| |
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
 |
Nasze Śmigiełka - [E36] Żółty
Żółty - 2009-01-19, 18:33 Temat postu: [E36] Żółty Witam wszystkich chciał bym przedstawić moją bawarkę .
Troche zwlekałem ze zdjęciami... ociągałem się i dziś postanowiłem pokazać wam czym jeżdżę
BMW 328i Individual
Rok prod.: 28.12.1998r.
Pierwsza rejstracja: 28.03.1999r.
Kolor: Dakar Gelb II
Wersja wyposażeniowa: Individual
Moc: 193 km
Przebieg: 221.000 km
Płyta podłogowa: Coupe drzwi: 2/3
Wyposażenie:
-dwustrefowa automatyczna klimatyzacja
-skórzana tapicerka w kolorze żółtym oraz czarnym
-sportowe fotele
-fabryczne alufelgi zimowe 15' i letnie M3 17'
-ABS
-ASC
-komputer OBC średniak
-poduszki powietrzne- 4szt
-komputer pokładowy
-tempomat
-oryginalne światła przeciwmgielne
-wspomaganie kierownicy
-elektyczne szyby x 4
-immobilizer
-elektryczne lusterka
-centralny zamek
-zmieniarka cd Alpine dwa wzmacniacze oraz 2 głośniki bassowe 2 'syczki' oraz 6 b głośników standardowych oraz radio Alpine.
-podgrzewane fotele
-czarna podsufitka
ZDJĘCIA ZMNIEJSZE WKRÓTCE!
Slyfellow - 2009-01-19, 20:32
BMW cudowne. Piękny okaz Tylko pozazdrościc, szczególnie tych 246km pod maską. Pozdro
Przemass - 2009-01-19, 20:41
| Slyfellow napisa³/a: | | szczególnie tych 246km pod maską. Pozdro |
on tyle ma, ło
528_driver - 2009-01-19, 20:51
no Zolty w koncu uraczyles nas fotami
Fajna furka nie ma co...Tapicera jest zajefajna, robiles czy byla?
Moje propozycje Glebaaaaa....i ladne alu,eventualnie M-Tech (wg gustu)...
Ogolnie
Żółty - 2009-01-19, 21:02
528_driver no w końcu trzeba było xD
Dzięki za ocene. Tapicerka była zrobiona na zamówienie w kolorze nadwozia.
Gleba hmmm nie wiem ale kasa na alumy się zbiera i na wiosne zarzuce jej ładne buty
A m-tech.. napewno ładnie by wyglądał i lepiej niż obecnie. Lecz jeśli bym miał zmieniać to wszystko od zdaerzaków po lusterka Narazie kumuluje zapasy pieniędzy
528_driver - 2009-01-19, 21:09
hehe skas to znam...cena gratow zabija...masz jakies plany co do "obuwia"?
zdradzisz cos?
Jezeli chodzi o mody ..powoli,powoli i taj juz furka jest sliczniutka milo oko zawiesic
Żółty - 2009-01-19, 21:24
Powiem szczerze że chce uniknąć tuningu typu brewki blendy i puszki wiszące na tłumiku. Zadawala mnie pełen oryginał i jak narazie to auto sobą go prezentuje
Wszystko jest w nim stare... bo wszystko jest w nim od nowości, oprócz niektórych części mechanicznych które jak wiadomo trzeba było wymienić żeby przyjemniej się jeździło Co do felg i jakich kolwiek przeróbek myślałem żeby zrobić z niej B8. Spojler felgi emblamenty dywaniki itd itp
cichecki0511 - 2009-01-19, 21:34
| Żółty napisa³/a: | | Moc: 247 km (kolektory ssące, barany od m3 3,2) Auto zmodyfikowane podczas produkcji. |
I to dało 54 KM
Żółty - 2009-01-19, 21:41
tak było na wykazie z hamowni który dostałem wraz z dokumentami auta osobiście nie wiem jakie części mogły zostać poddane zaszczepieniu. O kolektorze oraz baranach uświadomił mnie mechanik podczas przeglądu
brus_ik - 2009-01-19, 22:00
| Żółty napisa³/a: | tak było na wykazie z hamowni który dostałem wraz z dokumentami auta osobiście nie wiem jakie części mogły zostać poddane zaszczepieniu. O kolektorze oraz baranach uświadomił mnie mechanik podczas przeglądu |
Jeżeli na fotce komory silnika jest taki kolektor jak obecnie na aucie to niestety ale koło ///M to on może kiedyś sobie co najwyżej leżał...
