| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [E30] Samodzielne podłączenie centralnego zamka.
JanekE30 - 2008-11-07, 20:01 Temat postu: [E30] Samodzielne podłączenie centralnego zamka. Dzisiaj zakupiłem do mojej buni uniwersalny centralny zamek i mam następujący problem. Mianowicie gdzie podpiąć jedyny wychodzący z centralki i odpowiedzialny za mrugnięcie kierunkowskazami różowiutki jak pupcia prosiaczka kabel?
Poproszę o łopatologiczne wytłumaczenie bądź też ukazanie miejsca podpięcia jakimś zdjęciem. Dzięki!
alexil - 2008-11-07, 20:23
Odkręć osłonę pod kierownicą-znajdziesz tam przerywacz kierunków. Miernik w łapkę, zobacz, na którym kablu pojawia się napięcie przy mruganiu kierunków i do niego podłącz kabelek z centralki. Kiedyś to robiłem ale w tej chwili nie pamięta, który to przewód.
Pozdrawiam
Grzesiek - 2008-11-07, 21:32
jesli masz tylko jeden przewod to upewnij sie czy sterownik centralnego zamka ma wbudowana diode bo jesli nie ma to po wpieciu tego przewodu zmostkujesz oba kierunki i za kazdum razem bede wlanczac ci sie awaryjne , jesli zamek nie ma wbodowanej diody to musisz takowa zastosowac w tych kablach ktorymi bedziesz mostkowal kierunki zeby przepuszcaly tylko wtedy jak bedziesz zamykal auto a jak bedziesz uzywal kierunku to one poprostu nie puszcza i bedzie wszystko GIT powodzenia
[ Dodano: 2008-11-07, 21:32 ]
co ja mowie jesli jest jeden pzrewod to napewno musisz zastosowac diody !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JanekE30 - 2008-11-07, 21:49
Może to pomoże : }
Najbardziej interesują mnie te kierunkowskazy. Kabla od hamulca (pomarańczowy) nie podłączam, kabla do stacyjki (biało/czarny) też nie.
Grzesiek - 2008-11-08, 00:09
no i wlasnie masz 2 diody ktore podlanczasz pod 2 kierunki lewy i prawy diody powoduja ze jak zamkniesz auto mrugają 2 kierunki a jak wlonczysz kierunek to mruga tylko jedna strona
frantic - 2008-11-08, 00:41
było na forum w dziale car audio, poszukaj dobrze
|
|