BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - Jak zabrać się za spawanie??

daz - 2004-12-19, 00:13
Temat postu: Jak zabrać się za spawanie??
Mam pytanie, co zrobić z akumulatorem podczas spawanie??? Będe spawał za pomocą spawarki elektrodowej, czyli dość wysokim napięciem, i co zrobić żeby nie spalić komputera lub innej elektroniki? Słyszałem już różne teore, że wystarczy zdjąć klemy, że trzeba je zdjąć i połaczyć ze sobą (?!?). Co wy o tym sądzicie? Co należy zrobić? Spawał już ktoś coś u siebie w samochodzie taką spawarką?
Pawel-e30 - 2004-12-19, 00:16

daz zdejmij poprostuy klemy to ci wystarczy :twisted:
daz - 2004-12-19, 00:26

I można bezpiecznie spawać ,mając pewność że nic sie nie popiepszy? Bo wiesz to nie jest migomat, w spawarce elektrodowej napięcie jest większe. A chodzi o taką głupote jaką jest zapunktowanie końcówki wydechu do tłumika :wink:
Rafał - 2004-12-19, 00:35

zdejmij tylko kleme !! !!!!!!

a powiedz co ty chcesz spawac w autku elektrodą ?? ??????
elektroda -to troszke "chardkor" i trzeba niezlego speca zeby sobie poradził !! chyba ze mowiesz o migomacie !

ps: napiecie podczas spawania elektroda jest niewielkie,prad jes duzy !

daz - 2004-12-19, 00:50

Wiem że hardcore, ale mam taką mała rzecz do spawania, a w zasadzie zpunktowania ( końcówka wydechu) że elektroda nie powinna tego przepalić. I nie mówimy o migomacie, bo z nim to nie było by problemu.
Rafał - 2004-12-19, 01:00

uwazaj bo wydech potrafi byc aluminiowy i nic nie przyspawasz
sprawdz za pomoca magnesu z glosnika !

daz - 2004-12-19, 11:04

Wiem, ale u mnie jest ze stali nierdzewnej więc da rade :D
rogaś318 - 2004-12-19, 19:15

Ja to nawet jak migomatem cośtam mam potrzebę przyspawać to na wszelki wypadek odłączam klemy...
Podobno nie trzeba ale strzeżonego Pan Bóg strzeże!!