| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
TECHNICZNE - POMOCY ZBLOKOWANA SKRZYNIA
boobasz - 2009-01-14, 13:30 Temat postu: POMOCY ZBLOKOWANA SKRZYNIA Witam dziś ran jak odpalałem moja rakietę zblokowała mi się skrzynia wrzuciłem wsteczny i jak wyrzuciłem bieg został a lewarek jest na luzie i nie można żadnego biegu wrzucić rusza się tylko na boki .
zastanawiam się czy to nie wypiął się lewarek ale nie jest aż tak luźny
alexil - 2009-01-14, 14:09
Jeśli możesz ruszać lewarkiem w miejsce wszystkich biegów to najpewniej puściło któreś połączenie wybieraka (sam tak kiedyś miałem). Zdejmij mieszek i gumową osłonę-może uda się dostrzeć usterkę jesli to coś związane z lewarkiem.
damiano_e30 - 2009-01-14, 14:20
też miałem kiedyś taką usterke. U mnie dało się wrzucać biegi ale musiałem wbijać je ruszając na chama lewarkiem do przodu i do tyłu. Tak jak pisze alexil jakiś wodzik wyskoczył.
boobasz - 2009-01-14, 18:40
u mnie jest tak ze jest wrzucony wsteczny a lewarek jet na luzie nie mogę wepchnąć lewarka w żadną pozycje lata tylko na boki
SullyE36 - 2009-01-14, 19:12
ja miałem taki przypadek jak ty... tylko że miałem zakleszczoną skrzynie na 3cim biegu. Po zdiagnozowaniu okazało sie że spadł w miom przypadku wałek od wstecznego i zakleszczył wybierak. Szczerze to raczej proponuje wymiane skrzyni, bo zabawy w składanie nie polecam nikomu.
Pozdrawiam
Kruczek - 2009-01-14, 19:22
miałem to samo mechanikowi zajęło to 30 minut, tajników tego co uczynił nie chciał zdradzić.
podobno winowajca to zerwane poduszki skrzyni, opadła trochę i ja zablokowało...
boobasz - 2009-01-14, 21:15
| SullyE36 napisa³/a: | ja miaÅ‚em taki przypadek jak ty... tylko że miaÅ‚em zakleszczonÄ… skrzynie na 3cim biegu. Po zdiagnozowaniu okazaÅ‚o sie że spadÅ‚ w miom przypadku waÅ‚ek od wstecznego i zakleszczyÅ‚ wybierak. Szczerze to raczej proponuje wymiane skrzyni, bo zabawy w skÅ‚adanie nie polecam nikomu.
Pozdrawiam |
dziwne jest tylko to ze zrobiło mi się to wcześniej ze dwa razy i odpuszczało a teraz sie zacięło całkiem a i co dziwne stało się to teraz na wyłączonym silniku wrzuciłem wsteczny a potem wypiłem bieg został a lewarek pozycja luz no nic zobaczymy
a jeszcze mam pytanie jak ci spadł ten wałek to czy mogłeś jechać bo u mnie auto normalnie jedzie na wstecznym
SullyE36 - 2009-01-15, 19:00
Miałem zakleszczony 3ci bieg więc jakoś tam dało sie ruszyć i przemieszczać.
Przyznam sie że u mnie tak sie stało podczas treningu, zrzucałem z 3ki na 2 i przy wyjściu z poślizgu jeszcze zaaplikowałem mu 3,puściłem sprzęgło i drążek pozycji luzu a ja jade dalej . Zatrzymałem samochód i nie dało rady nawet ruszyć lewarkiem przód-tył na boki i przebicie na wsteczny miałem , ale bieg został 3ci.
Szczerze to nie wiem czemu sie u ciebie tak stało, może tak jak pisali wcześniej gdzieś poduszka silnika , skrzyni, wał wywiera nacisk na wałek w skrzyni i to może to jest przyczyną u ciebie.
Polecam jednak wymiane skrzyni, łatwiej , taniej , szybciej.
Pozdrawiam
boobasz - 2009-01-16, 03:21
No pewnie ze wymiana skrzyni była by najlepsza ale teraz nie opłacalna skoro tak w planach jest swap razem z nowa skrzynia. zobaczymy dziś może uda sie odprowadzić auto do serwisu
bono20002 - 2009-01-16, 08:04
bolączka skrzyń BMW (szczególnie e30) nie wysypie się, nie zmieli sie...ale sie zablokuje i dowidzenia
damiano_e30 - 2009-01-16, 10:15
kumpel w 325 kiedyś podczas wyścigu wbił 2-ke i tak już zostało...
Ogólnie skrzynie często nie wytrzymują mocy silników w BMW jeśli się ostro jeździ
boobasz - 2009-01-16, 11:04
| damiano_e30 napisa³/a: | kumpel w 325 kiedyÅ› podczas wyÅ›cigu wbiÅ‚ 2-ke i tak już zostaÅ‚o...
Ogólnie skrzynie często nie wytrzymują mocy silników w BMW jeśli się ostro jeździ |
ta opcja nie jest możliwa ha ha
M40 To nie potwor a pyzatym stało się to na postoju.
A teraz do rzeczy zna ktoś w wawie jakiegoś magika od skrzyń bo jakoś nie mogę znaleźć nic
damiano_e30 - 2009-01-16, 20:13
Rozebrać skrzynie od bmw to zaden problem ale żeby ją później dobrze złożyć to na prawde trzeba magika ... ja bym kupił drugą skrzynie. możesz ją później sprzedać razem z silnikiem jak zrobisz swap.
SullyE36 - 2009-01-16, 22:36
damiano_e30,
dobrze gadasz, polać ci ?
damiano_e30 - 2009-01-17, 03:17
heheh. Ja znam magika który potrafi złożyć skrzynię bmw. Kumplowi kiedyś padła skrzynia w e30 a na drugi dzień rano miał jechać tym samochodem do Grecji. Mój kolega mechanik magik rozebrał tą skrzynie, naprawił i składał później pół nocy... Kumpel dojechał na tej skrzyni do Grecji bez problemów ...
boobasz - 2009-01-17, 19:25
obdzwoniłem już parę warsztatów i albo mówią ze się da zrobić albo od razu ze wymiana tylko i wyłącznie no ale nic teraz mam ważniejsze wydatki i niestety moja laleczka musi poczeka.
[ Dodano: 2009-01-26, 15:57 ]
sprzedaje swoja e30 jeśli ktoś zainteresowany to proszę dzwonić 508799767
zablokowana skrzynia
no i niestety chyba uszczelka pod głowica do wymiany
|
|