| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
OFFTOPIC MOTORYZACYJNY - To się nazywa pedantyzm i dbałość o szczegóły!
southOFheaven - 2008-12-25, 16:15 Temat postu: To się nazywa pedantyzm i dbałość o szczegóły! nie bmw, ale warto looknąć..
http://www.detailingworld...ead.php?t=81391
gratuluje temu kto dotrwa do konca i obejrzy wszystkie zdjecia..
nie spotkalem sie jeszcze z taka obsesja na zadnym forum, realnie i w polsce a opisy jeszcze lepsze.
Cypisek - 2008-12-25, 18:14
Gość płukał auto wodą pitną z 50 litrowej bańki : / masakra
[ Dodano: 2008-12-25, 18:25 ]
Kurcze jakbym dostał nówkę e30 M3 to też bym ją tak pucował
southOFheaven - 2008-12-25, 18:36
no ja sie nie dziwie.
koles kupil auto z limitowanej serii i uczynil ja bardziej limitowana
poza tym niezle zasuwa ze szczoteczka do zebow i czysci np zaciski hamulcowe
Cypisek - 2008-12-25, 18:43
| southOFheaven napisa³/a: | no ja sie nie dziwie.
koles kupil auto z limitowanej serii i uczynil ja bardziej limitowana
poza tym niezle zasuwa ze szczoteczka do zebow i czysci np zaciski hamulcowe |
Ze szczoteczką to i ja zasuwałem.......... ale zużytą . Nie no gość jest niezły, szkoda tylko że się myli.
Pawel735 - 2008-12-25, 19:33
A ja współczuje temu gościowi, że jest takim niewolnikiem tego samochodu.
mareks - 2008-12-25, 22:36
i tyle zachodu dla astry
swoja droga nie przypuszczalem ze mozna tam myc samochody na ulicy
southOFheaven - 2008-12-26, 10:42
to nie jest zwykla astra, cos w stylu e36 m3 GT..
gosciu pisze, ze systematycznie myje CALY samochod- lacznie z podwoziem i myciem felg od wewnatrz
nie pogardzilbym taka asterka
Cypisek - 2008-12-26, 11:20
| southOFheaven napisa³/a: | | to nie jest zwykla astra, cos w stylu e36 m3 GT.. |
No właśnie w tym problem, to nie jest e36 m3 GT tyko.......... astra
MAJSU - 2008-12-26, 11:42
| Cypisek napisa³/a: | | southOFheaven napisa³/a: | | to nie jest zwykla astra, cos w stylu e36 m3 GT.. |
No właśnie w tym problem, to nie jest e36 m3 GT tyko.......... astra |
To nie jest zwykła Astra tylko jej bardzo mocna i szybka odmiana. M3 GT to też nie jest Ferrari i mu do pięt nie dorasta...
IPLO - 2008-12-26, 13:02 Temat postu: heheh a gdzie foty jak przyjehałay pały i dostał mandat za niszczenie srodowiska ale bym mu do........lił
mucha - 2008-12-26, 13:19
auto ładne ale .... są 2 małe szkopuły :
- przedni napęd
- OPEL
southOFheaven - 2008-12-26, 14:16
hola hola, tu nie chodzi o auto a o to jak wlasciciel sie z nia obchodzi..
gdyby takich ludzi bylo na peczki kazdy by jezdzil nowka sztuka 22letnia e30 i 18letnia e36
a co do opla to hm...tak samo vw, audi.. niektore marki nigdy nie pozbedÄ… siÄ™ image'u narzuconego przez otoczenie..
Ale w tym temacie wg mnie naleza sie niskie uklony dla tego goscia za jego obsesje!
marvin-86 - 2008-12-26, 14:52
dla mnie przesada, i wiejski tuning, od groma dziwnych rzeczy pod maska, basowy glosnik wielkosci talerza od satki i podswietlenie deski rodem z calibry pozdro
southOFheaven - 2008-12-26, 15:18
| marvin-86 napisa³/a: | | dla mnie przesada, i wiejski tuning, od groma dziwnych rzeczy pod maska, basowy glosnik wielkosci talerza od satki i podswietlenie deski rodem z calibry pozdro |
to nie jest wiejski tuning- jest napisane wersja Nurburgring- jest taki tor w Niemczech i odbywa sie tam 24 godzinny maraton i sa same astry opc i z takiej okazji jest te auto. astra opc (malowana tradycyjnie na niebiesko) to masowka przy astrze opc nurburgring edition (tylko bialy z kratka wyscigowa). 6s do setki i 800szt wyprodukowanych.. ale to tylko astra tzn po marce niby to masówka dla szarych ludzi.. ale w gruncie rzeczy taki nie jest..
sa jakies obecnie limitowane beemki do nabycia w salonie czy wszystkie masowki?
mareks - 2008-12-26, 15:55
nie potrzeba limitowanej wersji zeby przyspieszac bunia w 6 sek do setki
a jak ktos chce to moze sobie zamowic wypasione naklejki to m3
slawo - 2008-12-26, 16:14
| southOFheaven napisa³/a: | | astra opc (malowana tradycyjnie na niebiesko) to masowka przy astrze opc nurburgring edition (tylko bialy z kratka wyscigowa). 6s do setki i 800szt wyprodukowanych |
co nie zmienia faktu ze jest beznadzeijna, jak juz patrzymy na takie wynalazki to focus jest o niebo lepszy
szkoda tylko ze ford daje i nie wypuszcza tradycyjnego coswortha ktory miazdzylby jak dawniej kazde te pseudo sportowe auta,ktore prowadza sie jak taczka z piachem...
