| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Konwersja na 5 szpilek e30 ix
duch_robi - 2008-12-12, 11:10 Temat postu: Konwersja na 5 szpilek e30 ix Z tego co sie orientuje do 325ix mozna zalozyc zwykla belke silnika, wahacze ze zwyklej e30, mc phersony i normalny silnik M20. Ale przeciez kielichy sa inne, w ixie amorek idzie rownolegle do piasty a w zwyklej e30 amor jest ustawiony pod katem wzgledem niej. Chodzi mi o konwersje zawieszenia w tym aucie na 5 szpilek, jestem w stanie zmienic belke silnika bo motor powedruje i tak inny niz jest teraz, tylko czy nie obedzie sie bez komplikacji?
Grzesiek2290 - 2008-12-12, 16:39
No własnie tak na chłopski rozum to cała kolumna bedzie pod innym kątem ,a razem z nia piasta ze zwrotnica i cała reszta. I jak wtedy nasadzić to wszystko na wahacz bez rzeźby
duch_robi - 2008-12-12, 18:19
| Grzesiek2290 napisa³/a: | No wÅ‚asnie tak na chÅ‚opski rozum to caÅ‚a kolumna bedzie pod innym kÄ…tem ,a razem z nia piasta ze zwrotnica i caÅ‚a reszta. I jak wtedy nasadzić to wszystko na wahacz bez rzeźby |
Da sie wlzyc do ixa mc phersony ze zwyklej e30, trzeba zmienic wahacze i belke, ale nie o to mi chodzi, chce sie dowiedziec czy rownie latwo przeloze zawieszenie na 5 srub do ixa jak zawieszenie ze zwyklej e30?
Szajbaa - 2008-12-12, 19:33
na prosty rozum skoro mozna wsadzic 5 srub do e30 a zwykle od e30 do ix'a to i 5 srub powino sie dac załozyc. Może komplet na 5 śrub zrobiony do e30 wpasowac do ix'a taK jak mowisz ze można ze zwyklej zawias wsadzic do ix'a
duch_robi - 2008-12-12, 23:28
Na chlopski rozum tak, z tym ze nie do konca musi tak byc, moze sie okazac ze zawias pasuje ale kola stoja nieco inaczej itp itd.
tomcat944 - 2008-12-16, 08:23
hej,
wez pod uwage, ze w zwyklej e30 kielichy sa ustawione pod katem po to zeby kola sie same prostowaly...
w iX'ie tego nie ma, tu przedni naped prostuje kola...
jesli zalozysz zawias od zwyklej do iX'a to moze sie okazac, ze z geometria kol bedziesz mial duzy problem... poza tym w iX'ie jest inne ET...
ja bym sie zastanowil czy nie pokombinowac czegos z zawiasem od e34iX...
|
|