| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - problem z regulacja nawiewu ciepła e-36
MIELNY E-36 - 2009-01-02, 22:56 Temat postu: problem z regulacja nawiewu ciepła e-36 panowie pomuszcie bo troche zimno w bawarce ,czasmi za goraco.problem jest tej sprawy ze regulacja 1.2.3...działa,pokretło nogi ,szyba ,kierowca..działa,mam problem zpokretłem od regulacij ciepła niedziala wogule -co moze byc popsute czy moze spadło ciegno jezeli to drugie to jak sie dostac do niego. bawarka bez klimki POZDRO.
weider - 2009-01-03, 08:57
a auto grzeje ci sie wogule?
Jakub316 - 2009-01-03, 15:43
Chwila koledzy, mam wrażenie, że w E36 bez klimy pokrętło ciepło-zimno nie jest na lince ( cięgle) tylko tam jest chyba potencjometr elektryczny. Pewnie on padł, ja bym spróbował wymienić panel sterowania nawiewami cały - koszt 30zł na alledrogo. Pozdrawiam
MIELNY E-36 - 2009-01-03, 16:57
ps.weider
autko sie grzeje tak jak powinno
ps,jakub316
panel kiedys otkrecałem i wszystko wyglada dobze tylko własnie pokretło od regulacij chodzi lzej od pozostalych pozamienialem je bo myslałem ze moze sie powyrabialy zabki na nim ale to nic nie pomoglo.
A gdzie moge szukac tego potencjonometra??
a wyglada to tak
;
gdyby nie te ostatnie pokretło na kturym jest mała regulacja to by całkiem lipa byla a chodzi oto ze na białym pasku tu gdzie jest wybor nawiewu szyba..nogi leci ciepłe powietrze ana kierowce zimne(niebieski pasek) ...ito tyle mam z regulacij bo srodkowe wogule nie działa
Jakub316 - 2009-01-03, 18:51
| Cytat: | panel kiedys otkrecałem i wszystko wyglada dobze tylko własnie pokretło od regulacij chodzi lzej od pozostalych pozamienialem je bo myslałem ze moze sie powyrabialy zabki na nim ale to nic nie pomoglo.
A gdzie moge szukac tego potencjonometra??
a wyglada to tak |
Ono będzie lekko chodziło bo pozostałe pokrętła są na lince, potencjometr jest w samym panelu. Jak masz taki panel to możesz podmienić. Nie wiem czy w twoim przypadku przyczyny nie należy szukać w :
1.zaworze nagrzewnicy
2. odpowietrzeniu układu chłodniczego
3. termostat może masz do wymiany
slawo - 2009-01-03, 19:08
moim zdaniem zdechl Ci potencjometr w panelu
podmien na drugi
MIELNY E-36 - 2009-01-03, 19:09
na czym polega odpowietrzenie układu??samemu sie torobi czy do mechaniora trzeba??Pozdro
a co do termostatu to misie wydaje ze wogule ciepła by nie było a moze sie myle
Jakub316 - 2009-01-03, 20:38
Wymień ten panel, slawo jak widzisz tez potwierdził diagnozę, na allegro ten panel można wyrwać za 30zł. Jeśli to nie to, będziemy szukać dalej.
O odpowietrzaniu znajdziesz sporo w funkcji SZUKAJ, korek do odpowietrzania jest na chłodnicy ( nieduży na śrubokręt krzyżakowy)
|
|