Druga sprawa to fakt, że nawet gdyby był cały dolot + wydech od ///M to i tak mało prawdopodobne aby chociaż zbliżył się mocowo do oryginalnego M3 3.0 US (s52b30) w którym zakres zmian w stosunku do m52b28 był nieco większy.
Nie zmienia to faktu, że wygląda na bardzo ładny i zadbany egzemplarz
MIELNY E-36 - 2009-01-19, 22:07
piekna wariatka.no Zulty jeszcze jakies zajefajne felusie i zultaczka bedzie sie pasla pozdro
Żółty - 2009-01-19, 22:11
Nie chce się negocjować w opisie napisałem to co było na wydruku z hamowni który dostałem od szwaba. (orłem w beemach nie jestem bo mam dopiero 18lat a ten kanar to moje pierwsze BMW ) Następnie powiedziałem o tym chłopaczkowi który robił przegląd. Wydawał mi się na niezwykle podnieconego... i na 'wielkiego' znawcę. To on mi powiedział że kolektor ssący oraz barany pochodzą od 3,2 m3 i z tąd taka moc na świstku.(Z góry chciałem przeprosić ponieważ sam zostałem nieświadomie wprowadzony w błąd) Jutro zrobie skana papierów jak będe w firmie. Ogolnie na zapas mocy mimo wszystko nie mogę narzekać. Ogolnie z zakupu jestem zadowolony. A nawiasem mówiąc ... przekonam się ile ma mocy jak sam wybiorę się na hamownie.
cichecki0511 - 2009-01-19, 22:43
| Żółty napisa³/a: | Nie chce się negocjować |
Nie o to chodzi, tylko bardzo ciekawe jest to co faktycznie zostało zmodyfikowane i czy faktycznie tyle ma, bo przyrost w stosunku do zwykłego b28 znaczący.
| Żółty napisa³/a: | | Ogolnie na zapas mocy mimo wszystko nie mogę narzekać |
Zależy z czego się przesiadłeś Jak wskoczyłem z Clio 1.2 na e30 m20b25 to wreszcie poczułem co to przyspieszanie. Wcześniej myślałem że Clio jest żwawe Teraz pozostaje tylko odkładać na więcej bo już dawno jest mało.
slawo - 2009-01-19, 22:46
| Żółty napisa³/a: | | kolektor ssący oraz barany pochodzą od 3,2 m3 |
w S50b32 jest itb
Żółty - 2009-01-19, 22:47
Znaczy się hmmm o przesiadce nie mogę chyba mówić bo e36 to moje pierwsze auto A uczyłem się jeździć na wielu bryczkach i ciężko mówić żebym nabrał jakiejś wprawy oraz przyzwyczajenia z nimi jedyne czym mogę się pochwalić że prawko zdałem niedawno za pierwszym razem o!
slawo - 2009-01-19, 22:48
do tego ze zdjcia widac ze ssacy u Ciebie jest od 2.8,ten od m50b25 jest inny calkowicie
wiec cos tu nie halo
Żółty - 2009-01-19, 22:58
slawo ja tam dobrze w tym nie siedze zresztą widzisz xD Ty masz śmigiełka nad avatarem ja mam lampki nie znam się dobrze i nie będe znawcy udawał. Powtórzyłem coś co powiedziała mi osoba pracująca przy przeglądach samochodów. Co się okazuje powtórzyłem jakąś głupote Nie chciałem naprawde nikogo wprowadzać w błąd
cichecki0511 - 2009-01-19, 23:03
| Żółty napisa³/a: | jedyne czym mogę się pochwalić że prawko zdałem niedawno za pierwszym razem o! | I tu moje gratulacje (ja zdawałem 13 lat temu) ale znam przypadki jak koledzy z mojego rocznika zdają teraz już n-ty raz i wciąż nie mogą
slawo - 2009-01-19, 23:06
| Żółty napisa³/a: | slawo ja tam dobrze w tym nie siedze zresztą widzisz xD Ty masz śmigiełka nad avatarem ja mam lampki nie znam się dobrze i nie będe znawcy udawał. Powtórzyłem coś co powiedziała mi osoba pracująca przy przeglądach samochodów. Co się okazuje powtórzyłem jakąś głupote Nie chciałem naprawde nikogo wprowadzać w błąd |
spoko spoko,nie o to kaman
dla mnie dlubane auto to podstawa i tylko tak z ciekawosci patrze
moze cos innego jest grzebane
Żółty - 2009-01-19, 23:13
| slawo napisa³/a: |
spoko spoko,nie o to kaman
dla mnie dlubane auto to podstawa i tylko tak z ciekawosci patrze
moze cos innego jest grzebane |
Wiesz no stary słuchaj nie wiem jak mi się uda jutro wstawie skan wykazu z tej hamowni może coś faktycznie jest podłubane ja się nie znam więc się nie wypowiadam już i tak wystarczającym moim błędem było powtórzenie głupot kolesia który udawał że się zna
cichecki0511 - 2009-01-19, 23:27
| Żółty napisa³/a: | uż i tak wystarczającym moim błędem było powtórzenie głupot kolesia który udawał że się zna |
Bez przesady, jak na żółte e36 to i tak uważam że auto bardzo ładne (do e30 i tak się nie umywa ) , czy ma tą moc o której piszesz czy nie, tym bardziej że nie planujesz jakichś radykalnych zmian Ale swoją drogą ciekaw jestem co tam niby było grzebane.
