BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - PROSZE O POMOC!!!!!!

seba e30 - 2008-11-10, 20:04
Temat postu: PROSZE O POMOC!!!!!!
Sytuacja przedstawia sie następująco.
Silnik nagrzewa sie prawidłowo tylko mam problem ze wskazywaniem temp. bo wskazówka podczas normalnej eksploatacji wskakuje tylko do pierwszej kreski oczywiście zmieniłem czujniki na nowe na wszelki wypadek oba termostat i płyn, a teraz brak już opcji prócz wymiany licznika co wydaje mi się nie potrzebne.

michaś - 2008-11-10, 20:06

pozostaje Ci jeszcze opcja przeczyszczenia zegarów:) i ja bym tak zrobił a przy okazji zobaczysz czy nic sie tam z tyłu nie stało. przeczyść jakimś wd 40 przedmuchaj kompresorem i powinno działać
Cypisek - 2008-11-10, 20:26

Kolega miał kiedyś problem ze wskaźnikiem temperatury w e30. Okazało się że śrubka mocująca zegar była luźna i przez to wskaźnik wariował.
kris - 2008-11-10, 20:49

witam wydaje m się że czyszczenie zegarów wd40 to nie za bardzo doby pomysł bo on czyści ale też natłuszcza lekko i potem wszystko tam załapie mnuztwo kużu lepiej przemyć czystym spirytusem lub denaturatem nie żadnym rozpuszczalnikiem w mojej bejcy wskaznik temp. idzie ze dwa mm za pierwszą kresę i wszystko jest ok może w lecie jak będzie lampa na polu to podskoczy nara 8-)
Cypisek - 2008-11-10, 20:55

z tym WD40 to zły pomysł, najprawdopodobniej uszkodzony jest wskaźnik temperatury i tyle.