BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

STYLIZACJE WEWNĘTRZNE - Kierownica zmiana na zime :)

Adamus - 2008-11-13, 19:06
Temat postu: Kierownica zmiana na zime :)
Doszedlem do wniosku ze lepiej mi sie jezdzi jak jest snieg na mniejszej kierownicy.
W poprzednim aucie tak mialem i przyzwyczajenie.
W tej chwili w swojej e36 mam taka kierownice:
http://allegro.pl/item474...z_poduszka.html
allegro.pl/item474668836_skorzana_kierownica_bmw_e34_e36_e_36_z_poduszka.html

Planuje kupić sobie mniejsza coś za nie dużą cenę.
ta ze sr 32cm bedzie chyba mniejsza.
http://allegro.pl/item474...a_sportowa.html
allegro.pl/item474517722_kierownica_sportowa.html

A czy do tego wystarczy kupić nabe i sobie wymienić ? czy trzeba coś mocniej grzebac?ile naba kosztuje? jaka ma byc do mojej 325 91r ? czy nic pozatym potrzebne nie bedzie?
Czy naba powinna byc droga ze względu na nasze bezpieczenstwo?czy jest to rzecz psująca się?

528_driver - 2008-11-15, 01:29

Nby moj drogi nie sa drogie,najlepiej firmowa qpic np. raid albo sparco....jezeli masz Airbag to zaczynaja sie schody.Bedziesz mial problem z czujnikiem od poduchy....ja bym nie kombinowal.Albo jak juz to kiere Raida 32 mm z jaskiem i tyle z tym ze to juz grubszy wydatek
Adamus - 2008-11-15, 12:38

Zamowilem juz ta kiere z allegro i ta nabe co miał na aukcji.W serwisie wezma wiecej jak 100zl z wymiane?
A airbagi w tych rocznikach sa podobno i tak G warte bo otwieraja sie zapozno przynajmniej tak w testach było a kierownica na świeża mi nie wygląda.

cichecki0511 - 2008-11-15, 20:17

Adamus napisa³/a:
Zamowilem juz ta kiere z allegro i ta nabe co miał na aukcji.W serwisie wezma wiecej jak 100zl z wymiane?
tak w testach było a kierownica na świeża mi nie wygląda.

Jak ci w którymś serwisie powiedzą 100 zł za wymianę kierki to czym prędzej stamtąd odjeżdżaj :)

Adamus - 2008-11-16, 13:03

Czemu ? A o co chodzi?Ja zupelnie nie mam pojecia ile wymiana...
siwy e-36 - 2008-11-18, 00:05

Adamus napisa³/a:

Z wymiana kiery do serwisu jechac :?: :?: :wow: Przeciez to 5min roboty. Odlaczasz akumulator(zeby komp nie wylapal bledu jak poduszke odlaczysz), odkrecasz dwie sruby od spodu kiery zeby poduszke zdemontowac pozniej jedna centralna sruba odpinasz kabel od poduszki sciagasz kiere zakladasz nowa skrecasz i cieszysz sie nowa kierwnica. Pozdro

Adamus - 2008-11-18, 00:31

Aha z góry dzięki :oops: :mg:
cichecki0511 - 2008-11-18, 20:40

siwy e-36 napisa³/a:
Adamus napisa³/a:

Z wymiana kiery do serwisu jechac :?: :?: :wow: Przeciez to 5min roboty. Odlaczasz akumulator(zeby komp nie wylapal bledu jak poduszke odlaczysz), odkrecasz dwie sruby od spodu kiery zeby poduszke zdemontowac pozniej jedna centralna sruba odpinasz kabel od poduszki sciagasz kiere zakladasz nowa skrecasz i cieszysz sie nowa kierwnica. Pozdro

No właśnie dlatego pisałem żebyś darował sobie jazdę do serwisu :wink: