|
BEEMKA - KLUB BEEMKA KLUB |
|
Czarna Lista - Kłamczuszek ;P
High-Tech - 2009-01-22, 08:01 Temat postu: Kłamczuszek ;P Moja pierwsza beemka, którą latałem 3 lata.
Sprzedałem ją chyba 3 lata temu znajomemu, dwa lata temu wróciła do innego kumpla już do Nowego Dworu Maz.
Ostatecznie chyba już w tym roku trafiła na allegro. Przyjechał kupiec najarany strasznie, że będzi ebudował auto do driftu itd...
Jak widać miał słomiany zapał, bo dziś widzę 318 znów na necie.
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7597036
ALE ZA TO JAKI OPIS
Po prostu fantazje ma niezłą.
No i zaczynając od początku
"Wymieniony kompletny rozrząd, amortyzatory przód" - Amorki przód - założone były kilka lat temu nowe bilstein b8, które cały czas się super sprawowały, więc z tą wymianą amorków to raczej ściema...
TO JUŻ BYŁA DLA MNIE BOMBA:
"Prawy błotnik jest lekko zagięty, rysa na masce (widoczna) gdyż auto potraciło małego kundla."
Błotnik uderzony + zderzak + maska + pas - fakt - przez małego kundla - nissan micra, Pani wjechała kilka lat temu we mnie na rondzie, dostałem odszkodowanie i auto sprzedałem tak jak widać.
Dalej...
Elekrtyczne szyby... Hmmm, kumpel próbował założyć uniwersalne gówno, z tego co pamiętam skończyło się na drzwiach kierowcy, które z różnym skutkiem działają, ostatecznie miałem mu zakłądac ory elektrykę szyb ))
"dokładam spojler tylny Mtechnik (2 częściowy) oryginalny" - wspaniałomyślny sprzedający, tylko te spojler był na aucie kupiłem go daaawno temu, jak się później okazało od Nerwowego, zanim jego e30 stała się WARSTEINEREM A na fotkach już go nie ma, wogóle coś dziwnego jest na klapie, ale skoro dokłąda, to pewnie jeszcze go ma.
"Alu BORBET" - hehe - REMOTEC
"spręzyny zamontowane w tym aucie są warte 1000zł!!" - a to co za cudo? Ja założyłem kilka lat temu nowe weitec'ki, wtedy jeszcze kosztowały 350zł, ale widac z czasem nabrały na wartości.
"w aucie jest 8 miesięczna instalacja gazowa" - ŁAAAAŁ, ja już kupiłem auto z gazem i z tego co pamiętam już wtedy nie jeździło krótko na gazie, 8 miesięcy??? 8 lat conajmniej )
"Auto słuzyło mi do jazdy od sklepu do warsztatu. " - NO TO SIĘ PAN WŁAŚCICIEL DŁUUUGO NIE NAJEŹDZIŁ
"Świetna okazja gdyz sam szukałem takiej e30 coupe." SZKODA, ŻE TAK SZUKAŁ I PO DWÓCH TYGODNIACH SPRZEDAJE.
Auto nie jest złe, potrzebuje dobrego właściciela, z tego co pamiętam to naprawdę dobra baza. Temat napisałęm, żeby pokazać jak bujną wyobraźnię mają sprzedający. Jakie cudne historię można wymyślić i jak łatwo przeprowadza się remont w internecie - amorki, instalacja gazowa itd...
ps. ZADZWONIĘ DZIŚ Z CIEKAWOŚCI DO GOŚCIA PODYSKUTUJĘ
e30Arek - 2009-01-22, 08:15
moze umknelo Ci to przy pisaniu postu - napisz jaki wtedy miała przebieg? Obecnie jest zaznaczone 165kkm
Dobrze czasem poczytać takie ogłoszenia
High-Tech - 2009-01-22, 08:47
Hehe, dobre...
Zerknę w domu na historyczne fotki
Ale raczej było ponad 200 tysi, tymbardziej, że ja sam zrobiłem jakieś 7-8 tysięcy km.
Wydrunio - 2009-01-22, 08:57
"Odrazu pisze ze nie jest to paździerz!" od razu widac że jest coś nie tak
Mack` - 2009-01-22, 08:59
Eh Serio to nie oszukujmy się to wychodzi,że 3/4 aut na allegro jest albo po dachowaniach albo zmontowane z 2ch aut po niezlych dzwonach albo bajkopisarze albo zakatowanie fury, że się żygać chce. .
Szajbaa - 2009-01-22, 09:21
eh z tym allegro to w ogole.... szukam i szukam i nie moge znaleźc tej upragnionej wąskiej....
kazda beemka jak nie kapec to rzeźba to cos innego.....
jestem juz dobity, wchodze i nawet nie ma co oglądac
a jak już jest cos ciekawego to się okazuje parch..... taka jest rzetelność "sprzedawców"
Bajka - 2009-01-22, 09:25
my dzwoniliśmy do niego wczoraj wieczorem, na dziś ma umówionych dwóch kupców!
High-Tech - 2009-01-22, 09:27
Czyżby 318i po latach emigracji miała znów wrócić do OTWOCKA???
