| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
Nasze Śmigiełka - [E30] Mani ->> 318iS Coupe
Mani - 2008-10-25, 19:39 Temat postu: [E30] Mani ->> 318iS Coupe Witam,
Po długim i ciężkim okresie poszukiwania wreszcie jest... Stoi u mnie w garażu już od jakiś trzech tygodni, jednak dopiero teraz jest na tyle "dopieszczona", że można ją zaprezentować większej rzeszy ludzi . Miało być to drugie autko w rodzinie ale chyba szybko zyskała miano pierwszego (E38 od trzech tygodni nie wyjechało z garażu ). Teraz trochę o samym autko znalezione w "szopie u starego dziadka" (myślałem, że to już nie możliwe a jednak), brudne, zakurzone, na fotele zaciągnięte pokrowce, pierwsze wrażenie "masakra". Jednak po dłuższych oględzinach było już tylko lepiej . Lakier w 100% oryginalny, tapicerka (dzięki pokrowcom) w idealnym stanie, silnik w super kondycji, prawie do końca książka serwisowa... Jestem jej trzecim właścicielem pierwszym w Polsce i myślę, że się to długo nie zmieni.
Teraz krótko o tym co ma:
- silnik M42B18
- kierownica MT1
- czarny sufit
- szyberdach
- przebieg 235.000 (wyglÄ…da na autentyczny)
- felgi 15'' BBS
- roleta tylnej szyby
Ogólnie bez szału ale po co więcej w E30
Inwestycje już poczynione:
- dekielki do alufelg... mam nadzieję, że nie będzie trzeba kupować niedługo nowych
- nowe płyny + filtry
- radyjko, oryginał Bawarii średnio grało
- środki czystości dużo tego było...
W planach nie wiele, ma być oryginał tylko trochę na glebę i ładne felgi na lato. Jakie? To się pomyśli.
Przy okazji podziękowania dla Brunera i Cyryla za dobre rady i wszelaką pomoc
Dobra koniec zanudzania, oto zdjęcia (by Magda) czekam na opinie, tylko uprzedzam mojej i tak nic nie zmieni .
Ps. E38 735i wystawione na sprzedaż
CyRyL - 2008-10-25, 20:29
trafiła ci się igiełka warto było czekać jednak
wygląda naprawde wzorowo ... jak moło która...
max325 - 2008-10-25, 22:01
Bardzo zadbana bryczka. Powodzenia w modach. pozdro
kavka - 2008-10-25, 22:54
A gdzie dokładka ISa
Ogólnie bardzo ładna i zadbana
PS: Widze że też ktoś fizyczny podnosił prawą szybe
slawo - 2008-10-25, 23:15
naprawde wyglada na sliczna sztuke i zadbana...troszke pracy i bedzie laleczka
Mani - 2008-10-25, 23:21
| kavka napisa³/a: | A gdzie dokÅ‚adka ISa |
Dokładki IS'a nie było, ale będzie.
| kavka napisa³/a: | PS: Widze że też ktoÅ› fizyczny podnosiÅ‚ prawÄ… szybe |
Korbka to niestety moja zasługa , ale nowa już do mnie leci. Z góry dzięki Cyryl.
kavka - 2008-10-25, 23:48
| Cytat: | | Dokładki IS'a nie było, ale będzie. |
Czy ludzie tak je wysprzedawali na potęge czy poprostu każdy IS ma jakąś powypadkową przeszłość
| Mani napisa³/a: | Korbka to niestety moja zasÅ‚uga , ale nowa już do mnie leci. Z góry dziÄ™ki Cyryl. |
Wiem bo mam to samo Lubi zostać w rękach
siwy e-36 - 2008-10-26, 01:01
Witam! Ladne e30, naprawde wyglada na zadbana. Ale tak naprawde Twoje e38 mnie powalilo na kolana jak ja ogladalismy razem ze Slawem w Borsku, stan salonowy i prawde mowiac jeszcze nie widzialem tak zadbanego auta...Powodzenia w modach e30, zrob to co pisales wczesniej i bedzie . Niema co trafiles na igielke co sie zadko zdarza. Pozdro. Siwy
Mani - 2008-10-26, 08:56
Dziękuje za słowa uznania, co do modów to raczej poczekają do wiosny (wiadomo wszystkiego nie można mieć od razu). Przeszłości wypadkowej raczej nie było, sprawdzany był (cyfrowym) testerem lakieru i kilka osób znających się na tym oceniło pozytywnie, więc nie każdy IS musi być po kolizji . Jeździ prosto, więc czego więcej chcieć
jaarek_V8 - 2008-10-26, 12:47
piekna coupe tez takiej szukam tylko czarnej rowniez shadow powodzenia w modach gratki za piekna sztuke
kavka - 2008-10-26, 15:19
| Mani napisa³/a: | PrzeszÅ‚oÅ›ci wypadkowej raczej nie byÅ‚o, sprawdzany byÅ‚ (cyfrowym) testerem lakieru i kilka osób znajÄ…cych siÄ™ na tym oceniÅ‚o pozytywnie, wiÄ™c nie każdy IS musi być po kolizji . Jeździ prosto, wiÄ™c czego |
Dlatego sie właśnie dziwie że ostatnimi czasy kto nie pokaże ISa to bez dokładki No chyba że nie każdy IS miał dokładke , bo może o czymś nie wiem
IPLO - 2008-10-26, 17:56 Temat postu: ,,,,,, ładna
ile dałes na sucho (sama cena euro) chodzi bo te cerwone blachy mnie drazniom
Wariat - 2008-10-26, 21:57
Bardzo ładna.
