| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - czyszczenie ukladu chlodzenia
Szop - 2008-11-29, 09:20 Temat postu: czyszczenie ukladu chlodzenia Witam napisze krotko i na temat... Wiec tak padla mi glowica , i mam kupe oleju w ukladzie maz jest na tyle gesta ze nie ma obiegu i po paru minutach samochod sie gotuje...mam nowa glowice i przed zalozeniem chcial bym pozbyc sie calego oleju z ukladu chlodzenia... teraz pytanie za 100punktow czym i jak to zrobic??? nie wiem czy preparat da rade bo maz jest gesta jest jeszcze proszek do prania on tez niezle radzi sobie z tym syfem...moze ktorys z was mial ten sam problem i podzieli sie wskazowkami...pozdrawiam
chmielpiw - 2008-12-27, 20:12
spróbuj gorącym octem.
Kargul - 2008-12-27, 20:26
Ja kiedyś używałem proszku i czyścił bardzo dobrze. Płyn do naczyń też jest całkiem niezły radzi sobie z olejem spożywczym to poradzi sobie z silnikowym. Ocet nadaje się chyba raczej do kamienia.
kamil.k - 2008-12-27, 21:19
wal kilka razy proszek i jakies inne srodki np do mycia rak sa dobre
ja u siebie wlałem raz octu z pół buteki i kilka razy wymieniłem wode ( mialem dziurawa chłodnice i przez pewien czas to przelałem przez układ chłodzenia jakies 200L wody wiec wszystko wypłukało sie na tyle elegancko ze jak ostatnio spusciłem płyn i porównalem go z takim nieuzywanym to tylko lekko stracil różowy kolor a tak zero syfu
|
|