| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - E30 324D po przekładce silnika nie działa elektryka szyb
maruniaTM - 2009-01-10, 00:32 Temat postu: E30 324D po przekładce silnika nie działa elektryka szyb Kupiłem e30 324 TD z 89r z uszkodzonym silnikiem(głowica po kilku remontach).Wiedziałem że silnik jest do wymiany miałem w planach włożyć 1.9 Citroena ale w końcu wyszukałem przez przypadek e30 324D z Holandi automat.Przełożyłem motor ze skrzynią wszystko jest ok ale...podłączam szyby a one nie działają,co mam z tym zrobić?Nie działają także postojówki z przodu,spryskiwacze szyb.To pierdoły ale siedzicie długo w beemkach więc może coś mi podpowiecie.A przy okazji mam Bmw bez silnika na części
pozdrawiam wzzystkich jestem tu nowy
bono20002 - 2009-01-10, 13:29
puszka bezpieczników, od tego zacznij,przkeaźniki i reszta
maruniaTM - 2009-01-10, 20:05
to już zrobiłem od razu bezpieczniki ok,przekażniki przełożyłem z drugiej beemki i to samo
crazy r. - 2009-02-19, 20:29
sprawdź czy na drzwiach masz takie korbki...
jak są to... włożyłeś silnik nie do tego auta co trzeba ... a tak na poważnie to musisz szukać zaginionych prądów. tzn. kup sobie "próbówkę" 12Volt i zacznij szukać czy napięcie dochodzi do żarówek, silniczków szyb i silniczków spryskiwaczy.
sprawdzaj i plus i minus.
tzn. włącz pozycję,wyciągnij żarówkę z oprawki,podepnij jednym końcem próbówkę do minusa akumulatora a drugim do jednego ze styków w oprawce żarówki.
-jeśli nie zaświeci próbówka podłącz do drugiego-jeśli nadal nie świeci to na kablu żarówki nie masz + i musisz szukać dalej po kablach które doprowadzą cię do skrzynki bezp.
(w skrzynce mogą być np. zaśniedziałe styki-elektrosol pomoże (taki spraj do elektryki)) a dalej ze skrzynki do konkretnego wlącznika
posprawdzaj sobie dokładnie czy podczas wkładania silnika nie są poszarpane jakieś kable, pozostałe układy sprawdzaj podobnie, dobrze by było gdybyś dysponował schematami-to dużo ułatwia
pozdrawiam i powodzenia
p.s. jakieś przekaźniki siedzą też pod kierownicą...
kemot324 - 2009-02-19, 21:50
Podejrzewam że masz coś nie tak z przewodem czarno-żółtym idącym do rozrusznika. Jest on podłączony do elektromagnesu rozrusznika, w stanie spoczynku rozrusznika płynie przez niego minus na przekaźniki do skrzynki bezpiecznikowej (K5 i K7).
daszek - 2009-02-24, 18:00
apropo przekladek silnika. mam problem bo padl mi silnik m50 b20 i wlozylem m50 b25 wszystko dziala oprucz jednej rzeczy temperatury silnika. byl wymieniany czujnik od temperatury ale nic nie dalo kupilem zegary ale tez nic nie dalo czy mozecie pomuc??
|
|