Rom535 - 2009-01-19, 23:47
Kolor ekstra!!na 247 koni to z tych fot nie wyglada ,no ale moze ten wykes cos bardziej przekona niedowiarkow,daj felge 17'' ,obniz i bedzie git!!pozdr
LUCAS_M3 - 2009-01-20, 10:10
Fajny wypasik napisz jak możesz jak działa sensor deszczu bo pierwszy raz się z tym spotkałem w E36. W innych autach jest czujnik w szybie i wybiera się tryb auta na manetce i działa a jak jest tutaj.
PS. Zakładaj Dużego kompa
bono20002 - 2009-01-20, 15:05
| Rom535 napisa³/a: | | Kolor ekstra!!na 247 koni to z tych fot nie wyglada ,no ale moze ten wykes cos bardziej przekona niedowiarkow,daj felge 17'' ,obniz i bedzie git!!pozdr |
To ma nie wyglądać tylko zapie..ać. ...
kolektor to tu nie jest z b30 napewno ani b32 , za to barany mogą być , i napewno nie zabrały mocy
pabello - 2009-01-20, 16:01
no widać furka zadbana no własnie napisz coś o tym sensorze deszczu
Bandit - 2009-01-21, 02:06
Prezentuje się okazale. Gratuluje auta
Czekam na wykres i wyjaśnienie tego sensora deszczu.
Szkoda, że coupe jest dociążone przez nadmierną ilość sprzętu grającego
Żółty - 2009-01-21, 20:08
sorry że dopiero teraz się odzywam ale byłem przez ostatnie dwa dni u kobiety
Wykres zapodam jutro a sensor deszczu działa na zasadzie iż gdy auto jest odpalone a stoi w miejscu nawet na biegu przy wrzuconym sprzęgle wycieraczki stają po ruszeniu znowu zaczynają pracować w trybie i z intensywnością działań jakie są ustawione
dzidzia24 - 2009-01-21, 21:29
nie wiem czy tak działa sensor deszczu ale u mnie też tak jest.Może tak jest w każdej e36
cichecki0511 - 2009-01-21, 21:50
| dzidzia24 napisa³/a: | nie wiem czy tak działa sensor deszczu ale u mnie też tak jest.Może tak jest w każdej e36 |
Raczej nie, w nowszych, e46 może już tak. Jeśli chodzi o modele że tak powiem z mniej więcej jednego okresu produkcji czyli e36, e34, e32 to widziałem to tylko w e32.
I to o czym pisze żółty to nie czujnik deszczu - działanie czujnika deszczu polega na tym że wraz ze wzrostem/spadkiem intensywności opadów wzrasta/spada częstotliwość pracy wycieraczek
slawo - 2009-01-21, 22:05
| Żółty napisa³/a: | | Wykres zapodam jutro a sensor deszczu działa na zasadzie iż gdy auto jest odpalone a stoi w miejscu nawet na biegu przy wrzuconym sprzęgle wycieraczki stają po ruszeniu znowu zaczynają pracować w trybie i z intensywnością działań jakie są ustawione |
to nie jest zadem sensor deszczu
ma to kaxda e34 i e32 i e36 i nowsze
wycieraczki na postoju wlaczaja sie w tryb czasowy po ruszeniu zalacza sie normalny bieg
ojh oj kolego....cos Ty tu nawipisywales za duzo z tego wyposazenia ktorego nie ma
Żółty - 2009-01-21, 22:10
Zobacze jak jutro będe mył sobie auto u mnie może być jakiś mechanizm przez który wycieraczki przestają chodzić gdy stoję i pracują gdy jade
Slyfellow - 2009-01-21, 22:12
| cichecki0511 napisa³/a: | | I to o czym pisze żółty to nie czujnik deszczu - działanie czujnika deszczu polega na tym że wraz ze wzrostem/spadkiem intensywności opadów wzrasta/spada częstotliwość pracy wycieraczek |
Dokładnie, zgadzam się z Toba. Na tym polega praca sensoru.