JanekE30 - 2008-12-26, 16:32
Jak można użyć szczoteczki z twardego włosia
Ja w swojej zawiasy czyszczÄ™ tylko softem
kafarek - 2008-12-26, 16:34
A ja Wam powiem, że gościa trzeba leczyć.. i to w zakładzie zamkniętym... Dla mnie szczyt bufonady i egoizmu..
Nie znam typa, może się mylę, może jest fantastycznym ojcem, mężem itp.. Nie powinienem go tak oceniać.. Ale oglądam tylko fotki, które tworzą taki właśnie obraz o właścicielu.. Lubię takich ludzi ściągać na ziemię i chętnie bym oglądał jego twarz i zapis EEG podczas niszczenia tego auta...
Nie jestem zazdrosny, nie jestem zawistny.. Jestem realistą i uważam, że nie wolno być tak uzależniony od rzeczy martwej.. Takie patologie są fundamentami do zostania psycho/socjopatą.. Hitler, Stalin i inne twory też miały pierdolca...
MAJSU - 2008-12-26, 17:04
| kafarek napisa³/a: | A ja Wam powiem, że goÅ›cia trzeba leczyć.. i to w zakÅ‚adzie zamkniÄ™tym... Dla mnie szczyt bufonady i egoizmu..
Nie znam typa, może się mylę, może jest fantastycznym ojcem, mężem itp.. Nie powinienem go tak oceniać.. Ale oglądam tylko fotki, które tworzą taki właśnie obraz o właścicielu.. Lubię takich ludzi ściągać na ziemię i chętnie bym oglądał jego twarz i zapis EEG podczas niszczenia tego auta...
Nie jestem zazdrosny, nie jestem zawistny.. Jestem realistą i uważam, że nie wolno być tak uzależniony od rzeczy martwej.. Takie patologie są fundamentami do zostania psycho/socjopatą.. Hitler, Stalin i inne twory też miały pierdolca... |
Idąc twoim tokiem myślenia powinno się wieszać wszystkich artystów Nie wiem jak oglądając fotki tego samochodu można powiedzieć że to bufon i egoista ? Gdzie ty tam się dopatrzyłeś chorej chęci władzy porównując go do Hitlera albo Stalina ? Najwidoczniej nie wiesz po prostu co to jest prawdziwa pasja.
Ja czytając twojego posta mogę właśnie równie dobrze ocenić Ciebie jako kolejnego zawistnego Polaczka którego ściska jak widzi że sąsiad sobie kupił nowe felgi do samochodu i skacze z radości jak spotyka tego sąsiada dwa dni później w wulkanizacji jak łata dwie opony.
kafarek - 2008-12-26, 17:38
| MAJSU napisa³/a: | | Gdzie ty tam siÄ™ dopatrzyÅ‚eÅ› chorej chÄ™ci wÅ‚adzy porównujÄ…c go do Hitlera albo Stalina ? |
Poszedłem dużo dalej niż Twoja interpretacja tego porównania.
| MAJSU napisa³/a: | | Najwidoczniej nie wiesz po prostu co to jest prawdziwa pasja. |
Pasja to na pewno nie jest to co zaprezentowane zostało na powyższych fotkach.. To jest chorobotwórcze podejście do tematu. Obsesja.. nie pasja.. Twoje podejście do rekina można nazwać pasją. Nie spuszczanie się na widok własnego samochodu i latanie wokół niego ze szczoteczką do zębów.. I raczej określone charaktery tak potrafią.... Ludzi o skłonnościach do alienizacji, poczucia wyższości, które przelewają na auto.. Na przedmiot, który ich nie ocenia. Najlepszy przyjaciel, to samochód... Zawsze wierny, zawsze ładny. Autyzm, własny świat. Tak oceniam po tym co zobaczyłem. Mogę się mylić, może nie. Lata mi to kalafiorem. Mówię co widzę..
pabello - 2008-12-26, 18:23
eee dla mnie każdy ma jakiegoś swojego fioła;) tylko szkoda ze fiołem tego kolesia niejest jakaś beemka
kamil.k - 2008-12-26, 19:37
kafarek, popieram Cie w 100%
koles przegina pałe ostro ...
