BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Zapchane wtryskiwacze?

HAMANN E30 - 2008-10-29, 14:23
Temat postu: Zapchane wtryskiwacze?
Witam
Ostatnio nabyłem BMW E30 SETA,zaczely sie problemy z pracą silnika na benzynie,po krótkiej obdukcji stwierdziłem,ze brakuje jej filtra paliwa i brak sitka na pompie paliwa(założona gaza)...w zbiorniku paliwa zauważyłem duzo nieczystości.Sprawdzałem doprowadzenie paliwa do listwy wtryskowej i jest ok,ale nie chodzi prawie juz na paliwie(dłąwi sie i nie pracuje na wszystkich cylindrach).Wszystko wskazuje na zapchane wtryskiwacze no i teraz pytanko czym je czyścić i jak sprawdzić,ze są sprawne.Ewentualnie od jakiech wresji silnikowych pasują wtryskiwacze do tego modelu silnika?Pozdrawiam.

Artur C. - 2008-10-30, 06:31

Podmień jeszcze regulator ciśnienia paliwa - on też potrafi przytulić troszkę syfu.
Wtryski mają swoje sitka może uda się je oczyścić w myjce ultradźwiękowej.

speed - 2008-10-30, 12:31

Apropo sprawdzania i czyszczenia wtryskiwaczy - zrobiłem sobie kiedyś "domowym sposobem" takie stanowisko do sprawdzania i czyszczenia wtryskiwaczy. Akumulator, przerywacz od malucha, wiertarka, kompresor, menzurki. Wtryskiwacze były wpięte w listwę, w listwie ciśnienie, impuls z obracającego się za pomocą wiertarki przerywacza i obserwacja mgiełki :) Wtedy można 100% środka czyszczącego zalać i może coś pomoże :)