[ Dodano: 2009-01-21, 22:16 ]
| Żółty napisa³/a: | | zaczynają pracować w trybie i z intensywnością działań jakie są ustawione |
Wg. mnie to poprostu regulacja prędkości działania wycieraczek. Tak jest w większości aut.... Ale moze sie myle
Żółty - 2009-01-21, 22:19
| Slyfellow napisa³/a: |
Wg. mnie to poprostu regulacja prędkości działania wycieraczek. Tak jest w większości aut.... Ale moze sie myle |
Reguluje prace wycieraczek manetką a to czy one pracują czy nie zależy od tego czy jade czy stoję ... pisałem już wcześniej.
Jarek - 2009-01-22, 10:02
Ładna furka.Na blachach masz WOT,kupiłeś ją z Otwocka?nie widzialem jej w okolicy a taka rzuciła by sie w oczy.A co do wycieraczek to też tak mam że na postoju się wyłączają i pewnie każda e36 tak ma
Żółty - 2009-01-22, 20:07
Siemano Jarek jestem z Otwocka ale mieszkam na pradze obecnie ale dziś się kręciłem po Wocie z kumplem ogolnie 318 km zrobiliśmy jednego dnia hehehe XD
Jarek - 2009-01-22, 22:14
Z takim motorkiem to kilometry szybko lecą
LUCAS_M3 - 2009-01-24, 13:18
Lepiej z tego wyposażenia wykreśl ten sensor deszczu, bo to całkiem coś innego niż masz. To co jest u Ciebie jest w każdej E36 nawet z początku produkcji. Sensor deszczu działa na zasadzie, włączenia trybu auto dla wycieraczek i jak pada deszcz to one same się włączają.
mackillus316i - 2009-01-24, 14:17
Co z tym wykresem, bo pewnie dużo osób jest ciekawych jak on wygląda?
LUCAS_M3 - 2009-01-24, 15:21
| mackillus316i napisa³/a: | Co z tym wykresem, bo pewnie dużo osób jest ciekawych jak on wygląda? |
może tak samo jak z sensorem deszczu
Andrew E36 - 2009-02-04, 21:34
i jak tam z wykresem z hamowni
Żółty - 2009-09-30, 01:22
Witam po długiej nieobecności chce powiedzieć że przed wakacjami udałem się na hamownie i wyszło 193km i 280nm. Czyli seria, przepraszam was za wprowadzenie w błąd a wykres jaki miałem wcześniej w ręku był wykresem z Golfa R32 nie wiem co robił w moim samochodzie, jak był to myślałem że od mojego. Sorry za wprowadzenie w błąd jeszcze raz . Mam kilka pytań odnośnie obrotomierza który kręci się jak wściekły powyżej 7tysięcy obrotów? Hehehe nie wiem co jest grane. Linka podciągnięta? A no i kilka zdjęć z nowymi butami. Koła kupiłem już dawno jakoś w marcu.
Łukasz - 2009-09-30, 09:37
wklej wykres, bo tylko opowiadasz.
Bartas - 2009-09-30, 12:29
| Żółty napisa³/a: | | Mam kilka pytań odnośnie obrotomierza który kręci się jak wściekły powyżej 7tysięcy obrotów? |
Miałem tak samo, jak nie świadomie zmieniłem zegary na te z wersji 4-cyl (obrotomierz szalał jak zwariowany)
Bardzo ładna beemka Żółty
bono20002 - 2009-09-30, 13:46
WOT Nie Ciebie widziałem w Otwocku ?:lol:
Żółty - 2009-09-30, 14:36
A możliwe bo jestem w otwocku hehehe możliwe że się mijaliśmy
|
|