 i nic wiecej ....
Jarek - 2008-10-28, 21:03

Super!nic dodac nic ująć.Gratulacje!
tylmanek88 - 2008-10-28, 21:32

wlasnie Borbet A robi swoje przy takim lakierze :) albo Keskin KT1 (o ile nie pomylilem symbolu :P )
wlasnie, szperka jest?? jesli tak to :prosze:

Pscolka - 2008-12-13, 10:55

Witam!

Mam wrazenie ze juz gdzies widzialam to autko tylko silnik jakby wiekszy :P
Jak to mowia stara milosc nie rdzewieje? :mg: hehehehhe

Bardzo ladna ta Twoja lalka, rzeczywiscie trafila Ci sie perełka.

pozdrawiam

Ps: jak zdam prawko w lutym to bedziemy mogli sie poscigac, bo juz poczynilam zakup 2.0 do nauki jazdy :mg: tylko nie przyznam sie jaka marka bo mnie z klubu wyrzucÄ… a Bruner wydziedziczy hihi

Miro - 2008-12-14, 11:56

Ze zdjęć naprawdę wygląda wzorowo. Gratulacje :brawo: Oby każde e30 było w takim stanie jak twoja
Mani - 2009-08-29, 16:09

Auto wystawione na SPRZEDAÅ». http://otomoto.pl/index.p...how&id=C9740320