|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - E28 520i vs. A4 1.9 TDi
bachus - 2004-12-23, 23:29 Temat postu: E28 520i vs. A4 1.9 TDi Witam - chiałem się dowiedziec ile mocy moze miec audi A4 1.9TDi - PIERWSZY RAZ PRZEGRAŁEM!! Raz udało mi sie połknąć takie audi. Dziś było mokro ruszyłem pięknie - równo ale po wrzuceniu 2 biegu koła zaimeliły - mój błąd.
Ostatnio próbowałem też z audi 100 - 2.2 benzynka i .. ruszyła pierwsza - skończyła druga...(chyba słaby kierowca był ) a teraz jadąc juz lekko ponad 120 km/h odpusciłem siedząc na ogonie jest mi źle !! Wiem że cudów nie ma i nowinek nie przegonie... jakie Wy macie doświadczenia
cinek_sw - 2004-12-24, 09:41
korzuch napisał/a: | yo!
scigasz się za kase czy dla głupoty?? |
korzuch, spokojnie... po pierwsze 19Tdi może mieć seryjnie od 90KM do 150KM (jakoś tak) więc się nie dziwie ze mógł cię pogonić... no i oczywiście lekki chip tuning i moc wzrasta do ponad 160, 170KM więc może to byc uzasadnione...
Nie przejmuj sie....
bachus - 2004-12-24, 12:00
korzuch napisał/a: | yo!
ścigam sie tam ,gdzie można - by nie narazac nikogo - więc proszę Korzuch nie oceniaj pochopnie . Nie dla kasy i nie regularnie. Moim umiłowaniem jest jazda LANS 30km/h
czasem swoich sił próbuje dla poprawienia umiejętnosci - uwierz ze dobre ruszenie bez mielenia czesto sie moze przydac , jazda na sniegu tym bardziej
scigał sie bede moze w przyszłosci ale legalnie... jak uzbieram na 2002 ti ALPINA - taką jaką scigał sie Sobiesław Zasada
Nie dyskredytuj więc nikogo nie znając foktów, ok ?
mocry - 2004-12-24, 13:12
Taka Audica moze miec tyle kucykow jak napisal cinek_sw Jak miala w serii 130 koni, do tego czip i juz jest 160. A nie wiadomo czy na tym sie skonczylo. W kazdym razie takie 160 konne Audi tdi ze swoim momentem obrotowym napewno objedzie 2 litrowa beeme
sarna1 - 2004-12-24, 14:12
bachus napisał/a: | korzuch napisał/a: | yo!
ścigam sie tam ,gdzie można - by nie narazac nikogo - więc proszę Korzuch nie oceniaj pochopnie . |
A gdzie w Slupsku mozna sie tak poscigac ? Bo ja osobiscie nie znam takiego miejsca - no moze jedno na ktorym czesto jezdze ale tam tez sie naraza obcych, przyjedz na jakis KJS to sie najezdzisz do bolu - 40 pln + na wache i tak sie namajtasz kiera ze juz nie bedziesz szalal po miescie
bachus - 2004-12-24, 15:53
młyhyhy scigam sie po nocach jak pustki są, czasem cos sprawnosciowego na realu lub na dębnice na pasie - sprint. Po za tym E28 jest za duze i za ciezkie do zabaw, czasem tylko dla rozrywki... jak w wakacje sobie dorobie na malowaniu to moze pomysle o 325 albo cuś.. chyba ze dowalą jakies chore podatki
Łukasz - 2004-12-24, 16:29
Sory, ale e28 z 2 litrowym mtorem-129 kucy, to nie jest jakiś ścigacz - 11.4 do setki, węc nawet 110 konne a4 mogło Cię objechać....Ale nie smuć sie Stary....Takie życie...
Pozdro
bachus - 2004-12-24, 19:13
a wasciwie 125 kucy - to pierwszy wypust własnie jadąc na wigilie przez miasto 120km/h (pusto było) natrafiłem na patrol smerfiaków z radarem ale chyba nie chciało im sie ganiac na szczescie to nie fotoradar
|
|