| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - na jakiej zasadzie działają światła pozycyjne w e30 89r
maruniaTM - 2009-01-12, 15:49 Temat postu: na jakiej zasadzie działają światła pozycyjne w e30 89r nie moge dojść co sie stało z tyłu są z przodu brak
alexil - 2009-01-12, 16:06
Działają na takiej zasadzie, że do żarówek dochodzi prąd i świecą
A tak serio to sprawdź żarówki i bezpieczniki na pierwszy ogień.
kamil.k - 2009-01-12, 17:37
sprawdz ktory bezpiecznik masz spalony
mialem to samo i teraz nie mam ani z przodu ani z tyłu podmienialem włączniki i mam chyba gdzies zwarcie w instalacji .odlaczałem lampy i paliło bezpiecznik nadal wiec może cos jest nie halo w instalacji licznika bo teraz to nawet deska nie swieci i pali non stop bezpiecznik jak tylko łacze swiatla
teraz zamiast pozycyjnych z tyłu mam przeciwmgielne odpalone.musialem na szybko kiedys to zrobic i nie mam teraz czasu pogrzebac
WI$NIA - 2009-01-12, 17:53
jesli z tylu swiatla dzialaja a z przodu nie, na pewno nie jest to wina bezpiecznika. za swiatla pozycyjne odpowiadaja 22-ty i 23-ty (odpowiednio lewa i prawa strona)
marekfl - 2009-01-12, 18:35
kolego elektronike to mozna prosto porownac do samchodu ogolnie. jak nie ma "benzyny" to auto nie pojedzie, jak nie ma pradu to nie bedzie dzialało zadne urzadzenie elektryczne - wiec zaczyna sie każda diagnoze od sprawdzenia czy "jest benzyna":) w tym przypadku czy jest prąd
Jeśli żarówki nie świecą to zacznij od sprawdzenia żarówek, jesli się okaże że są sprawne idziesz dalej ... sprawdzasz miernikiem czy dochodzi napięcie do żarówke .. jesli nie ma napięcia ... sprawdzasz bezpiecznik .... jesli jest .. to najprawdopodobniej zasniedzialo w gnieździe żarówki .... jeśli nie ma... możę być za to odpowiedzialny przełacznik .. ale to już jest inna sprawa .. sprawdz po kolei jak Bog przykazał ...
MCGUMA - 2009-01-16, 20:24
Kolego sprawdz przekaznik,dawno e30 mialem,ale jest taki czarny,kwadratowy ,tam gdzie bezpieczniki
|
|