| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - [e30] przerywa na benzynie
grzesiekd111 - 2008-11-16, 21:06 Temat postu: [e30] przerywa na benzynie witam mój problem polega na tym ,ze samochód nie chce jechac na benzynie ,szarpie ,nie wkręca sie na obroty ,nie pracuje na wszystkie cylindry ,na gazie jest wszystko ok ,czy może to być wina pompy paliwa (głośno pracuje) czy problem tkwic może gdzie indziej?
maaaad - 2008-11-16, 23:18
Może być wina pompy paliwa. Może być też wina zapchanego filtru powietrza.
bmw4woman - 2008-11-17, 00:29
Miałem identyczne objawy ale w 325i bez gazu, pomogła wymiana kopułki i palca
Darco - 2008-11-17, 06:34
Co do instalacji pierwszej generacji czyli ze zwężką sprawa jest prosta.
Jeżeli nie strzela to układ zapłonowy kopułka, palec, cewka, przewody, świece powiedzmy że są w miare ...
Natomiast przerywanie np. może być spowodowane nie odpowiednim odcięciem wtryskiwaczy. Masz emulator czy tylko mały komputerek, który odcina dwie pary 3 + 3 wtryskiawaczy. Kiedyś widziałem takie rozwiązanie, wtryski lały niemalże non stop ... silnik na benzynie chodził strasznie już nie mówiąc o pracy pod obciążeniem.
Wydaje mi się także, że na forum jest sporo postów o podobnej tematyce sprawdź najpierw, bo wątpie że nikt wcześniej się nie pytał o takie zachochowanie silnika na benzynie przy instalacji gazowej.
Zła mieszanka gazu zapieka także wtryskiwacze benzynowe, które defakto nie pracują przy jeźdżeniu na gazie.
Oczywiście podłączam się do ew. winy pompy paliwa.
grzesiekd111 - 2008-11-17, 20:11
mam emulator , poza tym na luzie próbujac ją przegazować strzela w wydech
|
|