Bajka - 2009-01-22, 09:31
hehehe czyli rozumiem, że kupiłeś ją w Otwocku?
nie wróci raczej do Otwocka, przynajmniej nie w nasze ręce szukam jakiejś e30stki dla siebie, ale potrzebny jest sedan
ubott - 2009-01-22, 12:08
dobra jest to ze zaspawal dyfer na dojazdy do pracy
pozdro
High-Tech - 2009-01-22, 13:30
Hehe, rozmawiałem z gościem. Wypytywałem jakbym chciał kupić.
Pytam jak elektryka szyb, no niby działa, ale tylko kierowcy,
u pasażera jeszcze nie zdąrzył zainstalować. Pytam o amorki, że jak nowe to jakie... nie pamięta... ale jakieś niby używki po regneracji, chyba bilstein b6. Sprężyny warte 1000zł, pytam jaki kolor - "ZIELONE". Pytam się o gaz, że jak to - nowa instalacja do starego auta i jak chodzi na gazie ) - mówi, że odłączył gaz, bo nie lubi gazu ))))
Hehe. I kilka innych wrzutek, po czym pytam się jak rdza. Mówi, że tylko tak gdzie porysowane z przodu + dziura w błotnika z przodu tym zagiętym. Mówię ironicznie, że fakt, te rysy to niezłe, bo to pewnie ostry kundelek je zrobił. To dodał, że jeszcz niby jakiś przystanek zachaczył. HAHAHA.
W końcu nie wytrzymałem i mówię, że nieźle kręci. Zaskoczony był trochę...
ŻENADA!
Podobno wszystko jest profi, bo on ma zakłąd i wogóle to przygotowuje auta do driftu...
Hmmm, pewnei dlatego też jest w stanie sprzedać auto bez silnika, bo wtedy m40b18 pójdzie do jakiegoś auta do driftu
pozdro
alexil - 2009-01-22, 14:19
High-Tech, trzeba było nagrać rozmowę
High-Tech - 2009-01-22, 15:04
Wystarczy, że miałem niezły ubaw
pozdro dla poszukiwaczy...
MAJSU - 2009-01-22, 15:07
Bajka napisał/a: | hehehe czyli rozumiem, że kupiłeś ją w Otwocku?
nie wróci raczej do Otwocka, przynajmniej nie w nasze ręce szukam jakiejś e30stki dla siebie, ale potrzebny jest sedan |
A to były E30 w wersji hatch back
hehe dobry koleś niezła musiała być polewka High Tech
Łukasz - 2009-01-22, 16:34
jak w sedanie to bajka ciężko będzie znaleźć na rynku same liftbacki i kombi
POTEGAT - 2009-01-23, 14:41
Za piękne żeby było prawdziwe a zapowiadała się całkiem nieźle.
mareks - 2009-01-23, 18:37
moze zderzyl sie z tym kundelkiem niby huskim co jest na foto?
Rom535 - 2009-01-24, 23:15
ale ma pet fantazje opis napisal jakby emke chcial sprzedac, co za typ.Cena okazja
marcinek_89 - 2009-01-24, 23:30
Byłem w czwartek oglądać tą E30, totalne dno Auto stało z wyjętym silnikiem, gość mówił że jak chcemy ją brać to wkłada silnik w 1,5 godziny. Blacha oprócz tego zderzenia z "kundlem" to miała porobione jakieś zaprawki po prawej stronie pod drzwiami. W środku strasznie zaniedbany, miała korby i przyciski od el. szyb, podobno elektryka działała, szyber el. także, ale nie było możliwości tego sprawdzić bo przecież miała wyjęty silnik
Pytałem jakie ma sprężyny zamontowane, a on mi na to"hmmm jakieś na E"
Kolejne pytanie dotyczyło el. szyb, czy są oryginalne czy uniwersalne, odp: "oryginalne oryginalne"
No i ten dyfer, mówił że go zaspawał, a ponoć jeździł tylko do sklepu po części od czasu do czasu
Ogólnie szybko stamtąd wyjechaliśmy bo szkoda było gadać i marnować czas
[ Dodano: 2009-01-24, 23:33 ]
A co z jego postanowieniem, ogłoszenie nadal aktualne
"JESLI AUTO NIE SPRZEDA SIE W TEJ CENIE DO PIĄTKU 23 STYCZNIA TO JUZ GO NIE BEDZIE MOZNA KUPIC GDYŻ USUWAM OGŁOSZENIE"
Aaa jeszcze coś, cena auta z silnikiem to 2500zł, a około 2-3 godziny po obejrzeniu samochodu koleś pisze smsa że może go oddać za 2000zł.
High-Tech - 2009-01-25, 10:48
A jakie typek zrobił wrażenie???
Bo jak zadzwoniłem do niego to jeszcze mnie rozśmieszył tekstem:
"Ja mam warsztat profesjonalny, zajmuję się przygotowaniem auto do driftu, ZNAM SIĘ NA TYM..."
?
marcinek_89 - 2009-01-26, 22:03
Też mi mówił że zajmuję się profesjonalnym swapowaniem beemek, coś wspominał że mają u kumpla wkładać S38b36 bo znalazł za 10 tysi
|
|