| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
Nasze Śmigiełka - [E30] michu E30 ->> 318i Coupe
michu E30 - 2008-11-23, 00:24 Temat postu: [E30] michu E30 ->> 318i Coupe Witam wszystkich użytkowników tego forum.
Chciałbym przedstawić moje E30, które kupiłem rok temu w Berlinie i jak dotąd stało nie ruszane.
BMW 318i Coupe, rok prod. wrzesień 1986
silnik M10B18 wersja z katalizatorem, 102 KM
kolor malachitgruenmetallic
Wyposażenie fabryczne:
- centralny zamek
- szyberdach
- elektryczna antena
- halogeny .
I teraz najważniejsze - oryginalny przebieg 64.000km z pełną dokumentacją, dwóch właścicieli w Niemczech, rachunek zakupu pomiędzy nimi z 1992 roku z przebiegiem 41.000km. Drugi właściciel rocznik 1921 praktycznie autem nie jeździł, do 2003 roku nakulał 23.000km. Od tego czasu auto stało w przydomowym ogródku.
Auto posiada ORYGINALNE fabryczne wszystkie opony z 1986 roku- dwie są na aucie i dwie były w kufrze (niewiarygodne!).
Od stania w ogródku auto zarosło trochę mchem, dzieciaki zbiły lampy z przodu, jednak wnętrze nienaruszone, suche, bagażnik też suchutki. Beemkę kupiłem bez kluczyków z zablokowaną kierownicą i już miałem dorabiać kluczyk a tu Niemiec po dwóch miesiącach zadzwonił , że kluczyki się znalazły i wreszcie mogłem odpalić silnik
Karoseria w idealnym stanie, zero rdzy, silniczek chodzi jak nowy, oryginalny lakier.
Plany:
- dokładnie wyczyścić nadwozie
- doprowadzić do seryjnego wyglądu i fabrycznego stanu (wymiana chromowanych kliników szyb na nowe, wymiana lamp na nowe itp.)
- doposażyć trochę (wspomaganie, BC, Sound System, uchylane tylne szybki, szpera - wszystko już leży i czeka na montaż)
Fotki zaraz po przywiezieniu auta do Polski (grudzień 2007):
Jak widać czeka mnie dużo pracy ale najważniejsze że baza jest dobra, autkiem jedzie się jak nowym, wszystko działa, nawet antenka po włączeniu oryginalnego radia sama wyjeżdża
Fotki z postępu prac wkrótce.
Pozdrawiam
wrona - 2008-11-23, 00:34
jeżeli jest w rzeczywistości tak jak piszesz to kupiłeś naprawdę dobra bazę do modów ( pod warunkiem ze pobyt w '"przydomowym ogródku " nie doprowadził podłogi do stanu opłakanego)
na fotkach wygląda świetnie (jak na serię oczywiście )
rzadko bo rzadko ale zdarzają sie porządni Niemcy mi dosłał ori kod do radia smsem
tylmanek88 - 2008-11-23, 00:34
z zewnatrz widac ze potrzebuje troche serca zeby ja dopiescic. ale widac ze jest niestrawiona przez rdze, a to juz bardzo duzo w waskiej lampie. wrzuc kolego jakies fotki srodka
nie pozostaje nic innego jak zyczyc powodzenia w pracach przy niej
dzidziusbmw - 2008-11-23, 00:35
super baza do zmian zycze powodzenia i wytrwalosci w dazeniu do celu .
Wsadzaj m20b25 ,na glebe i jakies klasyczne kolo na rancie.
Pozdro
Melis - 2008-11-23, 09:03
a ja bym zostawił pełen oryginał i tylko go dopieścił
I by sobie była na niedzielne wypady bo kto ma i bedzie miał teraz lub za pare lat w pełni oryginalna wąską lampe z takim przebiegiem? właśnie z M10 w szpila stanie?
Opłaty małe wiec nawet bym sie nie zastanawiał!
Możesz kupić drugą E30 w bdb stanie za ok 4 tys i w ta wal te mody... Black helle, piękną czarna nerkę do chromów...
TEJ NA TO SZKODA
Oczywiscie Twoje auto i Ty decydujesz a ja tak czy siak zycze powodzonka!!!
Pozdrawiam!
Pietrek - 2008-11-23, 09:08
Tylko orginał !