Mateusz - 2008-12-27, 16:54
| kafarek napisa³/a: | | latanie wokół niego ze szczoteczkÄ… do zÄ™bów |
szczoteczka to tylko zawiasy
Pietrek - 2008-12-28, 17:07
Kiedyś chyba ten sam koleś czyścił e36 M3 GT ...
MrKrYH_e34 - 2008-12-28, 19:28
tak czytam wasze wypowiedzi i sie BARDZO dziwie bo .... jakos u mnie nie wyskoczyly jeszcze zadne foty.. tez wam sie ta strona tak dlugo ladowala
mareks - 2008-12-28, 20:10
tam jest cos ponad 600 fotek. moze sie dluugo ladowac
Gniewek89 - 2009-01-10, 15:56
wie ktoś co to za glinka którą usuwał naleciałości na lakierze
W ogóle połowę chemii którą tam widać widzę po raz pierwszy... xD
Co do gościa i jego auta to chyba pierwszy opel który zarył mi się gwoździem w pamięci.
NaprawdÄ™ jestem w szoku
MAJSU - 2009-01-10, 16:14
| Gniewek89 napisa³/a: | wie ktoÅ› co to za glinka którÄ… usuwaÅ‚ naleciaÅ‚oÅ›ci na lakierze
W ogóle połowę chemii którą tam widać widzę po raz pierwszy... xD
Co do gościa i jego auta to chyba pierwszy opel który zarył mi się gwoździem w pamięci.
NaprawdÄ™ jestem w szoku |
http://www.meguiars.pl/sh...products_id=267
528_driver - 2009-01-10, 16:41
heh 2 lata takiego "pieszczenia" i znajac jakosc Opla nie bedzie na tej astrze lakieru tylko gole blachy.
A koles {biiiiip}......15 minut jazdy - 6 godzin lizania auta.....
southOFheaven - 2009-01-11, 10:45
| 528_driver napisa³/a: | heh 2 lata takiego "pieszczenia" i znajac jakosc Opla nie bedzie na tej astrze lakieru tylko gole blachy.
A koles {biiiiip}......15 minut jazdy - 6 godzin lizania auta..... |
no koles jest NAPRAWDE DOBRY
a co blach Opla to troche nie na miejscu ta opinia.. ja rowniez kojarze opla z zardzewialych kadettow czy dziurawych omeg.. ale mamy juz XXI wiek i technologia wyglada juz inaczej..
Osobiscie nie mam nic do Opla.. ojciec głupią astra f (zmontowana w D) na przestrzeni 150tys km przejezdzil bez zadnej awarii moje beemki: e30, e36.. a ja tylko wstydu sie najadlem
a co do blach i lakieru to powiem wam ze wszystkie nowe auta z XXI wieku maja cieniutka jakosc.. lakierowana powloka jest coraz ciensza niz np w porownaniu do lat 80 czy poczatkow 90..
Poza tym w np w beemce jest duzo czesci montowanych w UE.. duzo niemieckich marek ma tych samych podwykonawców.. jedynie co rozni beemke od konkurencji to silniki i emblemat na masce..
marekfl - 2009-01-11, 10:59
No masakra .... nie wiem czemu ale nie wgraly mi sie wszystkie fotki .. moglem zobaczyc ok 2/3 calosci albo troszke mniej .. ale robi wrazenie .. masakra .. heh a myslałem ze ja swoja czasami latem potrafie 'dokładnie' wypucować. . ale włąsnie się z błedu wyprowadziłęm ..
ta szczoteczka do zebów zeby zawiasy doczyścić, to jest masakra jakas heehe
ciekawe czy robi to po każdym powrocie do garazu ? heheh
TheKowal - 2009-01-11, 14:05
Dotrwałem do końca.
Nie wiem co koleś wciągał,ale musiało nieźle kopać
Szkoda tylko,że klimat mu tam nie sprzyja.
Grucha Jr - 2009-01-11, 14:17
Zastanawiam się co napisaliby ci którzy uważają gościa za czubka jakby tak czyścił np. E30 M3, albo wspomniane E36 M3 GT...
kamil.k - 2009-01-11, 18:30
| Grucha Jr napisa³/a: | Zastanawiam siÄ™ co napisaliby ci którzy uważajÄ… goÅ›cia za czubka jakby tak czyÅ›ciÅ‚ np. E30 M3, albo wspomniane E36 M3 GT... |
ja bym napisał to samo.to tylko kupa żelastwa i sa ważniejsze rzeczy w życiu
kostek_ja - 2009-01-12, 02:20
Ja tam raz do roku też bym samochód porozbierał i dogłębnie wyczyścił. Właśnie tak, aż do przesady. Co do przeróbek to niektóre rzeczy też mi się nie podobają ale to kwestia gustu. Jedno trzeba przyznać: są zrobione porządnie i z sercem.
Ja bym chciał się dowiedzieć jak porządnie czyścić samochód (jakiś kurs, książka). Co, jakim specyfikiem i jak.
Yakuzatti - 2009-01-13, 22:06
Ja bym dał do detailingu komuś, kto ma więcej wolnego czasu
|
|