|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
STYLIZACJE WEWNĘTRZNE - dodatkowe zegary
urbi - 2008-12-14, 14:52 Temat postu: dodatkowe zegary czesc tak sobie mysle od jakiegos czasu ze bym sobie jakies takie cos zalozyl zeby fajnie sie swiecily i cos tam pokazywaly
jakie zalozyc ? czy te od audi swieca na taki bursztynowy kolor ? jak to sie podlacza ? jak ma sie sprawa z czujnikami i ktoredy wypuscic przewody pod maske ?
czekam na konkretne odpowiedzi. pozdro
kamil.k - 2008-12-14, 19:58
a nie było takiego tematu
kafarek - 2008-12-14, 20:24
Byle VDO były, to łatwo dobierzesz czujniki. Audi tez pasują i świecą jak trzeba Wskaźnik od natężenia podłączasz pod aku, przez stacyjkę. Czujnik ciśnienia oleju (w filtrze) zmieniasz na 2 pinowy, z czego jeden idzie do licznika, a drugi do wskaźnika. Koszt czujnika ciś. oleju VDO to coś koło 200 zł. Czujnik temp. oleju montujesz w miejsce korka spustowego lub wiercisz nowy otwór w misce, zakładasz adapter i czujnik i wio..
To jak poprowadzisz przewody przez gródź zależy od Ciebie.. Roboty na 2 godziny
kafarek - 2008-12-15, 21:12
http://moto.allegro.pl/it..._seat_opel.html
Powiem Ci Urbi, że to jest po taniości ostro.. Łykaj i masz już 75% gratów potrzebnych..
urbi - 2008-12-15, 23:26
spoko tylko ze w tym momencie kajne kapusten bo wyplaty jeszcze nie bylo
a jak ty masz to zamontowane ? pokaz w dzien jak to wglada bo w fotkach jakie robiles w nocy widac ladnie jak sie swieca ale nic wiecej
kafarek - 2008-12-15, 23:29
Zamontowane w bardzo prosty sposób.. Położone nad popiołką i podpięte przewody..
Zrobię foty z bliska i zobaczysz..
MAJSU - 2008-12-16, 21:37
Też chętnie bym to zobaczył. Wrzucił bym sobie czujnik temp i ciśnienia oleju w popiołkę
http://moto.allegro.pl/it...ry_glowicy.html
Da sie coś takiego w M20 zamontować ?
A tak w ogóle to jakie wskaźniki najlepiej zamontować... Mogę max 3 załozyć bo na więcej nie ma miejsca Najlepiej dwa bo bym je zamontował w wylotach wentylacji na środkowej konsoli.
Temperatura wody i oleju ?
kafarek - 2008-12-16, 22:04
MAJSU napisał/a: | Najlepiej dwa bo bym je zamontował w wylotach wentylacji na środkowej konsoli.
Temperatura wody i oleju ? |
W miejsce po nawiewach środkowych wejdą 3 wskaźniki i zajebiaszczo to wygląda..
Jak bym chciał silnik katować/używać w sporcie to bym montował ciśnienie oleju, temp. oleju i temp. spalin. Jak do żytku codziennego to ciśnienie oleju i prądu ładowania..
MAJSU - 2008-12-16, 22:30
kafarek napisał/a: | MAJSU napisał/a: | Najlepiej dwa bo bym je zamontował w wylotach wentylacji na środkowej konsoli.
Jak bym chciał silnik katować/używać w sporcie to bym montował ciśnienie oleju, temp. oleju i temp. spalin. Jak do żytku codziennego to ciśnienie oleju i prądu ładowania.. |
W E28 maks 2
piotrbmw4 - 2008-12-21, 17:29
WITAM KOLEGO JA MAM TAKIE ZEGARY JAK POTRZEBUJESZ MOJ NR 667243617
MAJSU - 2009-01-22, 13:13
Jak wykonać zabudowę do tych wskaźników ? Będą 3. Nie chce ich montować na płasko bo tarcze będą mało widoczne, chciałbym aby były zwrócone pod kątem w stronę kierowcy. Może jest ktoś kto robi zabudowy audio i wie jak się do tego zabrać ? Jaki może być koszt zrobienia czegoś takiego w firmie car audio ?
