BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - [e30] Problem z rozrusznikiem 1,8 m40

norb - 2008-11-21, 12:22
Temat postu: [e30] Problem z rozrusznikiem 1,8 m40
witam... mam problem dotyczący rozrusznika a mianowicie to zawiesił się rozrusznik z tego co zauwazyłem... przkręcam kluczyć na rozruch a tu słychać mocne cyknięcie!! i do tego żeby było śmieszniej to przed tą awarią z rozrusznikiem paliła mi się kontrolka od ładowania tak jakby go niebyło auto złpało większych obrotów 1,5 tys... panowie jak sadzicie wyjełem rozrusznnik i niewiem co dalej rozbierac go jest sens... czy moze spróbować podłaczyć go nakrótko... jeżeli mozecie to pomóżcie... pzdr!!

[ Dodano: 2008-11-21, 13:10 ]
POMOŻE MI KTOŚ NA TYM FORUM????!!!! panowie odpiszcie na mojego posta!!!

Szajbaa - 2008-11-21, 13:17

ja bym chyba kupił drugi sprawny i tyle. a co z tym ładowaniem bo nie rozumiem?? cały czas sie pali lampa czy czasami czy jak?? sprawdz jakie napiecie daje aleternator z tym ładowaniem moze byc oddzielna sprawa.
Cypisek - 2008-11-21, 13:24
Temat postu: Re: problem z rozrusznikiem e30 1,8 m40
norb napisa³/a:
witam... mam problem dotyczący rozrusznika a mianowicie to zawiesił się rozrusznik z tego co zauwazyłem... przkręcam kluczyć na rozruch a tu słychać mocne cyknięcie!! i do tego żeby było śmieszniej to przed tą awarią z rozrusznikiem paliła mi się kontrolka od ładowania tak jakby go niebyło auto złpało większych obrotów 1,5 tys... panowie jak sadzicie wyjełem rozrusznnik i niewiem co dalej rozbierac go jest sens... czy moze spróbować podłaczyć go nakrótko... jeżeli mozecie to pomóżcie... pzdr!!

[ Dodano: 2008-11-21, 13:10 ]
POMOŻE MI KTOŚ NA TYM FORUM????!!!! panowie odpiszcie na mojego posta!!!

Hehehe jak paliła się lampka od ładowania to znaczy że go nie było :lol: masz rozładowany akumulator a nie zawieszony rozrusznik :lol: :lol: :lol:

norb - 2008-11-21, 13:32

nie nie... pewnego razu taż mi rozruszniol niechciał zaskoczyć więc wrzuciłem bieg i sam go lekko pchnołem i pomogło wsiadłem i odpalił to znaczy że się zawiesił!! a co do tego ładowania kontolka zapaliła się gdy jechałem i niegasła,zgasiłem auto i już nic niemogłem zrobić!! a co do bateri to jest nówka sztuka 8-) i jest naładowany do bólu!!
Artur C. - 2008-11-21, 17:22

Z twojego opisu cały czas wynika że nie masz ładowania albo poważne problemy z ładowaniem .
Auto ze słabym aku nie odpali na rozrusznik ale na pych tak - nic nowego.
Aku masz obecnie naładowane czy było przed usterką naładowane bo to wielka różnica.
Sprawdź szczotki w alternatorze -naładuj aku i jeszcze raz sprawdź czy pali.

norb - 2008-11-23, 15:22

witam ponownie... :) dziś złożyłem rozrusznik,po wyjęciu przeczyściłem go i styki poprawiłem bendix też oczyściłem i pomogło w 100% 8-) temat uważam za zamkniety pzdr