| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - RozrzÄ…d m40b18 Pomocy
adi550 - 2008-11-08, 19:33 Temat postu: Rozrząd m40b18 Pomocy Witam. Mam problem po zmianie głowicy, silnik dziwnie pracuje tzn przebiera jezeli w czasi pracy odłącze fajke z pierszego gara pracuje bez zmian podłącze ją i odłącze z drugiego tez pracuje tak samo i nie wiem o co chodzi jedni mi mowia ze rozrzad zle ustawiony inni ze kopułka, fakt ze w ksiazce było zeby ustawic wałek krzywkami do góry na 4 garku machanik powiedział ze to nie ma znaczenia i ustawił po swojemu czyli na 1. (silnik m40)
Prosze o pomoc bo ja juz nie daje rady 6 dzien jezdze maluchem :cry: :help:
Cypisek - 2008-11-08, 20:26
Może w złej kolejności podłączone są przewody zapłonowe??
adi550 - 2008-11-08, 22:22
podłączyłem tak jak są oznaczenia na kopułce, przed chwilą załozyłem nową kopułke i palec i nadal to samo, szarpie motorem i "bije" w wydech (nie wiem jak to opisac, chodzi mi o dzwiek)
beryl - 2008-11-09, 01:23
| adi550 napisa³/a: | | ustawiÅ‚ po swojemu czyli na 1. (silnik m40) |
jeśli na 1 od strony chłodnicy to dobrze. Jeżeli masz "bicia" z wydechu to możesz mieć podparty któryś zawór wydechowy (coś nie tak z popychaczami). Ustawienie rozrządu jest łatwo sprawdzić: blokujesz koło zamachowe i patrzysz na ustawienie wałka, co i jak znajdziesz sobie.
adi550 - 2008-11-09, 19:58
wycisnąłem popychacze i włożyłem, odpaliłem auto i było ok zgasiłem poskładałem do kupy odpaliłem i problem wrócił czyli wychodzi na to ze zawory sie nie domykaja lipa straszna znowu trzeba rozebrac
|
|