wojtaq - 2009-01-22, 13:40
znajdz coś o takiej średnicy i obklejaj zywicą a płotnem
pozniej wyciagniesz to co wsadziles zamiast zegarow i wlozysz zegary a zywice wykonczysz szpachla czy jak juz chcesz
koszt w firmie to pewnie kilkadziesiat zl
kamil.k - 2009-01-22, 17:34
widziałem gdzieś na necie pomysł z rajstopami i żywica
MAJSU - 2009-01-22, 18:12
Chyba oddam to jakiemuś fachowcowi do zrobienia bo tyle co wydam na materiały to na gotowo będe miał
Pietrek - 2009-01-22, 18:28
MAJSU, zrobić taką zabudowe to jest pikuś a materiały nie są drogie
MAJSU - 2009-01-22, 18:36
Pietrek napisał/a: | MAJSU, zrobić taką zabudowe to jest pikuś a materiały nie są drogie |
No niby tak ale ja z żywicy nic nie rzeźbiłem ani nie wiem jak się do tego zabrać. Za taką zabudowe zapłacę około 50zł
WNTcoupe - 2009-01-22, 19:15
widzieliście te na konsole środkową kiedys na alle.. były ale to bardziej zespolić z deska i flok dać
kafarek - 2009-01-22, 19:47
http://cgi.ebay.pl/BMW-E3...A1%7C240%3A1318
http://cgi.ebay.pl/Instru...A1%7C240%3A1318
Pietrek - 2009-01-23, 19:07
kafarek, Mowa jest o e28
kafarek - 2009-01-23, 20:04
wiem, ale skoro można to zrobić profi (jak w linkach), to po co przepłacać?
michaś - 2009-01-29, 23:13
a czy ma ktoś zegary firmy AUTO GAUGE(czy jakoś tak) albo jakiś innych firm niż VDO?? jak to sie sprawuje i jak z podłączeniem
MAJSU - 2009-01-30, 12:23
kafarek napisał/a: | wiem, ale skoro można to zrobić profi (jak w linkach), to po co przepłacać? |
Tyle że te w linkach leżą na płasko więc pewnie idealnie się będzie w nich odbijać światło i nic nie będzie widać.
SajGoN - 2009-10-04, 23:10
kafarek, moze wiesz w jakim aucie taki 2 pinowy czujnik wystepuje?
Jak to jest rozwiazane w Audi 80 Coupe/Audi 90/S4 czy nawet A6 S-line ?
Moze byloby lepiej (taniej) wykrecic z takiego auta niz bulic 2 "sztufki".
Pozdro
kamil.k - 2009-10-05, 07:18
kafarek napisał/a: | MAJSU napisał/a: | Najlepiej dwa bo bym je zamontował w wylotach wentylacji na środkowej konsoli.
Jak bym chciał silnik katować/używać w sporcie to bym montował ciśnienie oleju, temp. oleju i temp. spalin. Jak do żytku codziennego to ciśnienie oleju i prądu ładowania.. |
mi się udało ale będa jeszcze małe poprawki
SajGoN napisał/a: | kafarek, moze wiesz w jakim aucie taki 2 pinowy czujnik wystepuje?
Jak to jest rozwiazane w Audi 80 Coupe/Audi 90/S4 czy nawet A6 S-line ?
Moze byloby lepiej (taniej) wykrecic z takiego auta niz bulic 2 "sztufki".
Pozdro |
czujniki pasuje nawet od opla (tyle ze ma inny gwint,audi zreszta tez) byle były od 0-5bar .cena koło 150zl na allegro nówki sztuki
SajGoN - 2009-10-05, 21:45
Prosze mi tu nie blużnic... z Opla? A fuj.... Sy=tary moze masz nazwe producenta i numer? Lub gdzie szedl taki czujnik konkretnie. Moglbym miec go w dobrej cenie, tylko musze miec szczegoly.
pozdro
kamil.k - 2009-10-06, 06:35
SajGoN napisał/a: | Prosze mi tu nie blużnic... z Opla? A fuj.... Sy=tary moze masz nazwe producenta i numer? Lub gdzie szedl taki czujnik konkretnie. Moglbym miec go w dobrej cenie, tylko musze miec szczegoly.
pozdro |
http://www.allegro.pl/ite...l_na_zegar.html
|
|