Miro - 2008-11-23, 11:13
Dokładnie zostaw pełen oryginał.
dzidziusbmw - 2008-11-23, 11:36
m10 w takim stanie to rarytas, wiec zgodze sie z kolegami. Jednak jesli planujesz jakies wieksze mody to tylko klasyczne m20 pozdro
esiue30 - 2008-11-23, 12:59
ciekaw jestem bardzo jak wyglada wnetrze może jakies fotki
mattim_bmw - 2008-11-23, 15:33
Czekam własnie na takie auto.....
szacun i pozdrooo
ANDRZEJ-BIELAK - 2008-11-23, 17:37
Tylko seria, że jeszcze można tarfić takie auto, wstaw więcej fotek, również środka, picuj odświeżaj aż do ideału.
michu E30 - 2008-11-23, 17:40
Witam, pare nowych fotek:
oryginalne felgi z oryginalnymi Dunlopami z 29 tyg. 1986 roku
Wnęki tylnych nadkoli i pas pod tylnym zderzakiem:
Próg i podłoga jak nowe:
Tak wygląda półka nad lewym przednim kołem (miejsce podatne na korozję w e30):
Ogólnie to z kumplami stwierdziliśmy, że auto w większości jeździło po suchych drogach, cała podłoga i wnęki wszystkich nadkoli czyściutkie, suche, oryginalna konserwacja.
Po pierwszym umyciu gąbką widać że lakier jest O.K.:
Wnętrze trochę przybrudzone ale nic nie podarte, fotele szare z lekkim odcieniem zieleni, dywan jak nowy:
Najwięcej pracy będzie pod maską, dużo elementów jest pośniedziałych, mocno zakurzonych, motor musi wyjechać i każdy element trzeba osobno wyczyścić.
Sam nie wiem czy zrobić z tego classica czy culta, decyzja zapadnie wkrótce.
następne fotki za tydzień
Pietrek - 2008-11-24, 12:41
Uśliniłem klawiature !
Świetna jest !
center - 2008-11-24, 22:11
genialna, ale zostaw oryginał, nic nie kombinuj
picuj picuj ale nie przesadzaj z dokładaniem, black helli i gleb jest pełno, oryginałów jak na lekarstwo...
slawo - 2008-11-24, 22:16
piekna sztuje dorwaales!!
koniecznie zachwoaj oryginalm,jesli juz jakies zmiany to niewielkie!!
naprawde klasa!!!
Pawel735 - 2008-11-24, 22:29
Ciekawe ile jeszcze jest takich sztuk pochowanych po krzakach stodołach itp
G-R-Z-E-Ś - 2008-11-24, 23:10
Ja cie gdzie taką sztukę można dorwać , przepiękny stan jest jej
Niech zostanie w pełnym oryginale
Zeed - 2008-11-25, 21:59
...takich białych kruków już pozostało chyba na prawdę nie wiele, więc najrozsądniej byłoby doprowadzić ją do perfekcji i pozostawić w oryginale
Bandit - 2008-11-29, 01:55
A niech mnie.....
Genialna, piękna, po prostu NOWA!!!...
Bardzo niedawno temu ktoś prezentował wąską lampę w takim samym stanie. Nie sądziłem, że tak szybko zobacze kolejną.....
I co z tego, że nie ma tam M20B25 czy wspomy ale za to masz nowe 22 letnie auto! Gratuluje!!!
Sugeruję tak jak przedmówcy żadnych "eksperymentów" z samochodem. Wyczyścić, zakonserwować i tak zostawić. Oryginalne opony zdjąć i zakładać tylko okazyjnie. Coś takiego jeszcze bardziej podsyca urok wieku takiego auta. Można kupić nowe kołpaki.
Zwróć się do ASO BMW może dadzą Ci gwarancję
southOFheaven - 2008-11-29, 20:52
progi zender, lotka, spojlery, brewki i bedzie gites
center - 2008-11-30, 16:57
| southOFheaven napisał/a: | progi zender, lotka, spojlery, brewki i bedzie gites |
trochę szpachli parę siatek, konieczne jakieś ułańskie lampy no i koniecznie neony.
wszędzie neony i przetwornice dymu...
WIKTOR - 2008-11-30, 20:43
Na tył lampy z e60 i będzie GIT
tigre0070 - 2008-12-01, 12:42
hmm...przede wszystkim ori z lekką glebą i ori kołami...
gratuluję tak zdrowego autka - co do m10 potrzebujesz? coś jeszcze znajdę , a jak chcesz to i całe m10 na części
|
|