| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - Spaliło przewody zapłonowe
rogacki - 2009-01-05, 13:03 Temat postu: Spaliło przewody zapłonowe mam bmw 318i E30 z 90r. Padł mi akumulator, odpaliłem go na kable od kumpla (dodam ze zawsze odpalało bez niczego nawet po 3tyg stania). Wszystko ok było aż tu nagle dym (biały gęsty dym) z kabli zapłonowych tj. tuż przy świecach (wytopiło 2 kopułki). Poradźcie co zrobić z tym. co kupić do naprawy i ewentualnie co zrobić by temu zapobiec później.
lysy174 - 2009-01-05, 13:19
Na moje oko to poprostu gdzies jest zwarcie a ze na tych przewodach jest ogromne napiecie to sie moment spalily.
Proponuje zaczac od swiec bo to one moga byc przyczyna zwarcia. No i oczywiscie musisz te spalone przewody wymienic.
rogacki - 2009-01-05, 13:30
tak tylko skąd nagle akumulator trafiło i w ogóle? nic tam nie grzebałem po prostu sam z siebie
lysy174 - 2009-01-05, 13:53
Aku mogl ci pasc poprostu od temperatury. Moze byl juz slaby i zimno dolozylo mu trudu i poprostu padl. Jesli mozesz to wez go wyjmij i jedz z nim do jakiegos sklepu motoryzacyjnego niech ci go sprawdza. Wtedy bedziesz pewny.
rogacki - 2009-01-05, 18:29
No o.k. aku sprawdzę napewno. pytanie jeszcze jak sprawdzić czy zwarcie występuje na świecach? dlaczego dymiło się tylko z 2 garów?? Pomóżcie dobrzy ludzie bo laik w mechanice jestem. Jutro postaram się wstawić foto tych kabli.
|
|