| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - gaśnie na LPG
igoreczus - 2008-12-31, 14:06 Temat postu: gaśnie na LPG Witam. Auto to e36 318i m40, mam taki problem, ze przy tak niskiej temperaturze, przy zmianie na LPG auto poprostu spada z obrotow i gasnie, na benzynie dziala bez zarzutu. Mam stara instalacje, nie sekwencyjna, z tego co zauwazylem zamarza parownik, zeby auto normalnie zmienilo na LPG musze ja bardzo dlugo rozgrzewac na Pb. Co moge zrobic zeby wszystko bylo ok?
kafarek - 2008-12-31, 14:47
Termostat zmień... Duży układ się nie otwiera i parownik ogrzewa się. Być może masz zapowietrzony układ chłodzenia..
Tak w ogóle, to dopiero po osiągnięciu właściwej temperatury powinno się na szambo przełączać.
pudzian - 2008-12-31, 17:35
elo umnie to samo bylo i okazalo sie ze zamalo plynu mialem w chlodnicy i tylko tyle tak wienc sprawdz najpier to moze pozdro
southOFheaven - 2009-01-02, 16:24
u mnie sie przelacza jak wskazowka jest jeszcze na zimnym, ok 2mm od pozycji lezacej i na gazie pracuje bez problemu..
zrob remont zasilania lpg- wymien reduktor i wstaw blos.
igoreczus - 2009-01-02, 16:48
woda w chlodnicy jest na max, dodam, ze wskaznik pokazuje ze silnik jest rozgrzany w polowie, nie jak powinno byc czyli wskazowka pionowo jak jade w trasie do 100km/h -niecale 3tys obrotow. Jak przycisne to dopiero sie rozgrzewa
weider - 2009-01-02, 22:15
to normalne ze jak jest mroz i sie odrazu da na gaz to gasnie, musi sie troszke zagrzac
southOFheaven - 2009-01-03, 09:54
| igoreczus napisa³/a: | | woda w chlodnicy jest na max, dodam, ze wskaznik pokazuje ze silnik jest rozgrzany w polowie, nie jak powinno byc czyli wskazowka pionowo jak jade w trasie do 100km/h -niecale 3tys obrotow. Jak przycisne to dopiero sie rozgrzewa |
skoro napisales wiecej szczegolow to ewidetnie masz termostat do wymiany. niedogrzany silnik= wieksze spalanie= maselko pod korkiem.
rozgrzany silnik musi miec 90stopni nawet przy -30 C.
marvin-86 - 2009-01-04, 11:23
south ma racje popieram chlopa i moge powiedziec to samo zacznij od termostatu bo w bawarkach cieple serce to zywe serce xD
|
|