BEEMKA - KLUB
BEEMKA KLUB

TECHNICZNE - lampy przednie e36

rogaś318 - 2008-12-23, 18:38
Temat postu: lampy przednie e36
siemanko!!
mam krótkie pytanie. czy jest jakaś różnica w mocowaniu przednich reflektorów z soczewka (chyba od 96roku) a zwykłymi (chyba przed 96 rokiem)?
pytam, bo zachodza mi mgłą jak jest deszcz lub snieg i zastanawiam sie czy te soczewkowe swieca lepiej?
chodzi mi oczywiscie o oryginalne a nie jakiekolwiek inne z ringami itp.

dziekuje za pomoc!!

kuba.

oczywiscie jezeli ktos posiada sprawne (nie parujące) reflektory to bym je zakupił chetnie.

nommad86 - 2008-12-23, 19:46

Z tego co wiem to nie ma różnicy w mocowaniach a soczewka była bodajże we wcześniejszych modelach. Co do parowania to chyba nie ma takich, które nie parują heh. Spróbuj rozkleić reflektory wysuszyc i dokladnie obkleic jakims silikonem, może nie będzie parowało.
szczaw89 - 2008-12-23, 22:00

Mocowanie jest takie samo niedawno zmienialem zwykle na soczewkowe oczywiscie na oryginały bosh z anglika oczywiscie po przerobce na europejskie dalem za komplet dwóch 100zl ;D bo sprzedawczyni sie nie znala i myslala ze sie nie da a sie da ;p ;D

Paruja tak samo jak i zwykle mam zamiar uszczelnic je silikonem ale najpierw chce zamontowac ringi ctrf czy jakos tak pozdrawiam

nitrus - 2008-12-25, 11:47

nommad86 napisa³/a:
Z tego co wiem to nie ma różnicy w mocowaniach a soczewka była bodajże we wcześniejszych modelach. Co do parowania to chyba nie ma takich, które nie parują heh. Spróbuj rozkleić reflektory wysuszyc i dokladnie obkleic jakims silikonem, może nie będzie parowało.

Nie trzeba nic rozklejać bo nie są sklejane. Szkło jest umocowane na zapięciach, które się ściąga. Kiedyś w e36 rozkładałem lampy, wyczyścilem i złożyłem ponownie uszczelniając silikonem. Nie wiele to dało. Dalej parowało ale trochę mniej.

piotrbmw4 - 2008-12-25, 12:14

u mnie wystempuje ten sam problem takze paruja niestety ale chyba nie paruja nikomu tak mocno aby to bylo przeszkoda w jezdzie ja mysle nad wyczyszczeniem soczewek i pozniej uszczelnieniu lamp silikonem moze pomoze
DjAquaz - 2008-12-25, 14:44

Nie wiem czy to coś da ale wpadłem na pomysł aby lampy nagrzać chociażby suszarką w efekcie woda podgrzana powinna odparować.Musze tylko znaleźć sposób czy od dołu czy od góry :lol:
Yabi - 2008-12-25, 17:53

A ja bym pomyslal nad jakas lepsza wentylacja lamp by opary pary sie lepiej wydostawaly... :roll: Z tego co pamietam to uszczelka miedzy szklem a obudowa jest gąbkowata wiec trzyma wode i gdy sie odpali żarówki to cieplo zaczyna odparowywac z nich ta wode :roll: