| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - compact a reszta e36
urbi - 2008-11-17, 23:01 Temat postu: compact a reszta e36 siema jakie sa roznice w czesciach pomiedzy np sedanem a compactem ? maska, blotniki itd ... zderzaki sa raczej napewno inne ? jak z dostepem do czesci ?
czekam na wasze odpowiedzi
aha ! gdzies widzialem compacta z deska rozdz. od e36 - da sie to zrobic ?
kolejne pytanie :
byly compacty angliki ?
sowin19 - 2008-11-17, 23:29
| urbi napisa³/a: | | byly compacty angliki ? |
Nie wiem jak mam to rozumieć, w każdym razie po wyspie jeździ tego całe mnóstwo, chyba ze względu na ubezpieczenie.
Rafals - 2008-11-17, 23:51
Lampy przednie te same.
Kierunki te co w sedanie/combi.
Blotniki tak samo - takie jak w sedanie.
Nie chce mi sie wiecej szukac ale jak nie jestes czegos pewnie wejdz na www.realoem.com i sobie porownaj numery czesci.
Dostepnosc czesci chyba taka sama, wejdz na allegro i popatrz.
Pawel735 - 2008-11-17, 23:56
z dostepnoscia czesci nie ma najmniejszego problemu.Moim zdaniem compact to ciekawe autko o bardzo dobrych właściwościach jezdnych.Lepiej jeździ mi się compactem jak e30.
MARAS - 2008-11-18, 01:18
Drzwi sa inne...
zawiecha przód e36
tył e30 poza piastą...
wrona - 2008-11-18, 02:00 Temat postu: Re: compact a reszta e36
| urbi napisa³/a: | i
aha ! gdzies widzialem compacta z deska rozdz. od e36 - da sie to zrobic ?
|
drzwi w compi sa inne niz w pozostalych e36 i to jest podstawowe ograniczenie do zalozenia deski z sedana ( bo taką prwdopodobnie daloby sie dopasowac) profil boczków drzwi jest zupelnie inny wiec deska z sedana bedzie haczyc i drzwi nie beda sie chcialy zamknac. Sciana grodziowa jest taka sama wiec jakby nie drzwi, po wymianie nagrzewnicy(ktora tez jest inna niz w pozostalych e36) daloby sie zalozyc deche............ ale czy sie da??? wszystko sie da tylko trzeba liczyc sie z kosztami jak sie uprzesz to z compi zrobisz kombi
Rafał - 2008-11-18, 10:28
| Rafals napisa³/a: | | Lampy przednie te same |
taa jasne tylko wtyczki do niech sa innne
dlugie sworzne przednich wachaczy sa od e30 (poprawcie jezelii sie myle)
tylny zawias prakycznie cały też
nagrzewnica pracuje bez elektrozaworu wiec zeby cos tam pzrerobic trzeba instalacje robic
z boku samochod ma zupelnie inne przetloczenie
przednie siedzenia i poddupnik tylnej kanapy mozeliwe ze jest identyczny jak w e36 trumnie
generalnie inne auto a czesci sa dostepne bez problemu
Grzesiek - 2008-11-18, 22:35
| Rafals napisa³/a: | | Blotniki tak samo - takie jak w sedanie. | pewny jestes bo ja chyba nie
Yabi - 2008-11-18, 23:17
Comacty maja kolo zapasowe pod bagaznikiem a nie w bagazniku
Melis - 2008-11-22, 14:06
ale po co zmieniac deche? decha w compakcie jest dużo lepsza od tej z e36 coupe/sedan z tymi japonskimi łukami... w sedanie i coupe wyglada to jakos jedynie jak ma full opcje...
Pozdro
Yabi - 2008-11-23, 00:26
Melis, Zgadzam sie z toba bo kolega ma compacta niezle wyposazonego i powiem ze sie w nim lepiej czuje z ta dechÄ… i ogolnie jakos jakosciowo jepiej jest w nim w porownaniu do sedana to takie moje odczucia...
|
|