RoboCop - 2008-10-27, 20:35
no nie! niezły mistrz z Ciebie, jeszcze tu takiego nie widziałem żeby z pięknego e38 wskakiwał do e30 i w dodatku z bananem na twarzy
powodzenia w doprowadzeniu do doskonałości
BARABUS - 2008-10-27, 20:50
| kavka napisa³/a: | | Mani napisa³/a: | PrzeszÅ‚oÅ›ci wypadkowej raczej nie byÅ‚o, sprawdzany byÅ‚ (cyfrowym) testerem lakieru i kilka osób znajÄ…cych siÄ™ na tym oceniÅ‚o pozytywnie, wiÄ™c nie każdy IS musi być po kolizji . Jeździ prosto, wiÄ™c czego |
Dlatego sie właśnie dziwie że ostatnimi czasy kto nie pokaże ISa to bez dokładki No chyba że nie każdy IS miał dokładke , bo może o czymś nie wiem |
piękny ISik
a co do dokładki to moja również nie miała, tak jak i sport sitze itp
G-R-Z-E-Åš - 2008-10-27, 22:42
| RoboCop napisa³/a: | no nie! niezÅ‚y mistrz z Ciebie, jeszcze tu takiego nie widziaÅ‚em żeby z piÄ™knego e38 wskakiwaÅ‚ do e30 i w dodatku z bananem na twarzy |
I takich ludzi tu brakuje i wielki szacun
Mani - 2008-10-27, 22:43
| RoboCop napisa³/a: | no nie! niezÅ‚y mistrz z Ciebie, jeszcze tu takiego nie widziaÅ‚em żeby z piÄ™knego e38 wskakiwaÅ‚ do e30 i w dodatku z bananem na twarzy
|
... to jest zupełnie inna bajka. Siódemka super autko ale... nie do zabawy, konkurencji, wieczorów w garażu, a tego mi brakowało.
tylmanek88 - 2008-10-28, 01:47
no no sliczna sztuka z wierzchu siostra blizniaczka mojej bardzo konkretny samochodzik ale jednak BH i czjornyj kierunek by jej sie przydal. co do gleby to pochwalam powiedz co z felgami bedziesz robil bo moze jakis fajny pomysl masz juz? jakies skrecane BBS RS moze pozdrawiam i gratuluje
Mani - 2008-10-28, 19:02
| tylmanek88 napisa³/a: | jakies skrecane BBS RS moze | w prezencie chÄ™tnie przyjmÄ™ , a w planach coÅ› bardziej skromnego czyli pewnie Borbet T 16''.
BARABUS - 2008-10-28, 19:09
| Mani napisa³/a: | | tylmanek88 napisa³/a: | jakies skrecane BBS RS moze | w prezencie chÄ™tnie przyjmÄ™ , a w planach coÅ› bardziej skromnego czyli pewnie Borbet T 16''. |
jak Borbet to nie T tylko A lub B, T do japończyka jest dobre ale nie do BMW
slawo - 2008-10-28, 19:13
| BARABUS napisa³/a: | | jak Borbet to nie T tylko A lub B, T do japoÅ„czyka jest dobre ale nie do BMW |
Ty top sie tam znasz akurat
T w 9 jest ladniejsze od A
Mani - 2008-10-28, 19:17
Kwestia gustu mi też bardziej podoba się "T"
slawo - 2008-10-28, 19:20
| Mani napisa³/a: | Kwestia gustu mi też bardziej podoba siÄ™ "T" |
ale chetnie zamienie te smieszne felgi na kilka KM pod maske
Mani pomysl tez o keskinach - sa mega kozackie
BARABUS - 2008-10-28, 19:35
T mi sie nie podobają i tyle, to już wole Azev
MARAS - 2008-10-28, 19:56
kórcze ładny... i w środku świerzo... skórka na kierze nie sterana jak i fotel kierowcy jak to w sportsize bywa boczek sterany od wsiadania i wysiadania...
...dla mnie malina lakier też rzadko spotykany zazwyczaj to czarny czerwony albo biały się trafia... jeszcze dobij mnie i powiedz że ze szperunkiem trafiłeś IS'a
na początek szukałbym ori dokładki... to taki charakterystyczny znak dla IS'a jak czarny sufit mtechnik ... czy klapa bagażnika zachodzaca na boki w Mce... jakoś bez tego to IS tak mniej wyglada... na IS'a
CyRyL - 2008-10-28, 20:44
ja tam osobiście bardziej bym tu widział borbety A 4x9' i tak min 60/40 i nic wiecej ....
Jarek - 2008-10-28, 21:03
Super!nic dodac nic ująć.Gratulacje!
tylmanek88 - 2008-10-28, 21:32
wlasnie Borbet A robi swoje przy takim lakierze albo Keskin KT1 (o ile nie pomylilem symbolu )
wlasnie, szperka jest?? jesli tak to
Pscolka - 2008-12-13, 10:55
Witam!
Mam wrazenie ze juz gdzies widzialam to autko tylko silnik jakby wiekszy
Jak to mowia stara milosc nie rdzewieje? hehehehhe
Bardzo ladna ta Twoja lalka, rzeczywiscie trafila Ci sie perełka.
pozdrawiam
Ps: jak zdam prawko w lutym to bedziemy mogli sie poscigac, bo juz poczynilam zakup 2.0 do nauki jazdy tylko nie przyznam sie jaka marka bo mnie z klubu wyrzucÄ… a Bruner wydziedziczy hihi
Miro - 2008-12-14, 11:56
Ze zdjęć naprawdę wygląda wzorowo. Gratulacje Oby każde e30 było w takim stanie jak twoja
Mani - 2009-08-29, 16:09
Auto wystawione na SPRZEDAÅ». http://otomoto.pl/index.p...how&id=C9740320
|
|